Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trénuje na basu? Feri po provalení sexuální kauzy radikálně změnil image: Foto bez afra uvnitř

Autor: simao - 
2. června 2021
11:40

Exposlanec a nyní již bývalý člen TOP 09 Dominik Feri opět překvapil. Tentokrát však změnou image. Na instagramu pro užší okruh nejbližších zveřejnil foto s krátkými vlasy a zastřiženými vousy. Upozornil na to iDnes.cz. Některé komentáře na sociálních sítích jdou nyní v tom duchu, zda se Feri připravuje na možný pobyt ve vězení. Exposlanec totiž čelí kauze s údajným zneužíváním žen, kterou prošetřuje policie.

Dominik Feri odešel ze Sněmovny i z TOP 09, na instagramu však dál zůstává aktivní. A i po propuknutí kauzy, která mu v politice zlomila vaz, zveřejňuje na svém účtu žluté vykřičníky s upozorněními na to, co se aktuálně děje v rámci rozvolnění. Feri měl být volebním esem pro mladé voliče, z kandidátky však odstoupil.

Na instagramu má 1,1 milionu sledujících. Jeho nová fotka s nezvykle krátkými vlasy namísto bujného afra překvapila jen užší okruh z nich. Pro širší veřejnost dostupná není. Blesk Zprávy se pokusily kontaktovat exposlance Feriho s dotazem ohledně důvodu změny image, na zprávu nereagoval a jeho telefon zůstal nedostupný či obsazený. Fotka Dominika Feriho však zaujala i na sociální síti twitter.

Viditelný je tedy s jeho fotkou naposledy příspěvek, v němž se loučil s rolí poslance. „Vždy jsem si přál politiku jinou, založenou na osobní odpovědnosti. Nyní chci jít sám příkladem. Rezignuji na mandát poslance a nebudu se účastnit podzimních voleb. Nechci, aby lživé a manipulativní články v médiích poškozovaly mé nejbližší okolí ani mé kolegy. Bránit se proti nim budu soudní cestou. Byla pro mě mimořádná čest sloužit a být vaším poslancem,“ napsal k fotce s fajfkou. A tehdy ještě i s afrem, které až doposud k Ferimu neodmyslitelně patřilo.

Feriho účes glosoval i Zeman

Feriho účes budil pozornost již od doby, kdy byl radním v Teplicích. Když se v říjnu 2017 stal vůbec nejmladším poslancem, komentoval jeho úspěch, ale i vizáž také prezident Miloš Zeman v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech. „TOP 09 opravdu ztratila polovinu mandátů a málem se nedostala do Sněmovny. A kdyby nebylo Dominika Feriho, tak by tam asi nebyla,“ říkal tehdy Zeman. 

Feri byl vykroužkovaný z 36. místa kandidátky, nyní měl zaujmout místo čtvrté na kandidátce v Praze. Po nástupu do Sněmovny Českému rozhlasu v narážce na svůj účes poznamenal: „Zatím sedím v levé části sálu. Volal mi jeden redaktor, říkal, že komunisté, kteří sedí za mnou, si stěžují na to, že přese mě nevidí.“ 

„Jistě oba dva uznáme, že krásný účes, ne úsměv, ten možná taky, na politickou kariéru nestačí,“ glosoval Feriho tehdejší úspěch i účes Zeman.

Feriho účes byl i předmětem různých vtípků. Došlo na ně např. i během politikovy účasti v Show Jana Krause. „Já jsem se na sezení s vámi nechal ostříhat, abych nebyl za kre*éna. Abych mohl říct, já jsem ostříhanej. A to se taky stříhá?“ tázal se populární moderátor tehdy vycházející politické hvězdičky. „No, jako jednou ročně, jak u vás,“ odvětil s úsměvem Feri.

Nyní přišel Feriho pád. Stihl ještě v rámci kampaně koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) představit vlastní část kampaně Mám hlas, jenže pak přišla svědectví údajných obětí Feriho počínání.

Video  Máte hezký účes, chválil Zeman Feriho. V 90 letech mu zaštítí narozeniny  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Pád a prošetřování nadějného politika

Deník N a server Alarm totiž minulé úterý zveřejnily svědectví několika žen, které tvrdí, že s nimi měl Feri sex i přes jejich nesouhlas, že se z nich snažil vylákat nahé fotografie nebo je veřejně dehonestoval.

Politik odmítl, že by se dopustil sexuálního násilí, omluvil se ale za „nevhodné“ či „nepatřičné“ chování v některých situacích.

Následně Feri oznámil rezignaci na poslanecký mandát a neúčast ve sněmovních volbách. Feri uvedl, že se místa poslance vzdal proto, že nechce, aby podle něj lživé a manipulativní články v médiích poškozovaly jeho nejbližší okolí a kolegy. Bránit se proti nim bude soudně. V pátek pak Feri vystoupil z TOP 09.

V úterý policie oznámila, že kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve Feriho případu, bylo tak zahájeno prověřování podezření ze spáchání některého z trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti. Policisté zároveň vyzvali případné poškozené, aby je kontaktovaly. 

Video  Blesk Podcast: Feri získal moc příliš brzo, myslí si Pavlík  - Jiří Marek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa