Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vondráček se po kritice návštěvy Zemana obhajoval před poslanci ANO. Podpořili ho

Aktualizováno -
19. října 2021
21:29
Autor: ČTK - 
19. října 2021
20:02

Ve vyjednávacím týmu hnutí ANO, který bude řešit složení orgánů nové Poslanecké sněmovny s koalicemi Spolu a Pirátů se Starosty a nezávislými, bude společně s Jaroslavem Faltýnkem místo aktuálního šéfa dolní komory Radka Vondráčka ministryně financí a předsedkyně klubu Alena Schillerová. Oznámila to na dnešní tiskové konferenci po zasedání klubu.

Vondráček podle Schillerové sám aktivně hlasoval pro změnu v týmu, neboť ho nechce zatěžovat dalšími debatami o své návštěvě prezidenta Miloše Zemana v Ústřední vojenské nemocnici. Dnes také na jednání okolnosti návštěvy velmi detailně vysvětlil, klub ANO se za něj většinou hlasů postavil, dodala Schillerová.

Vondráčkova návštěva vyvolala kritiku i pochyby o jejím průběhu. ÚVN se distancovala od Vondráčkových výroků o prezidentově zdravotním stavu. Uvedla, že šéfa dolní komory k Zemanovi na jednotku intenzivní péče přivedl hradní kancléř Vratislav Mynář bez vědomí ošetřujícího lékaře.

Vondráček reagoval, že byl přesvědčen o tom, že návštěva byla s nemocnicí konzultovaná. Zdůraznil, že Zemanův zdravotní stav nekomentoval, ale pouze popsal, jak na něho prezident působil a o čem spolu mluvili. Řekl, že Zeman před ním podepsal rozhodnutí o svolání stálého zasedání nové Sněmovny. O pravosti podpisu se ve veřejnosti vedou debaty, věc prověřuje policie.

Video  Vystrčil po zprávě od lékařů: Prezident není schopen práce, prognóza je nejistá.  - Blesk - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sarina ( 20. října 2021 10:09 )

Přesně tak stemik, Vondráček je člověk na svém místě a dovedla bych si ho představit jako prezidenta.

rozez ( 19. října 2021 23:59 )

Kdo zklamal, už v něho nevěřím. Pochyby zůstanou, tvářit se jako hodný strejda to umí každý. Babiš také zjihl.

rozez ( 19. října 2021 23:57 )

Už nepopíjej a drž radši hu.. také.

151515 ( 19. října 2021 21:10 )

Tento pán je extrémně nadutý a nevychovaný, což jasně prokázal už svým hloupým "muzikantským" vystoupením v Poslanecké sněmovně. Nadutě chtěl i otáčet kolem dějin, když se ve společnosti všehoschopného kancléře navštívil nemocného prezidenta a přinesl dokument, který vyvolává totální pochybnosti nejen u politiků, ale prakticky u každého trochu logicky uvažujícího člověka. Je dobře, že byl upozaděn, i když i on je jen zrnkem písku na zdevastované politické scéně.

Stano1963 ( 19. října 2021 21:08 )

Babiš nebude mít možnost uplácet své poslance funkcemi, to bude v jeho hnutí "veselo", asi i ten Vojtěch ostrouhá s tím Finskem. Bude hodně hladových krků v ANO

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa