Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Exprezident Klaus byl opět v nemocnici: Lékaři mu kontrolovali zlomený kotník

Autor: for - 
10. prosince 2021
14:55

Podle informací Blesku dnes exprezident Václav Klaus navštívil motolskou rehabilitační kliniku. Předem domluvená návštěva lékaře byla podle mluvčího Institutu Václava Klause Petra Macinky jen kontrolou lehce zlomeného kotníku. Zlomeninu si exprezident přivodil o víkendu při túře v Krkonoších. 

Exprezident Václav Klaus byl dnes na vyšetření ve Fakultní nemocnici v Motole. Podle mluvčího Insitutu Václave Klause Petra Macinky šlo o předem domluvenou návštěvu lékaře kvůli zlomenému kotníku. Exprezident si jej zlomil minulý víkend, když vyrazil na procházku do Krkonoš. „Dnes ráno kvůli tomu navštívnil fyzioterapeuta na rehabilitační klinice v motolské nemocnici,“ dodal Macinka Blesk Zprávám.

Klaus o víkendu uklouznul na zledovatělé cestě a byl odvezen na ošetření do pražské Fakultní nemocnice Bulovka. Podle Macinky se jedná o lehkou zlomeninu. Nechtěl ale spekulovovat o tom, kdy se Klaus zcela zrehabilituje a vrátí se tak k poměrně aktivnímu životu, který vede. 

Video  Václav Klaus, Volby 2021  - Tonda Tran
Video se připravuje ...

Exprezident zdravotní problémy nemívá často. Nedávno sice dokončil týdenní léčbu v motolské nemocnici, nepřespával zde kvůli zdravotním potížím, ale čistě z praktických důvodů. Podle zdrojů Blesku jej trápil blíže neurčený urologický problém. „Prezident Klaus má v rámci své léčby předepsaná antibiotika, která jsou podávána žilně. Opakovaně proto musí docházet do nemocnice,“ řekl k tomu tehdy Blesku Macinka.

Už na konci září byl pak Klaus hospitalizován několik dní na urologické klinice Ústřední vojenské nemocnice  – letos šlo už o jeho třetí hospitalizaci ve špitále, kde se souběžně léčil také prezident Miloš Zeman (77). Původně se Klaus v polovině září svěřil do péče lékařů kvůli vysokému tlaku a žaludečním komplikacím. 

havran2 ( 15. prosince 2021 08:17 )

Ten ať se raději stará o svoji sbírku ukradených průpisek, za to co všechno pokazil v Česku by měl jít do kriminálu ! ! !

frantacizek ( 10. prosince 2021 19:10 )

navaleny ale může být člověk trochu nebo dost jojo? doktore, dycky píšete spisovně..

sorgedoktor ( 10. prosince 2021 15:04 )

Pan prezident Klaus jezdi na prahu raneho stari na lYzich...No a pak si zlomi kotnik pri chuzi....Ponekud mne to udivujer...

doktormediciny ( 10. prosince 2021 15:03 )

Ten clanek ase mi oprvdu libiu. Pan exprezident ma lehkou zlomeninu. Kotnik je budto zlomeny, nebo nalomeny..Newco jako lehka zlomenuna se nevyskytuje sned asni ve svetove literature.Zenska budto je tehotna nebo memi. Mezi tim nerni tehotna tak trochu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa