Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dohra plácnutí Korejky přes zadek českým lékařem: Ve vládním speciálu zakázali alkohol!

Autor: Jakub Kopřiva - 
15. dubna 2023
05:00

Trapas jako hrom žehlí Česká republika! Při pracovní cestě ministra dopravy Martina Kupky (47, ODS) došlo k incidentu, kdy lékař, který měl být pod vlivem, plácl v Jižní Koreji hygieničku přes pozadí. A jen u omluvy zřejmě nezůstane, doktora nejspíš čeká trest.

Na případ upozornila MF Dnes, ta uvedla, že lékař s iniciály I. K. (jeho totožnost Blesk zná) měl v podroušeném stavu plácnout po zadku jihokorejskou hygieničku. Ta delegaci po přistání v Soulu měřila teplotu, jak nařizují tamní proticovidá opatření.

Incidentem se zabývají hned dvě ministerstva: obrany, jelikož doktor v hodnosti podplukovníka spadá pod příspěvkovou organizaci rezortu, a také zahraničí. Podle mluvčího Černínského paláce Daniela Drakea je zastupitelský úřad v Soulu v kontaktu s příslušnými jihokorejskými orgány.

Cílem je daný případ rychle vyřešit, přičemž plně respektujeme nezávislost vyšetřování na jihokorejské straně. Velvyslanectví rovněž poskytuje danému českému občanovi standardní konzulární asistenci,“ uvedl pro Blesk Drake.

Kázeňský postih?

Člena delegace – ten se ale s výpravou podle informací Blesku nevrátil, což později potvrdil pro Seznam Zprávy i Kupka – čekají nepříjemnosti a vysvětlování. Mluvčí rezortu obrany David Jareš pro Blesk potvrdil, že dotyčný byl po příletu při kontrole zdravotního stavu obviněn z „krajně nevhodného chování vůči vojenskému personálu hostitelské země“.

Co tak doktora čeká po návratu do Prahy? „Ačkoliv se zřejmě jedná o politováníhodné selhání jednotlivce, po důkladném prošetření incidentu bude lékař Ústavu leteckého zdravotnictví Praha kázeňsky řešen,“ dodal Jareš s tím, že budou přijata opatření, aby se už podobná situace nemohla opakovat.

Že by další zákaz?

Na palubě vládních speciálů mohou cestující dostat vedle nealka i něco ostřejšího. V nabídce je víno, bublinky a také pivko. Jenže i to by mohlo skončit. Už jednou došlo k úpravě pravidel pro pití alkoholu ve vládních letounech, když v roce 2016 tehdejší ministr obrany Martin Stropnický (66, ANO) zakázal podávání „tvrdého“.

A není vyloučeno, že se současná šéfka rezortu Jana Černochová (49, ODS) rozhodne pro úplnou prohibici v armádních letadlech. Jak Blesku řekl dobře informovaný zdroj obeznámený s děním v letadle, už při zpáteční cestě ze Soulu do Prahy byl alkohol na palubě zakázaný.

Ministr Kupka pro Blesk: Na jednání incident vliv neměl!

Podle ministra dopravy, který vládní delegaci do Jižní Koreje vedl, lékařovo chování nemělo na politická a byznysová jednání vliv. „Mrzí mě, že celý obraz užitečné mise zkalilo individuální selhání jednoho člena posádky, který se navíc na programu mise nepodílel,“ napsal Blesku Kupka s tím, že celá jeho delegace včetně podnikatelů se chovala velmi profesionálně.

„Podařilo se dojednat hned několik věcí. Zaměřili jsme se na posílení přímých leteckých spojení a na spolupráci v oblasti vysokorychlostních tratí. V nejbližších dnech bychom mohli získat podrobná analytická data k výstavbě a dopravním a ekonomickým výsledkům vysokorychlostních tratí,“ dodal ministr s tím, že další podnikatelskou misi v letošním roce neplánuje.

Video  Kupka v Blesku o budoucnosti dopravy v ČR. Povolí rychlost 150 km/h i pivo za volantem?  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sorgedoktor ( 1. června 2023 20:41 )

Hm no.....Je to u beznych lidi opravdu ekvivalent podane ruce..

hejhej ( 19. dubna 2023 13:58 )

Český lékař, který se neumí chovat a myslí si, že si může všechno dovolit. Škoda, že mu Korejka nedala pořádnou přes hubu.

MarekBadatel ( 17. dubna 2023 22:56 )

Kdyby byl co k čemu, mohl říct, že jako lékař měl obavy o její zdraví a proto přistoupil experimentální masáži zadních partií těla za účelem lepšího prokrvení/zlepšení krevního oběhu. Že se vlastně jednalo lékařský experiment v její prospěch.

new era ( 17. dubna 2023 08:42 )

👍👍👍👍👍

new era ( 17. dubna 2023 08:39 )

👍👍👍👍👍

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa