Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bývalý prezidentský kandidát Bašta (75) v nemocnici: Bojuje s náhlou a zákeřnou chorobou!

Aktualizováno -
30. května 2023
13:27
Autor: ČTK, simao, idh, bel - 
29. května 2023
21:36

Někdejší prezidentský kandidát a bývalý ministr Zemanovy vlády, v současnosti poslanec SPD Jaroslav Bašta byl údajně převezen do nemocnice. Server Prahain.cz uvedl, že byl hospitalizován kvůli vážné chorobě a jeho stav je velmi vážný až kritický. Bašta v minulosti působil i jako velvyslanec v Rusku a poté na Ukrajině. Podle šéfa SPD Tomia Okamury bojuje s náhlou a zákeřnou nemocí.

Od klání o post prezidenta uplynulo k dnešku 134 dnů. Jedním z neúspěšných kandidátů byl i Jaroslav Bašta (75, SPD). Nepřízeň v politice teď střídá zásadnější starost! Bývalý signatář Charty 77 prý leží ve vážném stavu v nemocnici.

Informaci přinesl server PrahaIN.cz, který měl ověřit zprávy, že Bašta skončil v jedné z pražských nemocnic. „Jeho stav je velmi vážný, podle lékařů kritický, hovoří se dokonce o jeho uvedení do umělého spánku,“ citoval server sněmovní zdroj.

Okamura: Bojuje s náhlou a zákeřnou chorobou

Blesku pak mluvčí SPD Barbora Šťastná sdělila: „Ve snaze o zachování klidu a maximálního soukromí pana poslance a jeho rodiny prosíme o respekt a zdrženlivost. Všichni našemu bývalému prezidentskému kandidátovi přejeme hodně sil a myslíme na něj.“

„Ve snaze o zachování klidu a maximálního soukromí pana poslance Jaroslava Bašty a jeho rodiny prosíme o respekt a zdrženlivost v souvislosti s náhlou a zákeřnou chorobou, se kterou bojuje,“ uvedl pro Blesk šéf SPD Tomio Okamura.

„Všichni našemu kamarádovi a kolegovi přejeme hodně sil a myslíme na něj,“ dodal.

Někdejší český disident a politický vězeň působil v letech 1998 až 2000 i jako ministr bez portfeje ve vládě Miloše Zemana, později pak v letech 2000 - 2005 jako velvyslanec v Rusku a v letech 2007 - 2010 jako velvyslanec na Ukrajině.

Bašta už ze zdravotních důvodů před 13 lety skončil právě jako velvyslanec ČR na Ukrajině po kauze nelegálního postupu vydávání českých víz dalším diplomatem.

Loni se zapojil do prezidentského klání, ve kterém skončil v 1. kole se ziskem 4,45 % hlasy až pátý. Svůj aktuální stav slíbil zveřejnit v případě uspění v prezidentských volbách. Že ale není dobrý, se spekuluje už řadu měsíců. 

Video  Osmička prezidentských kandidátů: Nakonec se radoval Petr Pavel  - Videohub
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

roxin ( 31. května 2023 10:46 )

Jsi HULWÁT KTERÝ SI NEVIDÍ DO PUSY! potřebuješ pomooc hori.

ad-ga ( 30. května 2023 20:21 )

Snad pan Bašta

Jean Sorbone ( 30. května 2023 19:29 )

Vy vole, byl signatář Charty 77, disident, politický vězeň, ale vy “hrdino” pro vás je to asi málo. To vy raději pomlouváte, případně udáváte.

mlok reejza ( 30. května 2023 19:01 )

proc nenapisou na rovinu, ze ma covid?

Julie1 ( 30. května 2023 17:12 )

Pan Baxa velmi inteligentní, statečný, má nám určitě co říct.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa