Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Vláda shání miliardy: Na stole je i plán na vyšší DPH. Podraží opět zboží a služby?

Autor: dp, lig - 
6. prosince 2022
11:55

Sekera státního rozpočtu se musí podle vlády snížit. Jak toho docílit, teď řeší kabinet Petra Fialy (58, ODS). Na stole je i návrh na zvýšení sazeb daně z přidané hodnoty (DPH) u vybraného zboží a služeb.

Schodek rozpočtu má být v příštím roce 295 miliard korun. V tom dalším ho chce vláda nižší nejméně o 70 miliard korun. Podle ČT k tomu má dopomoci kromě úspor i zvýšení DPH, o kterém se koalice začíná bavit.

V roce 2020 kvůli covidu stát přesunul některé služby a zboží do nižších kategorií, aby pomohl podnikatelům. Jednalo se např. o stravovací a ubytovací služby, vodné a stočné, svoz odpadu, noviny a časopisy, opravu obuvi, krejčovské služby či třeba kadeřnické služby.

To vše by se mohlo zase vrátit do doby předcovidové, což by znamenalo další skokové zdražení pro zákazníky. Podle šéfa státní kasy Zbyňka Stanjury (58, ODS) ale není ještě o ničem rozhodnuto.

Bavíme se nejen o výdajové straně rozpočtu, ale i té příjmové, ať už o nepřímých daních, ale i skutečně plošném rušení většiny neodůvodněných daňových výjimek, sazbách DPH, spotřební dani, rodičovské atd.,“ řekl Blesku Stanjura.

Video  Ministr Stanjura v Epicentru: Daně nezvýšíme, ale...  - Vera Renovica
Video se připravuje ...

modrosvazak ( 8. prosince 2022 07:59 )

Hadrplan kvílej a skuč dál, at' tu každý vidí že jsi pouze král blbů a navíc jsi se svou posedlou obcesí s jakýmsi burešem tu všem už pouze pro smích a nikdo tě tu už nebere vážně. Páč každý už ví co jsi zač, že nijakému burešovi nešaháš ani po kotníky a zžírá tě slepá závist a vlastní nemohoucnost, se kterou se můžeš ztotožňovat pouze se svou milovanou stejně neschopnou fialovou pětidemolicí a svým milovaným politrukem Fialou. Kteří stejně pujdou od vlády, at' se ti ti líbí nebo né..

modrosvazak ( 7. prosince 2022 19:33 )

Na zbraně pro UA.

modrosvazak ( 7. prosince 2022 19:31 )

Aa není co řešit, přestože u hadrplan jsou všichni dle něho blbové tak jen tim dokazuje že on sám je zde na diskuzích jejich králem a fialovým milovníkem Nejenom že sám je jejich králem a tak zde napadá zemanburez že jenom nadává a nejde k věci, tak popisuje pouze sám sebe a jenom zde stále skučí, uráží a napadá. Nesmyslně a nepodloženě obviňuje politiky kteří nejsou dle něho dost fialoví, na které kydá své vymyšlené fabulace a konstrukce. Je jasné že je hadrplan omezeného ražení a přestože nešahá Babišovi po kotíky, tak bude furt dokola melet ty své lži a bláboly. Hadrplan by měl navštívit Chocholouška a dát s nim řeč, určitě by mu byl nápomocen a to nejenom dobrou radou.

nespokojeny ( 7. prosince 2022 16:57 )

Vláda shání miliardy:
Na co a pro koho????

modrosvazak ( 7. prosince 2022 09:00 )

Jakej pán takovej krám.. a to je jako její zásluha zoufalče? Není ale její zasluha bude že i o to co máme příjdeme. Tak raději mlč a netleskej tunelování a rozkrádání ČR!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa