Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Přehledně: Babiše podrželi komunisté, vláda přežila. Havlíček se vysmál opozici za debakl

Aktualizováno -
3. června 2021
23:45
Autor: simao, ČTK, for, sova - 
3. června 2021
05:00

Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) ustála i třetí pokus opozice o vyslovení nedůvěry. A podle očekávání ji zachránili komunisté, kteří se hlasování nezúčastnili, odešli ale ze sálu. A nic na tom nezměnila kritika, kterou na adresu vlády navršili šéf ODS a koalice Spolu Petr Fiala a předseda Pirátů Ivan Bartoš. Babiš kabinet bránil s tím, že lidé díky němu dostávají více peněz. Opozici vmetl superhrubou mzdu jako megapodvod, který se mu s ODS podařilo zrušit. A sám se přihlásil ke kauze Čapí hnízdo. Po kolečku invektiv a urážek ze strany poslance Lubomíra Volného se neudržela poslankyně STAN Věra Kovářová a označila ho za „lidský hnůj“. Dění kolem hlasování o nedůvěře jsme sledovali v podrobné reportáži.

  • Současná vláda Andreje Babiše zažila třetí pokus o vyslovení nedůvěry vládě. Nezdarem skončily i ty předchozí v listopadu 2018 a červnu 2019 skončily nezdarem. Byli u nich tehdy ještě i poslanci TOP 09 Miroslav Kalousek a Dominik Feri. První jmenovaný skončil ve Sněmovně dobrovolně, druhého k tomu dotlačily okolnosti kolem jeho prošetřovaného sexuálního skandálu.
  • Zatímco během prvního hlasování o nedůvěře sál opouštěli poslanci ČSSD, nyní to byli komunisté - a nepřímo tak vládu podpořili
  • Historicky se vyslovení nedůvěry vládě zdařilo opozici pouze jednou - v roce 2009 v případě vlády Mirka Topolánka, kdy pomohla čtveřice „přeběhlíků“. 
  • Zeman dle Babiše při schůzce v Lánech potvrdil svůj předchozí záměr nechat vládu případně dovládnout v demisi. Prezident to již dříve opakovaně označil za nejlogičtější řešení. Babiš to označil za rozumnou pozici, vláda je dle něj úspěšná a „měla smůlu, že přišel covid, který se hodí opozici“.

Sněmovna o nedůvěře vládě
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
Datum:
17:19
3. 6. 2021

Do rozpravy je zatím přihlášeno dalších 13 poslanců. 

17:16
3. 6. 2021

Poslanec Jiří Mašek (ANO) reagoval na Mikuláše Ferjenčíka (Piráti). Podle něj je nutné nešermovat čísly, která nejsou podložená. ČR totiž podle něj hodně testuje a poctivě vykazuje všechna čísla, a i proto máme úmrtnost na covid-19 v rámci 30 tisíc. 

„Když vyzýváte k tomu, abychom nešermovali čísly, neříkejte, kolik by bylo mrtvých, kdyby vládla opozice. To je vytažené z paty,“ přistoupil po Maškovi k pultíku zase Ferjenčík. 

17:10
3. 6. 2021

Po vystoupení poslance Jiřího Maška (ANO) se rozjela plejáda faktických poznámek. Opozice se ohradila kvůli poznámce, že by pod vedením opozice dopadla pandemie hůře. „Zaprvé je potřeba zopakovat, že jsme třetí nebo čtvrtí nejhorší na světě. Bylo by obtížné dosáhnout horšího výsledku, než tato vláda,“ oponoval Mikuláš Ferjenčík (Piráti). 

Podle něj se vláda chovala k občanům jako k podřízeným. „Bylo potřeba se k nim chovat jako k partnerům,“ konstatoval a uvedl, že často byla opatření nesmyslná. „Jako když jste dovolili prodej kafe, ale zakázali jste jej pít,“ řekl. 

16:45
3. 6. 2021

Rozprava je poměrně dlouhá. Někteří poslanci, ale i ministři, tak již ztrácí pozornost. Znuděně tak do mobilu kouká například ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) nebo Jaroslav Faltýnek (ANO).  Někteří zase koukají do novin nebo knih.

Jaroslav Faltýnek s mobilem. Adam Vojtěch si krátí čas u mobilu. Nuda ve Sněmovně
16:25
3. 6. 2021

Poslanec Jan Jakob zavzpomínal na exposlance Miroslava Kalouska. „Dneska jeho jméno zaznělo v proslovu pana premiéra Andreje Babiše jen dvakrát,“ uvedl. 

„Pan premiér je evidentně silná osobnost a téměř se dokázal vypořádat s jednou svojí noční můrou. Bohužel jinak to ale výjimečný proslov nebyl, to bylo samé já, já, já.Takže jsme se opět dozvěděli, že tato země nepatří občanům, ale panu Babišovi,“ dodal Jakob.

16:20
3. 6. 2021

Sněmovna se na chvíli odmlčela kvůli nepřítomnosti ministrů. Během vystoupení Jandy totiž odešel dosud přítomný šéf životního prostředí Richard Brabec (ANO). „Hlásil mi, že si jde pro občerstvení,“ uvedl předsedající poté, co poslankyně Jana Černochová zmínila, že „držák, který tady sedí docela často“ odešel.

Vyvovala tak hlasování o pozdržení schůze, dokud nebude přítomna polovina členů z Babišova kabinetu. Návrh byl ale zamítnut. Do rozpravy tak dorazil poslanec Jan Jakob (TOP09).

16:12
3. 6. 2021

Poslanec Jakub Janda (ODS) nazval vládu „přehlídkou nekompetencí a chaosu.“ Podle něj je každý den s touto vládou dnem zmařilým. 

„Důvodů, proč by se vláda měla kormidla moci pustit, je bezpočet (...) Namátkou kauza Vrbětice, zbytečné zadlužování státu, na které doplatíme my i naše děti. Zapadnout by ani nemělo, že to byla tato vláda, co přivedla k moci komunismus,“ uvedl poslanec s tím, že nesouhlasí s tím, že by hlasování nemělo smysl pár měsíců před volbami. 

15:59
3. 6. 2021

Jednání vlády pokračuje, vládní lavice osiřela, ze sálu zmizeli již Jan Hamáček i Andrej Babiš.

Jednání o nedůvěře vládě: Vicepremiér Hamáček a ministr Metnar (3.6.2021) Jednání o nedůvěře vládě: Premiér Babiš a ministryně Klára Dostálová (3.6.2021)
15:53
3. 6. 2021

Poslanec Pirátů Mikuláš Ferjenčík odmítl, že by vláda pandemii zvládla, jak tvrdil před ním poslanec ANO Hájek. „Ne, vláda epidemii nezvládla, vláda nás nechala neřízeně promořit, výsledkem čehož je minimálně 30 tisíc mrtvých. To se tady stalo. Ta čísla klesají jenom proto, že je ČR promořená. A to je výsledek vaší vlády a proto si nedůvěru zaslouží,“ míní.

15:52
3. 6. 2021

Valachová pro Blesk: Vyvolat hlasování nebylo moudré, navíc směřuje do zdi

Poslankyně Kateřina Valachová (ČSSD) si nemyslí, že bylo vyvolání hlasování o nedůvěře moudré rozhodnutí. „Já osobně se nedomnívám, že bylo šťastné nyní vyvolat hlasování, navíc hlasování které směřuje do zdi, to nebylo moudré,“ okomentovala Valachová dění ve Sněmovně pro Blesk Zprávy.

Podle Valachové navíc nebyla opozice nejspíše sladěná a doufala, že hlasovací sílu má, a doufala, že je podpoří komunisti. Ti ale do hlasování hodili pomyslné vidle tím, že ráno odešli ze sálu. Poslankyně okomentovala i tento odchod a nesoulad v tom, že sami komunisté uvádí, že k vládě nemají důvěru - přesto ji dneska svým odchodem v podstatě podpořili. 

„Jako ústavní právnička musím říct, že je rozdíl, když hlasujete o důvěře a když o nedůvěře. Je možné podpořit pravicovou opozici - v tomto případě nepodpořit. Neznamená to ale, že by daná politická strana v případě hlasování o důvěře aktivně hlasovala pro. Je to samostatný názor, já to respektuji,“ uvedla. 

15:45
3. 6. 2021

„Opoziční strany svůj návrh na vyslovení nedůvěry vládě se snaží veřejnosti sdělit, že se jedná o důležitý symbolický akt. Tím ale tento návrh určitě není. Nalijme si čistého vína. Blíží se parlamentní volby, koalice Spolu v rámci zahájení volební kampaně symbolicky rozezněla zvon naděje, na který si naposledy zazvonil i Dominik Feri. Lídři Pirátů se STAN se společně vyfotili u Úřadu vlády, volební kampaň se rozbíhá,“ uvedl poslanec ANO Josef Hájek.

Opozice podle něj až nechutně využívá období pandemie covidu-19 ke kritice vlády. Vláda dělala chyby, ale snažila se z nich poučit, poznamenal. „Boj s pandemií vláda sice ne bez dílčích problémů, ale zvládá,“ dodal.

Jednání o nedůvěře vládě: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (3.6.2021) Jednání o nedůvěře vládě: Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek (3.6.2021) Jednání o nedůvěře vládě: Exministryně spravedlnosti Táňa Malá a poslanec ANO Janulík (3.6.2021)
15:31
3. 6. 2021

„Rozmlouval jsem kdysi s pánem, který byl pevně přesvědčen, že se mu dostalo osvícení od vyspělé mimozemské civilizace. Zněl mnohem příčetněji a logičtěji než dnešní projevy některých členů vlády,“ napsal na twitteru exposlanec a exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

15:29
3. 6. 2021

Jurečka pro Blesk:  Filip nejdřív plamenně hovoří, pak ale vládu podpoří

Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka v rozhovoru pro Blesk Zprávy uvedl, že komunisté svým odchodem dovolili vládě pokračovat ve věcech, které sami kritizují. „Překvapilo mě, jak tady předseda Vojtěch Filip u pultu plameně hovoří, jak je vláda zradila, jak neplní program a nepracují dobře pro občany. Pak svým odchodem dá možnost, aby v tom pokračovala,“ řekl Blesk Zprávám v předsálí během rozpravy. 

Podle něj je pak výmluvou Filipovo vyjádření, že opozice „jen vyvolala hlasování“, ale nemá připraven scénář k tomu, jak zvolit nového premiéra. „Já si myslím, že je to výmluva pana Filipa. Za mě osobně tady každý poslanec musí mít jasně, jestli tu vládu podporuje,“ řekl Blesk Zprávám.

Předseda lidovců Marian Jurečka v Poslanecké sněmovně během hlasování o nedůvěře vlády (3.6.2021)
15:25
3. 6. 2021

„Celý den je jenom řečnické cvičení, patří to spíš na náměstí, nebo do kampaně, ale ne do Sněmovny,“ míní vicepremiér Hamáček. „Opozice prostě ty hlasy nemá (...) Je to dneska promarněný čas,“ uvedl. „Ono to možná někoho bude zajímat do 19:15, pak začíná hokej a to už nikoho zajímat nebude,“ dodal.

„V reakci na pana vicepremiéra Hamáčka: koukej, mámo, jsme v televizi... Já myslím, že televizní diváci ocení, že zjistili, že pan vicepremiér Hamáček ještě žije a je v politice, protože po skandálu s cestou do Moskvy, kterého se dopustil, tak vlastně z televizních obrazovek zcela zmizel. Myslím si, že skutečně koukej, mámo, jsem v televizi, padlo v případě pana Hamáčka na úrodnou půdu,“ rýpla si poslankyně ODS Jana Černochová.

Jednání o nedůvěře vládě: Poslankyně ODS Jana Černochová (3.6.2021)
15:14
3. 6. 2021

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) ve svém projevu uvedl, že důvodem pro dnešní schůzi bylo jen „Koukej, mámo, jsem v televizi“. „Opozice tady tepe vládu rok za to, jak dělá všechno špatně, akorát ten rok neměla odvahu ani sílu tu vládu sestřelit. Vyčítají nám podzim, vyčítají rozvolňování, trošku zapomínají jak to celé bylo, kdo tady byl za ty notorické rozvolňovače, kdo tady nutil vládu rychle rychle otevírat, ať si lidé mohou nakoupit na Vánoce, kdo tady udělal fetiš z nouzového stavu,“ útočí i Hamáček.

Jednání o nedůvěře vládě: Vicepremiér Jan Hamáček (3.6.2021)
15:01
3. 6. 2021

Zaorálek: Dnešní jednání jako bitva u Lipan

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) uvedl, že když mu bylo 12 let, tak se jeho rodiče rozhodli, že se pojedou podívat z Ostravy do Prahy. „To byl opravdu můj veliký životní zážitek,“ podotkl. „Poprvé jsem uviděl hlavní město země,“ říkal a vzpomínal na to, že po příjezdu do Prahy jeli tramvají na Výstaviště k Maroldovu panoramatu bitvy u Lipan.

„Připomíná mi to dnešní den - tady se dneska měla sehrát bitva, poměrně zásadní o důvěře a nedůvěře vládě a víte jak to tam na tom vypadá, na tom panoramatu.Tam je ta historická zrada Jana Čapka ze Sán, který, když se to sešikovalo ty bitevní boje proti sobě, tak jeho jízda se dala na ústup a ustoupila ke Kolínu,“ podotkl Zaorálek. Podle něj k ústupu ke Kolínu nebo někam jinak došlo i dnes. Opozice neměla připravenou alternativu, znejistila zemi a tepe bezcílně vládu - čtyři měsíce před volbami přitom nemělo smysl řešit podle Zaorálka nedůvěru.

Část opozice chtěla dle ministra jen předvést silná slova v době, kdy z krize nejsme úplně venku. „Tady ta strana radikální, která mluví o pravdě a chtěla sekat hlavy, tak zřejmě se ty hlavy dnes sekat nebudou. A já se snažím pochopit, proč tady dneska jsme,“ dodal Zaorálek.

Jednání o nedůvěře vládě: Ministr kultury Lubomír Zaorálek (3.6.2021) Jednání o nedůvěře vládě: Poslanec ČSSD Jan Birke (3.6.2021)
14:52
3. 6. 2021

„Prožívám jakési deja vu, v 89, když jsem byl na Václaváku, tak taky tehdejší premiér, tehdejší předseda země Milouš Jakeš lámanou češtinou předstíral, že z jeho pohledu je realita úplně jiná, než si myslela velká část občanů. A pak jsme měli nového prezidenta, který ve svém památečním novoročním projevu řekl, že země neprospívá, že země chátrá, že země je na tom daleko hůř, než si vláda myslela. My jsme dneska ve stejné situaci. Země opravdu neprospívá,“ uvedl poslanec a lékař Vlastimil Válek (TOP 09). „Čtyři výměny ministrů zdravotnictví během půl roku...,“ poznamenal.

14:42
3. 6. 2021

Babiš: Měl jsem skvělý projev. Fantastický sumář

„Mně se vstávalo dobře a těšil jsem se. Já jsem měl skvělý projev, my jsme na tom zamakali, abysme lidem připomněli, co všechno jsme tady udělali, naše vláda,“ pochválil sám sebe premiér Andrej Babš (ANO) v rozhovoru pro Rádio Z. Opozici obvinil z nesmyslů a polopravd. „V Evropě jsme snad jediní, kde opozice zneužila pandemii na politické cíle. Samozřejmě oni si to užívaj. Ale já si to užívám taky, protože za naší vládou je obrovské penzum práce,“ vzkázal Babiš. „To byl fantastický sumář všeho, co jsme tady udělali,“ doplnil premiér.

S ohledem na dnešní mistrovství světa v hokeji a zápas Čechů s Finskem dodal: „Vypadá to, že nebudou (komunisté) pro vyslovení nedůvěry, ale to ještě uvidíme jak to dopadne, to hlasování. Doufejme, že to nebude dlouho trvat, já doufám, že všichni chceme vidět hokej a že naši vyhrajou a že to ukončíme, ty jejich převolební rétorické nesmysly.“

Předsedu ODS Fialu označil Babiš za slušného člověka, ostatní obvinil z demagogie. „Máme Afghánistán, Pákistán, Pirátostán,“ uvedl Babiš s tím, že chce ubránit české zájmy a zabránit „dovozu migrantů“.

14:30
3. 6. 2021

Ve Sněmovně pokračuje rozprava k nedůvěře vládě, k pultíku se vrátil šéf lidovců Marian Jurečka, jehož řeč přerušila přestávka.

14:24
3. 6. 2021

Za měkké „ano“ vládě, to znamená podržet ji, avšak nepřímo, považuje komunistické rozhodnutí politolog Lubomír Kopeček z Masarykovy univerzity v Brně. „Vzhledem k názoru územních organizací KSČM, které zjevně nebyly pro pád vlády, se to čekat dalo,“ uvedl. Pro KSČM to podle něj de facto znamená pokračování tolerance vlády, přestože v dubnu komunisté vypověděli dohodu. Znamená to zároveň rezignaci KSČM na snahu o získání protestně protivládně naladěných voličů, kteří by mohli být hodně důležití pro překročení pětiprocentní hranice v říjnových sněmovních volbách, dodal.

Podle Kopečka má hlasování při blízkém termínu voleb menší význam než třeba v polovině volebního období. „I kdyby nedůvěra byla vyslovená, velmi pravděpodobně by dovládla stávající vláda. Viz postoj prezidenta Zemana,“ dodal.

14:17
3. 6. 2021

Krok KSČM, která se chystá nepřímo podpořit vládu opuštěním sálu a aktivně nehlasovat pro nedůvěru,  politologa Josefa Mlejnka z FSV UK nepřekvapil. „Mají k němu své důvody: nechtějí být v jednom šiku s oběma opozičními koalicemi a byť svou toleranci vůči vládě zrušili, mají k ní jisté vazby a nechtějí je zcela přetnout,“ uvedl. Dnešní schůze v takovém případě proto bude už jen rétorickým cvičením a součástí předvolební kampaně, míní.

Mlejnek nepovažuje hlasování o nedůvěře čtyři měsíce před volbami za rozumný krok. „I vzhledem k tomu, že se pandemická situace může zhoršit a vláda bez důvěry by v očích občanů ztratila i ty poslední zbytky legitimity, které ještě má. Vyslovení nedůvěry by též otevřelo manévrovací prostor pro prezidenta Zemana, čili z tohoto hlediska je to ze strany opozice dokonce riskantní hra s ohněm,“ napsal.

14:00
3. 6. 2021
!

Podívejte se na celý dnešní emotivní projev premiéra Babiše během 3. pokusu opozice vyslovit nedůvěru jeho menšinové vládě:

Video  
Video se připravuje ...
13:37
3. 6. 2021

Premiér Babiš i na twitteru sdílel heslo ze svého proslovu o tom, že nechce sdílet auta, byty, ani celou zemi.

O sdílené ekonomice Babiš však psal ve své knize O čem sním, když náhodou spím, což byla jeho předvolební „Vize 2035 pro Českou republiku, pro naše děti“. „Když jedete do zahraničí, možná hedáte nějaký pohodlný byt přes pronájmy bytů Airbnb. Mezitím můžete svůj byt nebo chatu jednoduše a bezpečně pronajmout. Hlavně mladá generace má sklon různé věci spíš sdílet než vlastnit. Princip sdílení může jednou změnit celou ekonomiku. Lidi budou brzy sdílet automobily, parkovací místa, byty a chaty,“ píše Babiš ve své knize.

„V knížce jsem psal, že lidi budou brzy sdílet automobily nebo byty. A sdílejí. Ale DOBROVOLNĚ! Ne povinně, jak to mají v plánu Piráti, co chtějí nejdřív mapovat byty, zdanit přebytečné metry a pak vám tam někoho nastěhovat. Nejlíp nějakého migranta,“ uvedl dnes Babiš na twitteru.

13:20
3. 6. 2021

Svoboda pro Blesk: Komunisté nemají statečnost a lžou

Podle poslance ODS Bohuslava Svobody je odchod komunistů ze sálů „normálním jednáním“. „To je u nich normální, oni nemají žádnou statečnost. Odchod ze sálu znamená, že dali důvěru vládě, nic jiného to neznamená,“ řekl pobouřený Svoboda Blesk Zprávám. „Kdyby měli tu statečnost, tak by šli a řekli, že jejich důvěru má,“ dodal.

Svoboda se tak shoduje i s názorem poslance Marka Výborného (KDU-ČSL), který na twitteru poznamenal, že odchod je podporou pro Andreje Babiše (ANO).

Na twitter reagoval předseda KSČM Vojtěch Filip, který uvedl, že je to jenom neschopnost unést to, že něco vyvolali a nebyli úspěšní. „A znovu opakuji, že kdo chce něčeho dosáhnout, musí jednat. Nepamatuji si, že by v této otázce mě vyzval k jednání předseda ktérekoliv strany z koalice SPOLU nebo STAN a Piráti. To je ale jejich problém,“ řekl médiím Filip.

Toto tvrzení ale označil Bohuslav Svoboda pro Blesk za lež. „Lže, lže. On všem říkal, že se o tom poradí a bude postupovat podle rozhodnutí členské základny. Žádnou diskuzi nepřipouštěl,“ řekl Blesk Zprávám. „Jednání probíhala a oni se vyjadřovali od začátku tak, že stanovisko zaujmou po jednání svých struktur,“ dodal.

13:05
3. 6. 2021

„Komunisté odešli ze sálu, a tak potvrdili podporu Andreji Babišovi. Tedy nohama hlasují PRO důvěru vládě. Chce se mi říct, že už se snad nevrátí… bude líp,“ uvedl poslanec a bývalý šéf lidovců Marek Výborný (KDU-ČSL).

„Dneska stálo za to při emotivním projevu Andreje Babiše dělat čárky za každou lež a urážku. Je z toho plot jak hospodě…,“ poznamenal také Výborný.

Video  Babiš bouřil ve Sněmovně: Megapodvod! Nesmysl! Likvidace Babiše! Nechceme v Česku multikulturní, ekofonatický Pirátostan  - PSP ČR
Video se připravuje ...

luder ( 6. června 2021 11:25 )

Čapí hnízdo!

Je to akce na ničení Andreje Babiše a táhne se už tak dlouho, že to už musí být snad i těm zadavatelům trapné!“ „Andrej Babiš pochopitelně asi není svatý a v dnešní době být svatý ani nelze. Ale v této kauze je nad slunce jasnější, že odpovědnost za přidělení dotace nese hlavně ten, kdo ji přidělil. Já si také mohu zažádat o horentní sumu třeba na kašpárkové divadlo. Pošlou-li mi nějaký ten milion, je otázka, zda jsem blbec já, nebo ten, kdo mi to poslal. Všichni už znají, že tu dotaci Andrej Babiš už dávno celou vrátil, že v plýtvání penězi EU je to vlastně zanedbatelná suma. Je to jen tak trapný a tak průhledný bič na pana Babiše, že by se styděly ho vytáhnout i pavlačové drbny v sousedské hádce. Ale naší demožumpě není trapného nic!“ podotýká Ivan Vyskočil ! Z čl. Pl!

hejhej ( 5. června 2021 12:06 )

Juras1: Přikláním se, také je nevolím

hejhej ( 4. června 2021 22:37 )

levice-je-smegma: Myslíš ty koumouše co vždy lhali a lžou a nyní sedí za jinou stranu v PS a senátu .

Sanhnusak ( 4. června 2021 20:12 )

Poslanci s komunistickou minulostí za ČSSD v minulém volebním období: Jan Kavan, členem KSČ, styky s STB, Z.Škromach, 1982-1989 člen KSČ, J.Rusnok, 1988-1989 kandidát KSČ, J.Tvrdík, 1988-1989 kandidát KSČ, E.Zeman, 1966-1970 člen KSČ, J.Schling, 1981-1989 člen KSČ, M.Kraus, 1984-1991 člen KSČ, Jiří Václavek, 1964-1968 člen KSČ, František Strnad, 1984-1989 člen KSČ,

Miroslav Svoboda, 1985-1989 člen KSČ, P.Dostál, 1962-1969 člen KSČ, K. Šplíchal, 1983-1989 člen KSČ, Miloslav Vlček, 1983-1989 člen KSČ, Petr Ibl, 1984-89 člen KSČ, Miloš Melčák, člen KSČ, Josef Smýkal, členem KSČ, Jan Mládek, 1987-1989 člen KSČ, J. Palas, 1980-1990 člen KSČ, M. Emmerová, 1966-1969 členka KSČ, A. Sýkora, 1983-1989 člen KSČ, Rudolf Tomíček, 1967-1990 člen KSČ, Hana Šedivá, 1979-1990 členka KSČ, V. Laštůvka 1966-1969 byl v KSČ, J. Kubinyi - do roku 1990 člen KSČ, R.Kopecký, 1981-1989 člen KSČ, Alfréd M R.Kopecký, 1981-1989 člen KSČ,Alfréd Michalík do roku 1990 člen KSČ, Oldřich Němec 1976-1990 člen KSČ, Ladislav Skopal 1983-1989 člen KSČ

Heil_Babisch ( 4. června 2021 20:07 )

Soudruh Babiš měl pravdu, když říkal, že zachránil tisíce mrtvých.
Byl předvolební čas a v něm potřeba se něčím blýsknout. A uvolňování bylo lukrativní ke zlepšení PR soudruha Babiše.
Kdyby nebylo jeho rozhodnutí na uvolňování antivirových opatření, tak ti lidé mohli žít. Měli ale vzácnou příležitost radostně položit své životy na oltář Babišova volebního vítězství.
Čest jejich památce!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa