Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Novinky z nemocnice: Klaus zůstává ve špitále! Exprezident se léčí na urologii

Autor: vr - 
26. září 2021
18:34

Třetí pobyt exprezidenta Václava Klause (80) v nemocnici ještě nekončí. „Pan prezident zůstává v nemocnici,“ řekl Blesku Petr Macinka z Institutu Václava Klause.

Původně přitom Macinka doufal, že jeho šéf bude moci odejít domů nejpozději v pondělí. Na to, co bývalé hlavě státu je, odpověděl jen: „Léčí se na urologické klinice Ústřední vojenské nemocnice.“

Podle původních informací přitom Klaus skončil v péči lékařů kvůli vysokému tlaku. I vzhledem k tomuto posunu lze očekávat, že se bývalá hlava státu nebude 28. září účastnit plánované diskuse s ministryní financí Aleny Schillerové (57, za ANO) u příležitosti dne otevřených dveří rezortu, ani dalších plánovaných akcí na státní svátek.

„Ještě vám nemůžu nic potvrdit,“ řekl však Blesku mluvčí ministryně Michal Žurovec s tím, že věc bude teprve řešit.

Klausovi se udělalo nevolno během druhého zářijového víkendu a byl hospitalizován, do Ústřední vojenské nemocnice se pak vrátil na doléčení ještě dvakrát.

Video  Klaus se vrátil do nemocnice: Kontrola tlaku a návštěva Zemana  - Blesk
Video se připravuje ...

elIaella ( 27. září 2021 14:14 )

Tlemíš se dulino jako dylina.

elIaella ( 27. září 2021 14:14 )

Stačí rozhozené ledviny a tlak jde nahoru. Dobře že je v péči. Možné jsou u obou presidentů postreakce na vakcíny.

dulin ( 27. září 2021 12:49 )

safinka59 ( 27. září 2021 09:54 )

Tlak poprvé, tlak podruhé a potřetí urologie 😵...při léčbě vysokého tlaku je nutné pravidelně brát antihypertenziva, držet dietu, nesolit.... další léčebná metoda spočívá v denervaci renálních tepen – umrtvení nervových vláken směřujících do mozku – a je určena nemocným s těžkou (rezistentní) arteriální hypertenzí, tedy všem, u kterých i při kombinaci tří a více léků krevní tlak přesahuje 140/90 mm Hg. To se u Klause vylučuje, on nepatří k těžkým případům s vysokým tlakem. Teď nově urologie ?
Možná je čas veřejnosti přiznat, že jako popírač Covidu a zastánce obyčejné * chřipečky * začal trpět postcovidovým syndromem...a bude hůř !
😂😂😂

imigranti_spojte_se ( 26. září 2021 22:34 )

Imigranti ze všech zemí, spojte se!
Tato země je pro imigranty jako stvořená. Premiérem je Slovák Babiš, další politik Japonec Okamura...
Už dříve soudruh Zeman pravil, že česko je národ idiotů, kterému se dá snadno vládnout. Podobný názor měl již dříve Němec Heydrich, Slovák Husák...
Takže v tomto čechystánu se můžete roztahovat dle libosti, stavět minarety a pod.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa