Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prezident Pavel má nové fáro: Škodovku nahradil fešáckou limuzínou BMW

Autor: David Polák - 
20. března 2023
16:28

Po lednovém zvolení začala prezidenta Petra Pavla (61) hlídat policie, která mu přidělila poslední verzi Škody Superb. Jenže jak zjistil deník Blesk, po inauguraci hlava státu vyměnila „koně“. Nyní sedlá nejnovější luxusní limuzínu BMW řady 7.

Pavel v den svého zvolení 28. ledna odjížděl ze svého vítězného štábu policejním superbem opatřeným majáčkem. O několik dní později tím samým vozem přijel na první setkání do Lán za Milošem Zemanem (78) a využil ho i při návštěvě Karlovarského kraje. Stejnou limuzínou také přijel v inaugurační den, ve čtvrtek 9. března, na Pražský hrad.

Následující den už ale Pavel na Hradčany přicestoval vozem mnohem luxusnějším, a to BMW řady 7. A od té doby už automobil nezměnil, i když si prezident může mladoboleslavské firmě říci i o půjčení jejího vozu, jako to udělali jeho dva předchůdci.

Útvar pro ochranu prezidenta republiky má pro chráněné osoby k dispozici různé druhy vozidel, které se přizpůsobují dle programu chráněné osoby,“ uvedlo Policejní prezidium.

Jasné už také je, že hlava státu nebude cestovat jenom v autě, ale jednou za čas osedlá i motorku. „Budu se těšit, že se v průběhu roku budeme potkávat na různých motorkářských akcích,“ prohlásil Pavel týden před svým uvedením do funkce. V ten den totiž na své oblíbené mašině značky BMW zajel na motorkářský veletrh.

Je to novinka

Automobily BMW mají ve vládních službách tradici, která začala u Václava Havla. Mnichovští výrobci mají od loňského roku v nabídce zcela novou generaci BMW řady 7. Nejsilnější plug-in hybrid má pod kapotou 571 koní (420 kW), elektrická verze i7 disponuje 544 koňmi a vyjde na 3,5 milionu korun. K dispozici je i verze se vznětovým motorem.

Video  Na inauguraci dorazil ještě v superbu.  - ČTK / Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Uživatel_5584560 ( 25. září 2023 16:12 )

Podle mě je BMW lepší než Škodovka. Já jsem si nedávno koupila ojeté BMW, které jsem si už dlouho přála. Auto bylo ve skvělém stavu, ale mělo jednu vadu a to, že palubní počítač nekomunikoval v češtině. Naštěstí mi kamarád doporučil internetové stránky http­s://ww­w.au­taces­ky.cz­/bmw_3­5, kde jsem si objednala firmu na překlad pro BMW.

lubosbeyr ( 14. srpna 2023 18:24 )

Jiří Pochylý ( 6. července 2023 11:57 )

To jsme si nasadili pořádnou veš do kožichu na pět let.

Měla by se zavést odvolatelnost těchto lidí, aby celou dobu mysleli na to, co slibovali a díky čemu se dostali ke korytum a že mají pracovat v náš prospěch a ne ve prospěch cizích mocností a zájmů.

Já bych se vsadil že tenhle šmejd měl za mlada rezavýho kníra, protože vícero takových bylo za mlada ryšavců.

Honza Novotný ( 6. července 2023 04:59 )

Tak BMW jo?

Takhle podporuješ Česko?


Běž si radši spravit zuby, hvězdo.

Tomasj ( 26. března 2023 10:51 )

Pro elitní kolaboranty z dob sovětské okupace, mezi něž patří vojáci z povolání ČSLA, členové KSČ, předsedové ZO KSČ příslušníci vojenské rozvědky vybráni a řízeni sovětskou vojenskou rozvědkou a jejich manželky , politručky kolaborantské ČSLA absolventky vojenské politické akademie klementa gotvalda jen to nejluxusnější a hlavně ze západu. Hlavně , že z jejich a burešových odpůrců jsou dnes MUKLové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa