Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ODS stojí za ministrem Blažkem. Ministerstvo spravedlnosti prý vede ukázkově

Autor: ČTK - 
26. června 2023
21:40

Přesně týden potom, co se koaliční Piráti v on-line hlasování usnesli, že Pavel Blažek (ODS) jako ministr spravedlnosti ohrožuje důvěru ve spravedlnost a právní stát i plnění cílů programového prohlášení vlády, podpořilo výraznou tvář své strany širší vedení ODS. „Jeho kroky v roli ministra spravedlnosti míří k naplnění programového prohlášení vlády a posilují respekt k celému rezortu spravedlnosti a k větší vymahatelnosti práva v České republice,“ stojí v usnesení výkonné rady strany, o kterém informoval ČTK mluvčí Jakub Skyva.

Pirátské usnesení reagovalo na možný Blažkův střet zájmů při prošetřování bytové kauzy v Brně a některé jeho kontroverzní kroky, o kterých v posledních měsících informovaly protikorupční organizace.

Podle premiéra a předsedy ODS Petra Fialy, který záležitost minulý týden probral s šéfem Pirátů Ivanem Bartošem, Blažek veřejnosti i vládě opakovaně vysvětlil svoje kroky a naposledy na jednání vlády vrchní státní zástupce v Olomouci jednoznačně odmítl věci, které se prezentovaly v médiích.

Hlasování všech členů Pirátů iniciovala na stranickém fóru europoslankyně Markéta Gregorová, podle ministra spravedlnosti ji k tomu vedla snaha o zviditelnění se. Gregorová Blažkovi vyčítá některé medializované případy, proti kterým by se podle ní měli Piráti jako protikorupční strana vymezit. V důvodové zprávě ke svému původnímu podnětu zmínila například opakované Blažkovy dotazy na informace z tzv. živých kauz, což podle ní způsobuje, že se dostává do střetu zájmů.

Video  Hráči: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek o novém trestním řádu i o milostech udělovaných prezidentem  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

hejhej ( 29. června 2023 20:36 )

Ten Fiala je opravdu bl.b !!!! Ukázkově podle toho slizkého Fialy vede Blažek ministerstvo stejně jako Fiala - Fialka tento stát do záhuby.

Petr Sedláček ( 28. června 2023 07:40 )

Blažek prý stvořil Fialu, takže Fiala ho neodvolá.

V Brně běží několik STOK a Fiala i s Blažkem jsou oba z Brna, tak co takhle politická odpovědnost a aby se stáhnuli oba?

Oba jsou upocení a Fiala ještě k tomu slintavý, lidi nebudou tak zhnusení.

jajas ( 27. června 2023 08:48 )

No to je zase "překvapení"!!! Obvlášť tato věta je k pousmání: "Jeho kroky v roli ministra spravedlnosti míří k naplnění programového prohlášení vlády a "posilují respekt k celému rezortu spra­vedln­osti"­....­.! Fakt fraška!

JaNat ( 26. června 2023 22:55 )

Jasně, jen se chvalte, gerojové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa