Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman ve své kanceláři přijal Havlíčka. Asistentka Ivana chyběla, dělá prý na home office

Autor: amb - 
3. května 2023
15:51

Miloš Zeman už třetí týden poctivě dojíždí do své kanceláře v Jaselské ulici. Zatím tam ale nebyla jeho žena Ivana, která mu dělá asistentku. „Moje manželka dělá home office a vyřizuje všechny potřebné věci z práce doma, což je dobře,“ vysvětloval Seznam Zprávám exprezident.

Práci asistenky dal své manželce sám Zeman. „Řekl jsem: ‚Ivanko, jsi teď bez práce, ještě nejsi ve starobním důchodu, byli jsme spolu, když jsi mně dělala sekretářku, věřím ti a budeš se mnou spolupracovat.‘ Nebránila se, ale nadšená nebyla,“ vysvětloval Zeman už v březnu.

Sám Zeman se dnes setkal s Karlem Havlíčkem (ANO). „Myslím si, protože je to ekonom, že budeme řešit ekonomickou situaci,“ komentoval to.

Asi před týdnem ho navštívil Havlíčkův šéf Andrej Babiš (ANO). Při porovnání snímků z obou schůzek si můžeme všimnout, že v Zemanově kanceláři teď přibyl obraz Miloše Zemana a Ivany. 

Při schůzce s Havlíčkem před bývalým prezidentem ležela také kniha Churchill: Předurčen osudem, jak ukázala fotografie. Na stole byla k vidění rovněž Bible, k nabídnutí bylo ovoce a sladké. 

Druhou středeční návštěvou byl kardinál Dominik Duka. „Miloš Zeman ve své pražské kanceláři přivítal také kardinála Dominika Duku, který nedávno oslavil 80. narozeniny,“ uvedl na Twitteru Jiří Ovčáček.

Dva rozhovory měl následně poskytnout i novinářům. „Běžné“ občany by měl Zeman začít přijímat od příštího týdne. Už dnes se však u prezidentovy kanceláře objevil muž ze Zlína, vzal si oblek a přivezl bývalému prezidentovi slivovici, zapalovač a dopis. Sice ho k němu nepustili, dárky měl ale předat Ovčáček. Také minulý týden chtěla zájemkyně probrat se Zemanem exekuce.

Exprezident pobírá doživotní rentu 50 tisíc a stejně vysokou paušální náhradu za nájem a asistentku. Dostává také starobní důchod 23 tisíc a může mít ochranku a auto s řidičem, což by platil stát. „Budeme s tím muset vyžít,“ řekl k tomu v březnu. 

Video  Babiš to slízl od Zemana: Bývalý prezident kritizoval u sebe v kanceláři šéfa ANO za prezidentskou volební kampaň  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Video  Ovčáček o fungování Zemanovy kanceláře: Lidé se budou moct objednávat. Exprezident prý cvičí chůzi  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

roxin ( 4. května 2023 14:35 )

Pokud má Zeman svou kancelář určitě ho neplatí stát a je jedno jaké má platové podmínky jeho manželka a nějaké elity z KSČ, to je přece i současný soudruh prezident u elity KSČ pávek a JAK JE POPULÁRNÍ A OBLÍBENÝ, dokonce bude boj a fronty o jeho známky, každý bude chtít vlastnit soudruhovy známky.

JaNat ( 4. května 2023 09:38 )

No tak jen at pracuje. Pořád lepší než sedět doma a čekat až přijde kráska s kosou.

Jiří Zvěřina ( 4. května 2023 01:38 )

Přestaňte nás zásobovat plky tohoto senilního dědka...

faaanda ( 4. května 2023 01:29 )

Zeman byl vyloučen z KSČ v roce 1970 a Ivana je dcera politického vězně, který zemřel, když jí byly tři roky, tak si ty plky o elitách KSČ nech od cesty, žvanile. Pro tvé info, mezi elity KSČ patřil současný prezidentský pár, to ti ale nevadí, co?

faaanda ( 4. května 2023 01:23 )

Ale dělat mu přes třicet let manželku byste určitě nechtěl. Těch padesát táců, které nechá Ivanu vydělat, je slabá náplast za promarněná léta. Taková hezká, štíhlá, milá holka to bývala...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa