Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Klaus je potřetí v nemocnici: Už ví, kdy ho můžou propustit. A nečekaná návštěva

Autor: sova, jko, kal, amik - 
24. září 2021
17:40

Exprezident Václav Klaus by se mohl v neděli vrátit domů z nemocnice. V sobotu o tom rozhodnou lékaři, informoval Blesk Zprávy jeho mluvčí Petr Macinka. Bývalá hlava státu byla ve čtvrtek opět hospitalizována ve střešovické Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) kvůli pokračujícím obtížím s vysokým tlakem. Už v úterý má Klaus vystoupit v rámci Dne otevřených dveří v sídle ministerstva financí. Klausovo setkání se současnou šéfkou rezortu Alenou Schillerovou (za ANO) má být vrcholem programu ku příležitosti Dne české státnosti 28. září.

Program s názvem „MF v proměnách času s Václavem Klausem a Alenou Schillerovou“ je v úterý naplánován na 14:00, jak na svém webu informuje samotné ministerstvo financí. Oba mají zavzpomínat na práci ministra a ministerstva před 30 lety a nyní.

Jenže stihne se exprezident dostavit? Během zítřka se uvidí, zda bude moct pan prezident už v neděli jít domů,“ uvedl pro Blesk Zprávy Macinka z Institutu Václava Klause po návštěvě v nemocnici. Dodal navíc, že se „ve dveřích potkal“ s Klausovým vnukem Vojtěchem.

Za Klausem byla už i Livia

Osmdesátiletý Klaus tak prozatím zůstává v ÚVN, kde ho podle informací Blesku už stihla navštívit i jeho choť a bývalá první dáma Livia Klausová.

Ukázalo se, že problém je třeba ještě doléčit. Je to sice nepříjemné, ale snad ne na dlouho,“ uvedl dříve Macinka s tím, že bývalá hlava státu by měla v nemocnici strávit několik dní.

Klaus zdravotní problémy řeší od druhého zářijového víkendu, kdy se ve vojenské nemocnici ocitl kvůli vysokému tlaku. Ve zdravotním zařízení českých prezidentů ležel do pondělí 13. září, v úterý se do něj vrátil. Znovu byl z nemocnice propuštěn v pátek 17. září před polednem.

Václav Klaus mladší otce již v nemocnici navštívil během předchozí hospitalizace, chystá se za ním znovu. „Všechno snad míří k jeho uzdravení, ale nejsem zplnomocněn, abych podával bližší informace o jeho zdravotním stavu,“ okomentoval pro Blesk zdravotní stav exprezidenta jeho syn. O politice se nebavili. „Bavili jsme se o zdraví a o dětech,“ řekl Klaus junior.

Video  Klaus se vrátil do nemocnice: Kontrola tlaku a návštěva Zemana  - Blesk
Video se připravuje ...

imigrant_Babis ( 25. září 2021 20:35 )

Nevím, co máš s nočníkem, ale připrav si ubytování pro imigranty.
Imigranti musí držet při sobě, že?

imigrant_Babis ( 25. září 2021 19:15 )

Imigrantům je třeba dávat prostor, protože jsou naším kulturním obohacením. Jako nás obohatil třeba bývalý soudruh a dnešní premiér. Rozdává svůj majetek do roztrhání těla.

jajas ( 25. září 2021 18:55 )

Jistěže není, jen takový jiný způsob, jak na sebe upozornit.....

KuSuS ( 25. září 2021 17:26 )

Potrefený se ozval.

KuSuS ( 25. září 2021 17:25 )

jen se předváděj dál, nikdo nepráská. Tvé proškrty jsou všude všemi vidět. Statečný virtuále.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa