Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Další krach dodavatele energií: Končí Microenergy s necelou tisícovkou zákazníků

Autor: ČTK - 
14. prosince 2021
10:12

 Po Bohemia Energy končí další dodavatel energií. Konec dodávek elektřiny a plynu oznámila Microenergy, vyplývá z informací na webu Operátora trhu s elektřinou (OTE). Podle jeho dat dodává firma energie více než 760 zákazníkům.

Microenergy je tak už několikátým dodavatelem energií, kteří od poloviny října oznámili ukončení činnosti. Po Bohemia Energy, která dodávala energie asi 900.000 klientům, skončily také firmy Kolibřík energie s 28.000 klienty, A-PLUS Energie se 150 odběrnými místy a Ray Energy, která dodávala zhruba 3000 klientů.

Odběratelům zajistí dodávky plynu a elektřiny dodavatelé poslední instance, bez energií tedy nezůstanou. Energie jim dodá dominantní dodavatel v daném regionu. Dodavatelem poslední instance jsou v případě elektrické energie v závislosti na konkrétním regionu společnosti E.ON Energie (jižní části ČR), Pražská energetika (Praha a nejbližší okolí) a ČEZ Prodej (střed a sever ČR). U plynu pak E.ON Energie (Jihočeský kraj), Pražská plynárenská (Praha a nejbližší okolí) a innogy Energie (zbytek ČR).

Video  Šéf Bohemia Energy Písařík se omlouval na tiskovce zákazníkům: Emoce a slova o pohřbu  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

dynaty ( 14. prosince 2021 15:13 )

nadnárodní korporace,finanční společnosti které jsou bohatší - mocnější než stát, tak to potom občan pláče a je mu to nic platné to přece známe z historie

dostojevskij ( 14. prosince 2021 13:25 )

Tady pomůže znárodnění!!! Znárodnění nerostného bohatství, vody, energií, telefonních sítí a to na celém světě. Proč by mělo několik akcionářů, přeprodejců profitovat z občanů!!!!!! Jsou to lumpové!! Jdou přes mrtvoly!! Lidi, už se probuďte!!!!

Zobrazit celou diskusi