Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nulová daň na energie příští rok nebude. Nová koalice smetla návrh ANO hned v zárodku

Aktualizováno -
15. prosince 2021
12:21
Autor: ČTK - 
15. prosince 2021
08:39

Opozičnímu hnutí ANO se dnes nepodařilo prosadit ve Sněmovně debatu o třech návrzích zákonů dosluhující vlády, které reagují na rostoucí ceny energií. Po třech hodinách projevů řečníků s přednostním právem strany nastupující vládní koalice neumožnily schválení programu mimořádné schůze. Sněmovna tak o zákonech nejednala. Předseda KDU-ČSL a příští ministr práce Marian Jurečka označil navrhovaná řešení za plošné rozdání peněz, které potřebným lidem nepomůže.

„Budeme bedlivě sledovat, s čím přijdete,“ vzkázala nové vládní koalici ministryně financí v demisi Alena Schillerová (za ANO) v reakci na hlasování. Pro schválení programu schůze hlasovalo 83 poslanců z klubů ANO a SPD. Poslanci stran vládní pětikoalice hlasovali proti, nebo se zdrželi. Pro schválení bylo zapotřebí 90 hlasů.

Končící vláda navrhla osvobodit dodání plynu a elektřiny od daně z přidané hodnoty na celý příští rok, běžně spadá do sazby 21 procent. Část výnosu z prodejů emisních povolenek by měla jít podle dalšího z návrhů na zmírnění sociálních dopadů vysokých cen energií. Poslední z předloh měla umožnit kompenzovat domácnostem část regulované ceny elektřiny.

Video  Krach Bohemia Energy: Co se stane, když dodavatel končí  - Videohub
Video se připravuje ...

panda82 ( 15. prosince 2021 13:51 )

od energií se odvíjí všechny ceny, tak národe na zboží se budeme jen koukat, ale Spolu si bude mnout ruce, hajzli zvítězili, pokladna se nebude plnit, nebude se utrácet, děti nebudou sedět u PC, půjdou do přírody, ženy k valše atd

jajas ( 15. prosince 2021 13:48 )

Tak to je fakt, na druhou stranu se "některým" vždy povedlo vyškrábnout si pro sebe i třeba zbyteček..... Prostě pro někoho bylo, pro většinu ne...

Matos7 ( 15. prosince 2021 13:23 )

Nulova daň bude, ale jenom pro pražáky a zaplatí jim to vydlácí

prudentiacz ( 15. prosince 2021 13:13 )

Státní kasa byla prázdná co svět světem stojí. Je vidět, že tomu moc nerozumíte.

prudentiacz ( 15. prosince 2021 13:09 )

Přece se stát nepřipraví o výdělky. Zdražení se hodí. Čím vyšší cena, tím více dostane z DPH.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa