Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hamáček vstává z bahna, handl Vrbětic s Rusy nikdo nepotvrdil a záhadné volno před výbuchem

Aktualizováno -
6. května 2021
20:55
Autor: simao, vei - 
4. května 2021
08:44

Kauza Vrbětice v Česku znovu ožila a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) byl podle svých slov vláčen bahnem, ze kterého zvolna vstává. Objevily se nové informace o jeho plánované cestě do Moskvy pro vakcínu Sputnik V. Seznam Zprávy uvedly, že měl v plánu vyměnit „tiché odložení“ kauzy Vrbětice za milion Sputniků. Hamáček to odmítá, mluví o lžích. Web přišel i se svědectvím Hamáčkova stranického kolegy, kterému měl 15. dubna říct, že do ČR přiveze milion dávek Sputniku a zachrání tak ČSSD od volebního debaklu. Ukázalo se, že jím byl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Podle zjištění Blesk Zpráv se neuskutečněnou cestou zabývá protimafiánský policejní útvar. A podle serveru iROZHLAS.cz policie na dva dny zadržela majitele areálu, šéfa zbrojařské firmy Imex Group Petra Bernatíka. Den před výbuchem dal totiž brigádníkům nečekaně volno a v areálu byl sám.

  • Jan Hamáček (ČSSD) podle Seznam Zpráv svolal na ministerstvu vnitra 15. dubna schůzku, kde řešil následující možnost: „Nabídnout Rusku dohodu, která zněla: V Česku bude kauza potichu odložena, Rusové výměnou za to dodají milion dávek Sputniku V a ruský prezident Vladimir Putin se v Praze sejde s americkým protějškem Joem Bidenem.“
  • Hamáček tuto verzi odmítl. Podle něj jde o nesmysl a lži. „Já musím říci, že toto je asi nejtěžší okamžik mého života, a to mám za sebou relativně dlouhou politickou kariéru,“ uvedl Hamáček v úterý při své obhajobě na tiskovce ve Sněmovně. Ve středu přidal informaci o trestním oznámení na autory článku Janka Kroupu a Kristinu Cirokovou a o tom, že chce 10 milionů od vydavatele Seznam Zpráv jako omluvu. Omluvu žádá také od lídrů koalice SPOLU.
  • Sněmovna řešila v úterý i ve středu kauzu za zavřenémi dveřmi na plénu - bez jasného výsledku. Ve čtvrtek se šéfové tajných služeb účastnili jednání komisí a výborů. Šéf Vojenského zpravodajství Jan Beroun potvrdil, že Hamáček cestu do Ruska plánoval, nicméně žádný handl nepotvrdil.
  • Podle zdroje Blesk Zpráv z ministerstva obrany byla Hamáčkova ruská mise již skutečně v pokročilém stadiu plánování - měl dokonce objednané letadlo do Moskvy.
  • Premiér Andrej Babiš (ANO) připomíná, že Hamáčkovu cestu do Moskvy nedoporučoval, na záležitosti kolem schůzky se zeptá Hamáčka osobně. Popřel přitom, že by Hamáčkovi schválil letadlo na cestu do Moskvy.
  • Prezident Miloš Zeman stále nedostal odpověď od prezidenta Vladimira Putina, kterého žádal o vakcíny Sputnik V. Uvedl to iROZHLAS.cz s odvoláním na vyjádření šéfa hradního legislativního odboru. Hrad nevydal ani Zemanův dopis Putinovi s odkazem na údajný obsah osobní povahy.

Rusko a výbuchy ve Vrběticích
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
Datum:
Zobrazit další dny
23:32
21. 4. 2021

Podívejte se, co nejdůležitějšího se během středy událo ve vztahu ke kauze Vrbětice:

  • Dnes jmenovaný český ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) večer na jednání s velvyslancem vyjádřil protest proti postupu a nepřiměřené reakci Ruské federace.
  • Zároveň mu oznámil, že pokud Rusko neumožní návrat všech 20 vyhoštěných českých diplomatů do Moskvy, ve čtvrtek odpoledne rozhodne o snížení počtu pracovníků ruské ambasády v Praze tak, aby odpovídal stavu na českém velvyslanectví v Moskvě. 
  • Podle informací Českého rozhlasu měla ruská ambasáda před vyhoštěním části pracovníků zhruba 120 zaměstnanců, z toho 43 diplomatů. Aktuálně je v Praze přes 20 ruských diplomatů, zatímco v Moskvě zbývá pět českých, uvedl rozhlas na twitteru.
  • Mluvčí Kremlu Peskov reagoval na dnešní Kulhánkovu výzvu, že mluvit s Ruskem formou požadavků je marné.
  • Mluvčí ruské diplomacie Marija Zacharovová podle agentury TASS prohlásila, že rozhovor s českým velvyslancem v Moskvě bude pokračovat ve čtvrtek.
  • Dnešní ultimátum směrem k Rusku naplňuje podle části opozičních stran požadavky Sněmovny. Zástupci Pirátů a SPD ultimátum jako postup v zahraniční politice odmítli.
  • Šéf unijní diplomacie Josep Borrell uvedl večer v prohlášení, že Evropská unie důrazně odsuzuje ilegální aktivity na českém území a je znepokojena narušením české svrchovanosti. 
  • K záležitosti se ani dnes nevyjádřil prezident Miloš Zeman. 
23:15
21. 4. 2021

Podle informací serveru INFO.cz česká policie postavila před vjezd do ruské ambasády v Praze kamerové vozy. Má jít o přípravu na vyhoštění dalších ruských diplomatů, protože ultimátum zřejmě nebude splněno. „Nepozorovaně se jim nepodaří odvézt nic,“ uvedl serveru zdroj z bezpečnostních složek.

22:46
21. 4. 2021

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se opřel do vyjádření šéfa Pirátů Ivana Bartoše, podle kterého ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) promarnil u Ruska šanci na silnější reakci. „To myslíte vážně? Kulhánek prezentoval velmi silné a sebevědomé stanovisko ČR. Buď RF vezme zpět své rozhodnutí o vyhoštění našich diplomatů, nebo srovnáme počty. Co navrhujete Vy? Zatím bojujete jen na twitteru!“ vzkázal Hamáček Bartošovi.

22:38
21. 4. 2021

Ruský velvyslanec v Česku Alexandr Zmejevský při příjezdu do Černínského paláce.

Ruský velvyslanec v Česku Alexandr Zmejevský při příjezdu do Černínského paláce (21.4.2021) Ruský velvyslanec v Česku Alexandr Zmejevský při příjezdu do Černínského paláce (21.4.2021)
22:06
21. 4. 2021

„Já myslím, že je to správný postup,“ komentoval rozhodnutí udělit Rusku ultimátum bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) v České televizi. „Bohužel vzhledem k tomu, co tady Rusko udělalo, je to adekvátní,“ je přesvědčen.

21:58
21. 4. 2021

Exministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) ocenil reakci Evropské unie, která podpořila Česko v jejím postupu proti Rusku.

21:49
21. 4. 2021

Podle pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) už není důležité, co o víkendu sdělí ke kauze Vrbětice prezident Miloš Zeman. Podle něj se měl vyjádřit hned.

21:20
21. 4. 2021

EU vyjadřuje plnou solidaritu s Českem, podporuje opatření dosavadních orgánů a je připravena podpořit její další snahy postavit odpovědné osoby před soud. EU odsuzuje nepřiměřenou reakci a následné hrozby Ruské federace vůči ČR

21:02
21. 4. 2021

Podle předsedy SPD Tomia Okamury ultimátum znamená, že ČR nemá zájem jednat. „Ultimáta ničemu nepomůžou a nedosáhneme svých cílů - jednání formou ultimát neskončí pro nikoho dobře,“ sdělil ČTK. Pokud nebude v Praze ani v Moskvě funkční ambasáda, zkomplikuje to podle Okamury jednání s Ruskem o ropě a plynu. Reakce české diplomacie ho překvapila, vláda podle Okamury nemá představu, jak by nynější situace měla pro ČR skončit, řekl ČT.

20:46
21. 4. 2021

Ne všichni zástupci opozice dnešní krok ministra zahraničí Jakuba Kulhánka (ČSSD) cení. „Mrzí mne, že nový ministr zahraničí propásl možnost vyřešit otázku nerovnoměrného počtu diplomatů mezi Českou republikou a Ruskou federací. Diplomacie je především o jasných, sebevědomých a srozumitelných krocích. Zítra je úkolem české diplomacie získat podporu spojenců v NATO,“ napsal šéf Pirátů Ivan Bartoš.

20:40
21. 4. 2021

Ačkoliv se prezident Miloš Zeman dosud veřejně ke kauze Vrbětice nevyjádřil, řešil ji dnes s exprezidentem Václavem Klausem. „Oba prezidenti se osobně setkali po téměř roce. Důvodem tohoto setkání byla mimořádnost situace způsobená tzv. vrbětickou aférou, která může vážným způsobem poškodit Českou republiku,“ sdělil pro Echo24 Petr Macinka, mluvčí Institutu Václava Klause.

20:18
21. 4. 2021

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v reakci připomněl dnešní projev prezidenta Vladimira Putina. „Právě dnes prezident Putin ve svém poselství hovořil o tom, že mluvit s námi formou požadavků nemá perspektivu,“ citoval TASS mluvčího Kremlu.

Mluvčí ruské diplomacie Marija Zacharovová podle agentury prohlásila, že ultimativní tón ve vztahu k Rusku je nepřípustný. Dodala, že Moskva navrhuje Praze, aby si ultimáta nechala pro diskuse v NATO. Sdělila přitom, že rozhovor s českým velvyslancem v Moskvě bude pokračovat 22. dubna.

20:00
21. 4. 2021

Český postup oznámil Kulhánek večer po jednání s ruským velvyslancem v ČR Alexandrem Zmejevským. „Považuji to za správný krok, naplňující včerejší (úterní) usnesení Sněmovny z pera koalice Spolu. Doufám, že vláda zůstane v postoji pevná a rozhodná a své stanovisko nezmění,“ napsala ČTK předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Paritní zastoupení“ požaduje koalice Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) od okamžiku, kdy vyšly najevo informace ohledně zapojení ruských agentů do výbuchu muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014, doplnila Adamová. „Budeme jedině rádi, když k němu vláda konečně najde odvahu,“ uvedla.

19:52
21. 4. 2021

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) Blesk Zprávám potvrdil, že nový šéf ministerstva zahraničních věcí Jakub Kulhánek (ČSSD) má posílenou ochranku. Je to po vzájemné dohodě ministerstva vnitra, policejního prezidia a ochranné služby Policie ČR.

19:38
21. 4. 2021
!

Mluvit s Ruskem formou požadavků nemá perspektivu, reagoval mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov na výzvu českého ministra zahraničí Jakuba Kulhánka (ČSSD), aby Moskva umožnila návrat českých diplomatů.

19:36
21. 4. 2021
!

Šéf lidovců Marian Jurečka pokládá postup Kulhánka ohledně ruských a českých diplomatů za správný. „Nastavit proporcionalitu v počtech diplomatů, vyčistit od těch, co fakt diplomaté nejsou a restartovat vztahy!“ napsal Jurečka.

19:28
21. 4. 2021

Senát označil útok ve Vrběticích za akt státního terorismu. Vyzval vládu k vypovězení smlouvy s Ruskem a ruských diplomatů z Prahy až na jednoho.

19:00
21. 4. 2021
!

Česko dalo Rusku ultimátum. 

„Vznesl jsem protest proti postupu a nepřiměřené reakci ruské federace,“ řekl ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) na začátek svého vystoupení. 

„Ruská federace má čas do zítra do 12:00, aby umožnila návrat všech vyhoštěných diplomatů zpět na velvyslanectví České republiky v Moskvě,“ řekl po setkání s ruským velvyslancem v Praze  Kulhánek (ČSSD).

„Pokud se naši diplomaté nebudou moci vrátit do Moskvy, pak hned zítra odpoledne rozhodnu o snížení počtu pracovníků na ambasádě ruské federace v Praze tak, aby odpovídal současnému stavu na českém velvyslanectví v Moskvě,“ dodal k podmínkám České republiky Kulhánek. 

Takový postup podle šéfa české diplomacie schválili  jak Kulhánek, tak prezident Miloš Zeman, i premiér Andrej Babiš. 

18:03
21. 4. 2021

Ruský velvyslanec Alexandr Zmejevskij kolem 18:00 dorazil na ministerstvo zahraničí, kam si jej kvůli dalšímu postupu v kauze kolem možného zapojení ruských tajných služeb do výbuchu muničního skladu ve Vrběticích předvolal nový ministr Jakub Kulhánek (ČSSD).

17:58
21. 4. 2021

Nový šéf české diplomacie Jakub Kulhánek (ČSSD) na twitteru vpodvečer uvedl, že hovořil s generálním tajemníkem Severoatlantické aliance (NATO) Jensem Stoltenbergem. Poděkoval mu za podporu ve složitých časech. „Jsem rád, že jsme krátce po mém jmenování ministrem zahraničí spolu mohli hovořit. Vážíme si toho, že stojíte za námi!“ uvedl Kulhánek. 

16:59
21. 4. 2021
!

Česko se chystá proti Rusku vyrukovat s ráznou odpovědí. Blesk Zprávám to potvrdily zdroje z Černínského paláce. Charakter této odpovědi ale nespecifikovaly.

16:38
21. 4. 2021
!

Vláda by podle senátního zahraničního výboru měla kvůli kauze Vrbětice vypovědět smlouvu o přátelství a spolupráci s Ruskem. Počet ruských diplomatů v Česku by měl být snížen na jednoho, řekl dnes senátorům předseda výboru Pavel Fischer (nezávislý). Horní komora o doporučení rozhodne během odpoledne.

Senát by měl podle výboru, který o věci jednal s vicepremiérem Janem Hamáčkem (ČSSD), doporučit vládě, aby projednala kauzu v Radě bezpečnosti OSN a také orgánech NATO a EU a požádala členské země o podporu a pomoc.

16:08
21. 4. 2021

Takto vypadal ceremoniál ze jmenování Jakuba Kulhánka novým ministrem zahraničí. Prezident Miloš Zeman už se pohybuje jen na vozíku. 

Video  
Video se připravuje ...
15:56
21. 4. 2021
!

Vláda navrhne šéfa BIS Michala Koudelku opět na povýšení do hodnosti generála. Prezident Miloš Zeman to už přitom pětkrát odmítl.

„Ano, pana plukovníka navrhneme v pondělí na povýšení do generálské funkce,“ řekl novinářům premiér Andrej Babiš.

Právě BIS sehrála klíčovou roli při řešení výbuchů ve Vrběticích.

Šéf BIS Michal Koudelka.
15:54
21. 4. 2021
!

Už zítra se chce nový ministr zahraničí spojit s velvyslanci států NATO a probrat s nimi výbuchy ve Vrběticích a roli ruských agentů při celé operaci. „Brífink pro velvyslance členských států NATO bude probíhat přes utajované spojení, budeme probírat utajované materiály a zúčastní se ho také ředitel BIS,“ upřesnil Kulhánek.

Jakub Kulhánek (ČSSD) se stal 21. 4. 2021 novým ministrem zahraničí
15:38
21. 4. 2021
!

„Toto není vůbec snadná doba pro zahraniční politiku České republiky,“ začal své první vystoupení před novináři nový ministr zahraničí Jakub Kulhánek. Sám je ale přesvědčen, že se může opřít o zkušené diplomaty.

„Chci v tuto chvíli nejdříve pohovořit o prioritách, se kterými přicházím na náš úřad. Chci prosazovat české národní zájmy, včetně ekonomické diplomacie, ale také covidová témata spojená s cestováním,“ řekl ke svým prioritám v úřadu Kulhánek, který chce zároveň, aby česká zahraniční politika zněla jedním hlasem.

Kulhánek se nevyhnul ani aktuálním napjatým diplomatickým vztahům s Ruskem.

„Česko-ruské vztahy teď vstoupily do mimořádně složité etapy. To nemůže těšit žádného ministra zahraničí. Není to však vina České republiky,“ míní Kulhánek.

„Rozhodli jsme se jako suverénní země a jednali jsme rázně. Rozprášili jsme síť agentů ruských tajných služeb, ruský Rosatom nebude osloven v souvislosti s dostavbou Dukovan a v příštích dnech budeme řešit další postup směrem k Rusku,“ reagoval Kulhánek na aktuální napětí mezi Prahou a Moskvou.

Dnes večer má nový šéf české diplomacie naplánován rozhovor s generálním tajemníkem NATO Jensem Stoltenbergem. „Následně na 18. hodinu, jak o tom hovořil už pan premiér, jsem si na ministerstvo zahraničí předvolal ruského velvyslance,“ upřesnil sled prvních schůzek Kulhánek.

Zmejevskému bude Kulhánek tlumočit nespokojenost Česka s ruským postupem při odvolávání zaměstnanců české ambasády v Moskvě i případné další české kroky. Poté svolá tiskový brífink.

Schůzky se nebude účastnit Kulhánkův předchůdce - dočasně pověřený ministr zahraničí Jan Hamáček.

Vláda má podle premiéra Babiše stále podporu prezidenta Zemana. „Pro mě je důležité, že je pan prezident průběžně informován,“ dodal Kulhánek.

Jakub Kulhánek (ČSSD) se stal 21. 4. 2021 novým ministrem zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) se stal 21. 4. 2021 novým ministrem zahraničí
15:27
21. 4. 2021
!

Předsedové parlamentů zemí Visegrádské čtyřky (V4 - Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko) přistoupili k pondělnímu prohlášení ministrů zahraničí EU, kteří vyjádřili solidaritu s kroky, jež Česká republika podnikla kvůli možnému zapojení ruských tajných služeb do výbuchu muničního skladu ve Vrběticích. Novinářům to po dnešním online jednání šéfů parlamentů řekl předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS).

„Jednak je tam vyjádřená vůle ohradit se, bojovat proti narušování suverenity všech demokratických zemí, zejména těch, které jsou členy Evropské unie, případně NATO. Dále je tam vyjádřena podpora a solidarita krokům, které Česká republika v rámci toho, co ji potkalo, učinila,“ uvedl Vystrčil.

15:25
21. 4. 2021
!

Premiér Babiš uvedl nového ministra Jakuba Kulhánka do úřadu. „Pan ministr je jmenován do funkce skutečně ve velice těžké době. V situaci, kdy bude hned řešit věci národního zájmu,“ řekl na úvod tiskové konference Babiš.

„Česká republika musí reagovat na neoprávněné vyhoštění našich diplomatů. Dále pana ministra čeká debata s našimi spojenci, kde žádáme solidaritu za bezprecedentní operaci na našem území,“ řekl Babiš a popřál Kulhánkovi hodně zdaru.

15:07
21. 4. 2021
!

Jakub Kulhánek přijel jako nový minitsr zahraničí do Černínského paláce. Ministerstvo mu symbolicky předal Jan Hamáček, který úřad vedl dočasně několik dní.

Kulhánek, Hamáček a premiér Babiš odešli rovnou do ministerské kanceláře.

Čekáme na první tiskovou konferenci nového minstra.

Prezident Miloš Zeman jmenoval Jakuba Kulhánka ministrem zahraničí. Na snímku zleva premiér Andrej Babiš (ANO) a Jakub Kulhánek (ČSSD; 21. 4. 2021)
14:58
21. 4. 2021
!

Česká vláda na vrbětickou kauzu reagovala vyhoštěním 18 ruských diplomatů a také vyřazením ruského Rosatomu z tendru na dostavbu jaderné elektrárny Dukovany. O zakázku se tak střetnou pouze tři hráči - francouzská EDF, jihokorejská KHNP a americký Westinghouse. Jak mohou eskalující česko-ruské vztahy ovlivnit dostavbu Dukovan? Je ve hře i naše bezpečnost? A jak bude Česko řešit svou energetickou situaci? Nejen těmto tématům se budeme věnovat v dnešním Epicentru s předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Danou Drábovou. Sledujte od 15:00.

Předsedkyně Ústavu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová v pořadu Epicentrum 21.4.2021
14:30
21. 4. 2021
!

Těsně před jmenováním Jakuba Kulhánka ministrem zahraničí zrušil prezident Miloš Zeman své předešlé rozhodnutí, kterým pověřil vedením české diplomacie Jana Hamáčka. O protokolárním postupu informoval na twitteru prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

14:24
21. 4. 2021
!

Z Pražského hradu se nově jmenovaný ministr zahraničí přesune do nedalekého Černínského paláce, kde ho do úřadu uvede premiér Andrej Babiš (ANO).

Jmenování Kulhánka přihlíželi na Hradě jak předseda vlády, tak vicepremiér, dočasně pověřený ministr zahraničí a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Jmenování nového ministra zahraničí Jakuba Kulhánka Jmenování nového ministra zahraničí Jakuba Kulhánka
14:19
21. 4. 2021
!

Prezident Miloš Zeman se při jmenovacím ceremoniálu ani slovem nezmínil o aktuální vyhrocené situaci mezi českou a ruskou diplomacií.

Zeman ocenil, že Kulhánek má bezpečnostní prověrku na přísně tajné.

„Je před vámi, stejně jako před každým ministrem zahraničí, těžký úkol, jeho podstatou je hájení zájmů České republiky. Tento pojem je někdy znevažován a někdy se říká, že ti, kdo hájí národní zájmy, jsou populisté, nebo dokonce xenofobové. Neznám ovšem suverénní zemi, která by ve světě nehájila své zájmy. A věřím, že pod vaším vedením bude ministerstvo zahraničí činit totéž,“ řekl Kulhánkovi Zeman těsně po jmenování.

Prezident doporučil Kulhánkovi, aby se v úřadu zabýval také ekonomickou diplomacií.

„Bylo by dobré podporovat naše exportéry. A velmi jsem přivítal příslib, že až budete jezdit na zahraničí cesty, budou vás doprovázet naši podnikatelé,“ dodal prezident, který doporučil Kulhánkovi, aby při těchto cestách spolupracoval s Hospodářskou komorou.

Jmenování nového ministra zahraničí Jakuba Kulhánka Jmenování nového ministra zahraničí Jakuba Kulhánka
14:08
21. 4. 2021
!

Nový ministr zahraničí

Prezident Miloš Zeman na vozíku jmenoval na Pražském hradě krátce po 14. hodině Jakuba Kulhánka z ČSSD ministrem zahraničí. Dosavadní náměstek ministra vnitra nahradil odvolaného Tomáše Petříčka.

V mezidobí byl pověřen řízením ministerstva zahraničí šéf sociálních demokratů, vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček.

V pondělí kvůli zapojení ruských agentů do výbuchů muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014 rozhodl Hamáček o vyhoštění 18 ruských diplomatů a pracovníků ruské ambasády v Praze z České republiky.

Rusko na to odpovědělo podobným krokem. Z Moskvy vyhostilo 20 českých občanů.

V 18 hodin má dorazit do Černínského paláce za Kulhánkem kvůli vyhroceným česko-ruským vztahům ruský velvyslanec v Praze Alexandr Zmejevskij. Dá se předpokládat, že Česko bude pokračovat ve vyhošťování.

Jmenování nového ministra zahraničí Jakuba Kulhánka
13:38
21. 4. 2021

Ruského velvyslance v Praze Alexandra Zmejevského, kterého si kvůli reakci Ruska na případ Vrbětice předvolal vicepremiér a dosavadní šéf české diplomacie Jan Hamáček (ČSSD), přijme dnes večer už nově jmenovaný ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD). Premiér Andrej Babiš (ANO) to dnes řekl v pořadu Rozstřel na portálu iDNES.cz.

Podle informací Blesk Zpráv by ale měl být Hamáček Kulhánkovi nablízku.

Video  Zemanův projev z vozíku: Prolomil mlčení o Vrběticích, promluvil o ruských agentech i BIS 
Video se připravuje ...

Staroduchodce ( 8. května 2021 13:05 )

To, že někdo z vlády jde předjenávat Sputnik, to dělají i jinde v EU (existuje snad Zahraniční obchod?). Že do Ruska někdy jede, to také není nic divného (senátoři a poslanci taky si jezdí kamkoliv a kdykoliv, aniž něco dokonce zajistí nebo vymyslí). Čekám, že opět nadšeně vystoupí 3 a 2 svatí a informují nás o tom handlu za mlčení o Vrběticích.

wenzel trousil ( 7. května 2021 18:08 )

Neni cas stou komedii skoncit? Cesko se Rusku omluvi,,,diplomate se vrati a podruhe si sve zakazane vybusniny Cesko snad pohlida...Zlatej "vejbuch" pod perinou! Ten lze svest jen tezko na Putina!!

DanY67 ( 6. května 2021 19:47 )

Průser jsou takový lidé jako vy!

xxxx678 ( 6. května 2021 19:45 )

Zvláštní. Nevím, co napsal Fík proti pravidlům diskuse!? "Zase jste vy dvě tlustoprdy zlé" nebo tak něco...babizna nahlašuje a svádí na druhé.

UFO1 ( 6. května 2021 19:37 )

StB divadlo které zastírá probíhající průs er

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa