Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Náhlá hospitalizace! Exprezident Klaus je zpátky v nemocnici. „Je to nepříjemné“

Aktualizováno -
23. září 2021
14:05
Autor: jko, kal, amik - 
23. září 2021
13:05

Bývalý prezident Václav Klaus (80) je zpět v pražské Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), zjistil Blesk. A opět kvůli vysokému tlaku, se kterým tu byl hospitalizovaný do minulého pátku. Mluvčí Klausova Institutu Petr Macinka řekl Blesku, že jde o doléčení původních potíží.

„Ukázalo se, že problém je třeba ještě doléčit. Je to sice nepříjemné, ale snad ne na dlouho,“ uvedl Macinka s tím, že bývalá hlava státu by měla v nemocnici strávit několik dní.

Zdravotníci v ÚVN mají tak s péčí o bývalé a současné prezidenty v posledních dnech napilno. Teprve ve středu své lůžko opustil Miloš Zeman, který měl problémy s dehydratací a vyčerpáním a dostával mj. draslík. Do Lán tak odjížděl se slovy, že je „draslíkový muž“. V nemocnici strávil devět dní.

Klaus zdravotní problémy řeší od druhého zářijového víkendu, kdy se ve vojenské nemocnici ocitl kvůli vysokému tlaku. Ve zdravotním zařízení českých prezidentů ležel do pondělí 13. září, v úterý se do něj vrátil. Znovu byl z nemocnice propuštěn v pátek 17. září před polednem.

Václav Klaus mladší otce již v nemocnici navštívil během předchozí hospitalizace, chystá se za ním znovu. „Všechno snad míří k jeho uzdravení, ale nejsem zplnomocněn, abych podával bližší informace o jeho zdravotním stavu,“ okomentoval pro Blesk zdravotní stav exprezidenta jeho syn. O politice se nebavili. „Bavili jsme se o zdraví a o dětech,“ řekl Klaus junior.

Video  Klaus se vrátil do nemocnice: Kontrola tlaku a návštěva Zemana  - Blesk
Video se připravuje ...

Klaus už doufal, že se jeho stav stabilizoval

„Já myslím, že je to dobrý. Měl jsem nějaký šíleně vysoký tlak, teď jsem měl nějaké žaludeční komplikace, tak doufám, že se to stabilizovalo,“ uvedl Klaus novinářům v pátek bezprostředně poté, co byl propuštěn.

Už před tím se ovšem jeho stav lepšil, jak Blesk Zprávám prozradil jeho mluvčí Petr Macinka, ve čtvrtek lékaři exprezidentovi dovolili dát si i kávu. Nicméně kvůli dvojí hospitalizaci musí být stále sledován, proto v neděli 19. září do ÚVN zašel na kontrolu, ležérně oblečen pouze ve svetru. Nyní už je zpět na lůžku.

Klaus neměl v minulosti zdravotní problémy často, rekapituluje ČTK. Jeho zdraví média sledovala v roce 2008, kdy podstoupil operaci kyčelního kloubu. V roce 2012 se podrobil operaci šedého zákalu. Na konci letošního února onemocněl covidem-19. Po přednášce pro studenty Vysoké školy ekonomické se nechal otestovat na koronavirus a výsledek byl pozitivní. Po vyšetření v nemocnici se odjel léčit domů.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jajas ( 24. září 2021 13:58 )

Třeba tam už bydlí!

papouskova ( 24. září 2021 12:41 )

Jo, to jste řekl naprosto přesně a ještě probendil / neznámo kam / důchodový fond, který byl nastřádán před rokem 89.

neznalek88 ( 24. září 2021 12:36 )

Měl na jaře covid? Měl. Ta toto jsou následky, čemu se diví. Dělal machra, tak teď to má.

Huron ( 24. září 2021 10:39 )

Po propuštění říkal že jde pracovat do institutu že už je takový,je to narcistický nabob,který dnes už nikoho nezajímá a tak se musí občas zviditelnit.

naidka ( 24. září 2021 08:12 )

Takový sportovec, nekuřák, abstinent by měl mít tlak jako dorostenec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa