Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nábojnice pro Moniku Babišovou: Policie objasnila případ! Podezřelý zemřel, nešlo o ostrý náboj

Aktualizováno -
1. února 2023
09:53
Autor: ČTK, simao, Jiří Nováček - 
1. února 2023
09:18

Policie na základě znaleckých posudků objasnila případ výhrůžného dopisu, který před volbami hlavy státu dostala manželka prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO). Na twitteru dnes policisté oznámili, že věc kvalifikovanou jako obecné ohrožení odloží, protože podezřelý zemřel. V dopise nebyl ostrý náboj.

Babiš týden před druhým kolem prezidentských voleb svolal tiskovou konferenci, na které oznámil doručení dopisu jeho manželce Monice s ostrou nábojnicí a anonymním vzkazem plným urážek. Šlo podle něj o zastrašování prezidentského kandidáta a jeho rodiny, které nepatří do svobodné společnosti.

„Případ výhružného dopisu s nábojem odeslaný z Brna, který obdržela manželka pana Babiše, jsme na základě výsledků znaleckých zkoumání zajištěných důkazů objasnili. Můžeme také konstatovat, že se nejednalo o ostrý náboj,“ uvedla Policie ČR na twitteru.

„Věc kvalifikovanou jako nebezpečné vyhrožování budeme v souladu s trestním řízením odkládat, neboť podezřelý zemřel. Z prověřování také vyplynulo, že nikdo jiný obdobný výhružný dopis neobdržel,“ uvádí dále policisté a dodávají: „K objasnění celé věci významně nepomohly také informace získané v rámci prověřování okolností sebevraždy muže, ke které došlo v minulých dnech v Brně.“

„Minulý týden jsme při prověřování sebevraždy muže zjistili obsáhlé poznatky, které jsme předali vyšetřujícím kolegům ze Středočeského kraje,“ řekl Blesku policista Pavel Šváb. „Vzhledem k tomu, že případ nevyšetřujeme, nebudeme podávat žádné informace, k sebevraždám se navíc nevyjadřujeme. Věc je kromě toho citlivá především pro pozůstalé,“ dodal policista.

Podle informací Blesku se jednalo o muže středního věku. Není vyloučeno, ale ani potvrzeno, že by mohlo jít o muže, kterého srazil vlak v pondělí před polednem na první traťové koleji mezi Maloměřicemi a Židenicemi. Muž na místě zemřel, policie jeho osud uzavřela jako sebevraždu.

Video  Poražený Andrej Babiš: Nikam neodcházím 
Video se připravuje ...

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hulmihosoudruhu ( 1. února 2023 19:15 )

Takže podezřelý se zastřelil, potom nábojnici dal do dopisu a odnesl na poštu.
Tak ještě čekám pohádku o Červené Karkulce.

bersimalinecka ( 1. února 2023 18:24 )

Případ promptně objasněný na naše poměry naobvykle rychle když čapák melou deset let.A v sobotu se ve 14 hoděk uzavřely místnosti takže dopočítávání bůhví dokdy ale v neděli už vyšla kniha ( nebo paperback) Hovory s prezidentem Pavlem (prý upřímné).A co se stane když nějaký ředitel bude proti umístění fota Pavla ve své škole?Tak jako to někde udělali za Zemana??

bersimalinecka ( 1. února 2023 18:20 )

takhle jako ty vše Fialovci zahrávají do autu.Hodit to na Babiše .Fakt jste všichni schízové??Z těch vpleb?,Chocholoušek bude mít žně,Napříč webama jede antibabiš jakoby tamní moulové nepozřeli že je po volbách a jejich koza se nažrala.

bersimalinecka ( 1. února 2023 18:17 )

jsem čekala že to byl Čuk a Gek a jaká náhoda ten kdo to tam hodil natáhl ráfy.To bude jako s tím mrtvým studentem při sameťáku.Pak záhadně obživl a dával interwijú.Typicky Rakušanův aut.

modrosvazak ( 1. února 2023 16:56 )

.

Tady je jenom vidět co za psychopati volí pětidemolici a agenta GRU za presidenta .
.

Ale zatím vše dobrý, do tuhého půjde až narcis a všehoschopný agent GRU ve své přirozené touze po moci pujde ťuňťovi, ňoumovi Fialovi po krku ve své touze jéj převálcovat a vyskákat s nim...
.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa