Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Prasárna a hyenismus,“ soptí Mynář kvůli žalobě na Zemana. Fischera poslal na psychiatrii

Autor: sova - 
22. června 2021
16:50

Žaloba senátorů na prezidenta Miloše Zemana opírající se o tvrzení, že hlava státu není schopna vykonávat svůj úřad, budí emoce také na Pražském hradě. Za prasárnu a nebývalý hyenismus to v pořadu Rozstřel serveru iDnes.cz označil šéf prezidentské kanceláře Vratislav Mynář. Senátor Pavel Fischer by se podle Mynáře měl jít vyšetřit na psychiatrii. Hradní kancléř se v rozhovoru věnoval také nedávně oslavě exprezidenta Václava Klause, který v prostorách přilehlých zahrad slavil 80. narozeniny a za pronájem zaplatil 180 tisíc korun.

„Je to prasárna, nebývalý hyenismus, pan Fischer nestojí ani za debatu,“ okomentoval snahu senátorů Mynář.

V rozhovoru se objevila i témata úzce související s Mynářovým podnikáním v „jeho“ Osvětimanech. Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF) se totiž tento měsíc začal zabývat šestimilionovou dotací pro Mynářovu firmu na přestavbu penzionu v této obci. Mynář ale vinu nadále popírá.

Vyšetřování inciovala česká pobočka organizace Transparency International. Hradní kancléř proto o ní prohlásil, že je „impotentní“. Kancléř přitom čelí obvinění z poškozování zájmů Evropské unie a z dotačního podvodu.

Mynář: Za kauzou dotací stojí zhrzený úředník

„Je to naprostý amatérismus,“ komentoval navíc její snahy. „Česká televize odvysílala kauzu o tom, jak je u nás všechno špatně. Ani ne do hodiny Transparency oznámila, že na nás podává trestní oznámení,“ tvrdí Mynář, podle kterého by si seriózní organizace měla nejprve nechat vypracovat právní analýzy a posudky.

Mynář také zpochybnil skutečnost, že se OLAF dotací vůbec zabývá. „Transparency international vydá tuto lež a všechna média to přebírají,“ postěžoval si. Za jeho kauzou podle kancléře stojí zhrzený úředník, kterému nevyhověl zajištěním jiného místa.

Klausovi by pronajal zahrady zdarma

Kancléř také prozradil, že kdyby bylo rozhodnutí na něm, pronájem hradních zahrad ke své narozeninové oslavě by exprezident Václav Klaus dostal zadarmo. Bývalý prezident slavil v prostorách 80. narozeniny minulý pátek a za pronájem zaplatil 180 tisíc korun.

Tím, že přišel covid, tak přicházíme (Hrad) o návštěvníky a desítky milionů korun. Další věc je, co by tomu řekli novináři. Ti by mě nejraděj svlékli donaha a hodili z okna kanceláře do příkopu, že jsem si dovolil něco takového,“ je přesvědčený Mynář.

LuCo ( 24. června 2021 17:42 )

Fischer by byl určitě dobrý prezident u nás v Kocourkově, A ministrem obrany by mohl být Švejk s náměstkyní Černochovou. Ta měla na sobě nejen maskáče a byla leckde, dokonce i v Avganistanu. Kdo si to může dovolit!!!

wenzel trousil ( 23. června 2021 15:59 )

Komu se ten Fiskus libi ten ma spatny vkus,.Hnus. A basta..

monhtik ( 23. června 2021 15:35 )

Pan Minář má pravdu, tento senátní útok prezidenta je hnus nejvyššího kalibru. Pan Fischer hodlá kandidovat na post prezidenta a jak je vidět neštítí se vůbec ničeho. Navíc by měl vědět, že žádný pan Fischer ani senátoři nemohou posuzovat stav prezidenta, to mohou jen a pouze lékaři. Navíc pan prezident jasně dokazuje, že má sice problémy s nohama, ale hlavu má v pořádku.

elIaella ( 23. června 2021 14:58 )

Delta od toho článku stoupla

esprit ( 23. června 2021 13:01 )

Bohužel, už i u nás a na Slovensku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa