Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Hamáček vstává z bahna, handl Vrbětic s Rusy nikdo nepotvrdil a záhadné volno před výbuchem

Aktualizováno -
6. května 2021
20:55
Autor: simao, vei - 
4. května 2021
08:44

Kauza Vrbětice v Česku znovu ožila a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) byl podle svých slov vláčen bahnem, ze kterého zvolna vstává. Objevily se nové informace o jeho plánované cestě do Moskvy pro vakcínu Sputnik V. Seznam Zprávy uvedly, že měl v plánu vyměnit „tiché odložení“ kauzy Vrbětice za milion Sputniků. Hamáček to odmítá, mluví o lžích. Web přišel i se svědectvím Hamáčkova stranického kolegy, kterému měl 15. dubna říct, že do ČR přiveze milion dávek Sputniku a zachrání tak ČSSD od volebního debaklu. Ukázalo se, že jím byl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Podle zjištění Blesk Zpráv se neuskutečněnou cestou zabývá protimafiánský policejní útvar. A podle serveru iROZHLAS.cz policie na dva dny zadržela majitele areálu, šéfa zbrojařské firmy Imex Group Petra Bernatíka. Den před výbuchem dal totiž brigádníkům nečekaně volno a v areálu byl sám.

  • Jan Hamáček (ČSSD) podle Seznam Zpráv svolal na ministerstvu vnitra 15. dubna schůzku, kde řešil následující možnost: „Nabídnout Rusku dohodu, která zněla: V Česku bude kauza potichu odložena, Rusové výměnou za to dodají milion dávek Sputniku V a ruský prezident Vladimir Putin se v Praze sejde s americkým protějškem Joem Bidenem.“
  • Hamáček tuto verzi odmítl. Podle něj jde o nesmysl a lži. „Já musím říci, že toto je asi nejtěžší okamžik mého života, a to mám za sebou relativně dlouhou politickou kariéru,“ uvedl Hamáček v úterý při své obhajobě na tiskovce ve Sněmovně. Ve středu přidal informaci o trestním oznámení na autory článku Janka Kroupu a Kristinu Cirokovou a o tom, že chce 10 milionů od vydavatele Seznam Zpráv jako omluvu. Omluvu žádá také od lídrů koalice SPOLU.
  • Sněmovna řešila v úterý i ve středu kauzu za zavřenémi dveřmi na plénu - bez jasného výsledku. Ve čtvrtek se šéfové tajných služeb účastnili jednání komisí a výborů. Šéf Vojenského zpravodajství Jan Beroun potvrdil, že Hamáček cestu do Ruska plánoval, nicméně žádný handl nepotvrdil.
  • Podle zdroje Blesk Zpráv z ministerstva obrany byla Hamáčkova ruská mise již skutečně v pokročilém stadiu plánování - měl dokonce objednané letadlo do Moskvy.
  • Premiér Andrej Babiš (ANO) připomíná, že Hamáčkovu cestu do Moskvy nedoporučoval, na záležitosti kolem schůzky se zeptá Hamáčka osobně. Popřel přitom, že by Hamáčkovi schválil letadlo na cestu do Moskvy.
  • Prezident Miloš Zeman stále nedostal odpověď od prezidenta Vladimira Putina, kterého žádal o vakcíny Sputnik V. Uvedl to iROZHLAS.cz s odvoláním na vyjádření šéfa hradního legislativního odboru. Hrad nevydal ani Zemanův dopis Putinovi s odkazem na údajný obsah osobní povahy.

Rusko a výbuchy ve Vrběticích
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
Datum:
Zobrazit další dny
14:25
19. 4. 2021

Na pražském ruzyňském letišti právě přistálo letadlo RF Iljušin IL-96 300. Přiletěl o 40 minut dřív, než bylo plánováno. Letadlo je vládním speciálem prezidenta Vladimira Putina. 

Odlet vyhoštěných ruských diplomatů (19.4.2021)
14:19
19. 4. 2021

Anatolij Čepiga je Hrdina Ruské federace, tedy nositel nejvyššího ruského vyznamenání. Mezi vyznamenanými absolventy ho uvádí dálněvýchodní vojenská akademie DVOKU, na zdi slávy v budově školy jeho fotku našli reportéři Rádia Svobodná Evropa.

„Nejsou záznamy, že by Hrdina Ruské federace byl udělen někomu jménem Anatolij Čepiga,“ řekl však investigativnímu serveru Bellingcat mluvčí prezidenta Vladimira Putina Peskov. Stejně jako mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová ujišťoval, že Ruslan Boširov je jiná osoba. Pod tímto jménem byl v říjnu 2014 v Česku, kdy vybuchl muniční sklad Vrbětice, a podle britských zdrojů agent s tímto jménem přijel v březnu 2018 do Spojeného království (neúspěšně) zabít novičokem Sergeje Skripala.

14:14
19. 4. 2021

Vyhoštěným ruským diplomatům se krátí čas, který ještě mohou strávit v ČR. Snímky z letiště ukazují, jak těžké muselo být balení na poslední chvíli. Celkem 18 lidí se nyní připravuje na odlet, který s námi můžete sledovat živě. 

Odlet vyhoštěných ruských diplomatů (19.4.2021) Odlet vyhoštěných ruských diplomatů (19.4.2021)
13:58
19. 4. 2021

Solidaritu s Českem na dnešním jednání ministrů zahraničí zemí EU vyjádřil i slovenský ministr Ivan Korčok. „Informace, které přichází z České republiky v souvislosti s explozí v bezprostřední blízkosti slovenských hranic, jsou bezprecedentní,“ uvedl. 

Bulharská ministryně Ekaterina Zacharievová nabídla Česku případnou pomoc tamních bezpečnostních složek při vyšetřování případu. „Narušení (české) svrchovanosti Ruskem je naprosto nepřijatelné,“ uvedla na Twitteru ministryně.

Jednání Rady EU pro zahraniční záležitosti (19.4.2021)
13:53
19. 4. 2021

Praha vyzvala vládu, ať vyjedná s Ruskem vrácení části Stromovky zabrané ambasádou při invazi v roce 1968. Praha chce ambasádě ubrat parkovací místa.

13:46
19. 4. 2021

V nedávné době vyhostilo několik ruských diplomatů i Polsko a USA. Washington ve čtvrtek poslal domů deset ruských diplomatů kvůli kybernetickým útokům. Varšava v rámci solidarity s USA vyhostila tři osoby z úřadu. 

Podle polského ministra zahraničí Marcina Przydacza jsou tyto kroky odpovědí na agresivní ruskou politiku. „Obecně ve světě mezinárodních záležitostí platí, že mnoho věcí je vzájemně propojeno,“ uvedl Przydacz. „Polsko proto vyjádřilo podporu krokům svých spojenců, které jsou zaměřené na vyslání určitých politických signálů Ruské federaci“, dodal.

13:39
19. 4. 2021

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba uvedl, že na dnešním jednání ministrů navrhl postupný plán, jak odradit Moskvu od další eskalace. Podotkl také, že je zapotřebí mluvit o sankcích. „Ty jednotlivé již nestačí,“ napsal na Twitteru. 

Kuleba v neděli otevřeně podpořil kroky české vlády společně s poznámkou, že Ukrajina více než dobře zná ruské taktiky.

13:30
19. 4. 2021

Česká televize nabídla záběry zaměstanců české ambasády v Moskvě, kteří čekají na návrat do vlasti. Na chodníku tu postávají i malé děti.

Odjezd českých pracovníků a jejich rodin z ruské ambasády v Moskvě (19. 4. 2021) Odjezd českých pracovníků a jejich rodin z ruské ambasády v Moskvě (19. 4. 2021)
13:27
19. 4. 2021

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček se pošťoural ve starých zprávách a připomněl reakci prezidenta Miloše Zemana z roku 2015. „Je to zločin s dvojnásobnou vraždou a buďme rádi, že obětí nebylo více. Přimlouvám se za to, aby policie ohledala území v okolí skladů co nejrychleji, aby se našly stopy, které povedou k viníkovi,“ řekl tehdy Zeman poté, co dorazil na místo výbuchu. 

13:07
19. 4. 2021

Rusko je pro mnohé české firmy zajímavou vývozní destinací, současný konflikt ČR s Ruskou federací tak pro ně není dobrou zprávou. V neděli to řekl ředitel sekce mezinárodních vztahů Svazu průmyslu a dopravy Lukáš Martin. Pokud by se EU rozhodla zpřísnit sankce vůči Rusku, mělo by to dopad na vzájemný obchod, doplnil mluvčí Hospodářské komory Miroslav Diro.

České bezpečnostní složky oznámily důvodné podezření, že do výbuchu muničního areálu ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014 byli zapojeni příslušníci ruské tajné služby GRU. Z ČR bude kvůli tomu vyhoštěno 18 pracovníků ruské ambasády, kteří byli identifikováni jako členové ruských tajných služeb. Rusko v odvetě vyhostí 20 zaměstnanců české ambasády.

13:05
19. 4. 2021
!

Velvyslanectví České republiky v Moskvě už nesmí najímat k práci ruské občany. Televizi Rossija 1 to řekla mluvčí ruské diplomacie Zacharovová.

13:00
19. 4. 2021
!

Senátní výbor pro zahraniční věci zasedl mimořádně v sídle BIS v Praze-Stodůlkách, aby probral se šéfem BIS Michalem Koudelkou podrobněji kauzu Vrbětice. Koudelka by se měl v pondělí odpoledne účastnit i jednání vlády.

12:55
19. 4. 2021
!

Speciál z Ruska má pro vyhoštěné diplomaty dorazit do Prahy podle aktualizovaných informací ve 14:20. Jeho přílet můžete sledovat na Mall.tv.

12:40
19. 4. 2021
!

Kreml kategoricky nesouhlasí se závěry české strany o zapojení ruských tajných služeb do výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014. Podle agentury TASS to dnes prohlásil mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov.

„S takovými závěry kategoricky nesouhlasíme. Považujeme je za provokační a nepřátelské,“ citovala TASS jeho odpověď na otázku novináře.

Putinův mluvčí Dmitrij Peskov
12:17
19. 4. 2021

Vyhoštění ruských diplomatů z České republiky dnes za nepřátelský akt českých úřadů označila mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová. V rozhovoru pro list Izvestija v této souvislosti označila za „absurdní“ důvod tohoto kroku, jímž je podle Prahy zapojení ruských tajných služeb do výbuchu muničního skladu před sedmi lety.

Česká vláda v sobotu oznámila, že se rozhodla vyhostit 18 pracovníků ruské ambasády v Praze, identifikovaných jako ruští zpravodajci, v souvislosti s podezřením na podíl ruských služeb na výbuchu v muničním areálu ve Vrběticích v roce 2014. Při explozi zahynuli dva zaměstnanci. Moskva v neděli v odvetném kroku vyhostila 20 pracovníků české ambasády.

Mluvčí ruské diplomacie Marija Zacharovová
12:15
19. 4. 2021

Podle informací CNN Prima News odletěl pro vyhoštěné diplomaty a jejich rodiny do Prahy speciál z Moskvy. Do české metropole by měl dorazit kolem 14. hodiny a jeho přílet i odlet můžete sledovat na Mall.tv.

11:28
19. 4. 2021
!

Situací kolem možného zapojení ruské tajné služby do explozí v muničním areálu ve Vrběticích se bude večer zabývat na mimořádném jednání sněmovní bezpečnostní výbor. Svolal ho předseda výboru Radek Koten (SPD), informovala ČTK mluvčí hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Barbora Zeťová.

O záležitosti, která vedla k vyhoštění 18 Rusů z ambasády v Praze a odvetnému vyhoštění dvacítky českých diplomatů z Moskvy, budou v příštích dnech jednat i další orgány. Dnes se situací bude zabývat vláda či senátní výbor pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost, v úterý je v plánu mimořádné jednání sněmovní komise pro dohled nad civilní rozvědkou.

Na mimořádné jednání bezpečnostního výboru dostali pozvánku mimo jiné vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD), který aktuálně vede vedle vnitra také českou diplomacii, ale také šéf Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka, uvedla Zeťová.

11:12
19. 4. 2021
!

Ke kauze Vrbětice se poprvé podrobněji vyjádřil bývalý prezident Václav Klaus. Tady je celé jeho prohlášení:

V situaci velmi měkkých a nepřesvědčivých dat a informací, navíc prezentovaných v přítmí kovidové hysterie, v němž se až příliš snadno šíří nejrůznější dezinformace a fake news, a v nervózní atmosféře blížících se říjnových parlamentních voleb nechci soutěžit s dalšími politiky a komentátory o co nejsilnější či nejoriginálnější výrok ke kauze Vrbětice sedm let poté. Proto jen krátké tři poznámky:

  1. Nevěřil jsem, že se ještě někdy vrátím do padesátých let, byť s opačným znaménkem. Nevěřil jsem, že budu ještě někdy bezmocně bouchat do stolu při poslouchání režimového rozhlasu a výroků našich vrcholných politických představitelů;
  2. Věřím, že kdyby v amerických prezidentských volbách znovu vyhrál Trump a byl dnes prezidentem, opožděná kauza Vrbětice by nenastala;
  3. Naší vládě a s ní spjaté pseudoopozici dochází, že covidem nelze strašit lidi do nekonečna, a proto zoufale hledaly jiného vykonstruovaného strašáka, který by lidi udržel ve strachu. Vědí dobře, že vylekaným lidem se vládne snadněji. Prosím, už toho nechte. Mělo by Vám jít více o naši zemi než o sebe.
Exprezident Václav Klaus během rozhovoru pro Blesk v lednu 2021
10:55
19. 4. 2021

V objektu českého velvyslanectví v Moskvě jsou od rána patrné přípravy na odjezd dvaceti zaměstnanců ambasády, které Rusko v neděli označilo za nežádoucí osoby v odvetě za vyhoštění 18 ruských diplomatů z Česka. Všímají si toho některá ruská média. Česká ambasáda kvůli zaneprázdnění velvyslance Vítězslava Pivoňky odkazuje novináře s dotazy na mluvčí ministerstva zahraničí.

Zpravodajové agentury RIA Novosti a listu Izvestija dopoledne informovali, že v objektu českého velvyslanectví se do vozidel s diplomatickými značkami nakládají kufry, krabice a další věci, včetně například dětského kola. „Roste počet aut na území (velvyslanectví), automobily vyjíždějí z brány a parkují u hlavního vchodu. K jedné budově přijel mikrobus,“ napsala RIA Novosti.

O odvetnému kroku informovalo českého velvyslance v neděli ruské ministerstvo zahraničí. Předvolalo si ho v reakci na rozhodnutí České republiky vyhostit 18 ruských diplomatů kvůli podezření, že příslušníci ruské tajné služby se zapojili do výbuchu skladu munice ve Vrběticích v roce 2014. Vyhoštění zaměstnanci české ambasády mají Rusko opustit do dnešní půlnoci.

10:53
19. 4. 2021

„Ve chvíli, kdy vám z ambasády odjede 20 lidí, a ta ambasáda nebyla nijak velká, ona je to sice velká budova, ale z hlediska obsazení jsme byli někde kolem 30 (…) Tu ambasádu to z principu paralyzuje. Jediné, co zůstalo fungovat, je konzulární úsek, což musí být. Skončil celý politický úsek, skončil celý hospodářský úsek,“ popsal vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD), jak krok Ruska ovlivní fungování české ambasády v Moskvě.

„My budeme řešit i takové praktické věci, jako jak zajistit chod ambasády, takže tam asi nasměrujeme nějaké diplomaty z generálních konzulátů, kteří nám v Rusku zůstali,“ pokračoval vicepremiér s tím, že pro ambasádu jako takovou je to velká rána.

10:44
19. 4. 2021

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) se zatím brání vyhoštění ruského velvyslance z Česka. „Vyhoštění ruského velvyslance by byl ten nejsilnější krok. To znamená konec diplomatických vztahů. Rusové si to uvědomují, a proto náš velvyslanec vyhoštěn nebyl. Toto si nemyslím, že by bylo nejrozumnější,“ uvedl Hamáček, hned ale navázal tím, že další kroky budou třeba. „To, že nám vyhostili jeho (velvyslancova, pozn. red.) zástupce, je něco, na co by Česká republika reagovat měla, a to je něco, co chci probrat s panem premiérem,“ řekl vicepremiér.

10:40
19. 4. 2021

„Činnost české ambasády v Moskvě byla ‚recipročním a proporčním‘ rozhodnutím Ruska v podstatě ukončena. Udělejme stejný krok. Trocha klidu prospěje nejen náměstí Borise Němcova, ale celé ČR. A až se vzduch vyčistí, můžeme začít znovu a tentokrát lépe,“ uvedl generál Petr Pavel.

10:37
19. 4. 2021

Vyhoštěné pracovníky ruských tajných služeb pracujících v ČR pod diplomatickým krytím odveze ruský vládní Iljušin IL96, který přiletí z letiště Moskva Vnukovo kolem 15:00 a má plánovaný odlet v 17:00. Časy se mohou měnit. Pro české diplomaty odletí dnes do Moskvy ze Kbel vladni Airbus A319. 

Diváci mohou sledovat v živém přenosu zde. 

10:38
19. 4. 2021

„Návrat je plánován na dnešek (…) pracovně očekávám, že by to bylo někdy v pozdních večerních hodinách,“ sdělil vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) na dotaz, kdy se vyhoštění čeští diplomaté vrátí.

„Tady proti sobě stojí dva zájmy. Zájem médií a občanů republiky pochopit, co se stalo (…) my se budeme muset dohodnout na vládě, jak naplníme ten požadavek informování veřejnosti, a proti tomu samozřejmě stojí to, že ruská strana by neměla vědět všechno, co víme o operaci, protože se dá logicky čekat, že se bude Rusko bránit,“ komentoval dále záměr odtajnit zprávu BIS.

10:32
19. 4. 2021

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) se kvůli Vrběticím chce setkat s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Společně budou řešit, jestli z české strany přijmout nějaké další kroky.

10:29
19. 4. 2021

Ráno podle vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) zasedal krizový štáb ministerstva zahraničních věcí. „Pracujeme na odeslání vládního speciálu do Moskvy, současně koordinujeme postup při odletu ruských zpravodajských důstojníků, jejich rodin a dalších, kteří by měli dnes opustit Českou republiku (…) Věřím, že se neobjeví žádná překvapení z ruské strany,“ uvedl šéf vnitra a zahraničí.

10:26
19. 4. 2021

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) na tiskové konferenci k vývoji situace také přiznal, že reakce je silnější, než se očekávalo. „Je to víc diplomatů, než my jsme vypověděli zpravodajských důstojníků. Chci říci, že jsme tu reakci museli očekávat, protože takhle to v diplomacii chodí. Česká republika ale nic neprovedla, jsme obětí ruských operací. Oni možná tou razancí reakce dávají najevo, že jim vadí, že bezpečnostní síly rozbily obě rezidentury SVR a GRU,“ popsal Hamáček.

10:22
19. 4. 2021

„Chci poděkovat těm, kteří se už k věci vyjádřili. Výroky jsou velmi silné, povzbuzující a ukazuje to, že Česká republika má spojence, není opuštěna a že jsme schopni postupovat jednotně. Já očekávám, že i na základě toho vystoupení dnes se dozvíme další výrazy podpory a samozřejmě bude na členských státech a spojencích, zda k těm výrazům podpory přidají ještě nějaká konkrétní rozhodnutí,“ pokračoval vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD).

10:15
19. 4. 2021

„Já jsem právě teď skončil svoje vystoupení na radě ministrů Evropské unie zahraničních věcí, kde jsem informoval své partnery o tom, co se stalo. O tom, jakou verzi zastává Česká republika, o tom, že jsme reagovali vyhoštěním 18 ruských zpravodajských důstojníků,“ řekl vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) na mimořádné tiskové konferenci k vývoji případu Vrbětice a doplnil, že poprosil naše spojence a přátele o výraz solidarity.

9:10
19. 4. 2021

Vyhoštění 18 pracovníků ruského velvyslanectví v Česku pro důvodné podezření, že se příslušníci ruské tajné služby zapojili do výbuchu skladu munice ve Vrběticích v roce 2014, by mělo být jen prvním krokem, po kterém musejí dále jednat nejen české úřady, ale i orgány spojeneckých zemí, napsaly dnes některé slovenské listy. Deník Pravda zase poukázal na možné okolnosti zveřejnění zmíněných informací českými politiky. O případu většina listů na Slovensku informovala na svých titulních stránkách.

Podle listu Sme vyhoštění „osmnácti špionů s diplomatickým krytím“ je jen první a nejpřirozenější reakce Prahy. „Vzhledem k tomu, že s vrbětickým útokem jsou v Evropě srovnatelné jen aktivity Islámského státu, událost se vnucuje jako historický milník ve smyslu radikální reformy ruské (východní) politiky Evropské unie,“ dodal.

Denník N uvedl, že závažnost případu nijak nesnižuje skutečnost, že se o účasti ruské vojenské rozvědky při výbuchu ve Vrběticích veřejnost dozvídá až po šesti a půl letech od události. „Naopak, incident nově nabyl charakteristiky teroristického činu (kromě zničené munice zahynuli dva lidé), nota bene ve vojenském objektu členské země NATO,“ uvedl list, který na titulní stránce otiskl kromě jiného nápis „Ruští agenti“.

9:02
19. 4. 2021

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) se znovu objeví před novináři. Brífink po jeho vystoupení na Radě pro zahraniční věci (FAC) ohlásil Černínský palác na 10:30.

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) přiznal, že cesta do Ruska byla jen vymyšlená zástěrka pro vyhoštění ruských diplomatů z Česka.
8:30
19. 4. 2021

Možná i vás zarazilo, jak se do areálu ve Vrběticích mohli dostat dva ruští agenti. Podle zdrojů Radiožurnálu obeznámených s vyšetřováním v roce 2014, kdy dva muniční sklady explodovaly, sedával na vrátnici jeden vrátný. Areál nebyl dobře zabezpečený a v některých místech byl poničený plot.

7:47
19. 4. 2021

To ruské deníky tepou Česko za „absurdní a karikaturní“ jednání. Deník Kommersant citoval mluvčí ministerstva zahraničí Mariju Zacharovovou, která prohlásila, že se jedná o snahu „přebít a zakrýt“ zprávy o plánovaném převratu v Bělorusku. „V médiích, hlavně v těch západních, se snaží překrýt důležitost a aktuálnost zprávy, o které informovalo jak Rusko, tak Bělorusko,“ uvedla Zacharovová. Podle ní Západ dává ve svých zprávách obrovský prostor vyhoštění ruských diplomatů z Česka a ne informacím, které zveřejnily ruské weby o spiknutí, až ústavním převratu v Bělorusku.

7:37
19. 4. 2021

Dění mezi Českou republikou a Ruskem sledují i zahraniční deníky, západní listy jako New York Times (NYT) nebo německá rozhlasová a televizní stanice Deutsche Welle (DW) dnes shrnuly dosavadní průběh, obzvláště pak vyhoštění diplomatů. „Česko ze záhadných výbuchů v muničním skladu ve Vrběticích, ke kterým došlo v roce 2014, viní ruskou rozvědku GRU,“ uvádí američtí reportéři. DW připomnělo i „odvetnou akci“ Ruska, které vyhostilo 20 českých diplomatů, ti byli označeni za nežádoucí osoby. 

7:26
19. 4. 2021

Česká média se v komentářích pozastavují nad načasováním sobotního oznámení premiéra Andreje Babiše (ANO) o podezření českých bezpečnostních složek, že do ničivého výbuchu muničního areálu ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014 byli zapojeni příslušníci ruské tajné služby. Zjištěné okolnosti podle nich také připomněly politikům, že by neměli podceňovat bezpečnostní rizika a že je třeba ostražitosti. Spolupráce s Ruskem a hlavně závislost na něm může být podle médií riskantní.

Video  Zemanův projev z vozíku: Prolomil mlčení o Vrběticích, promluvil o ruských agentech i BIS 
Video se připravuje ...

Staroduchodce ( 8. května 2021 13:05 )

To, že někdo z vlády jde předjenávat Sputnik, to dělají i jinde v EU (existuje snad Zahraniční obchod?). Že do Ruska někdy jede, to také není nic divného (senátoři a poslanci taky si jezdí kamkoliv a kdykoliv, aniž něco dokonce zajistí nebo vymyslí). Čekám, že opět nadšeně vystoupí 3 a 2 svatí a informují nás o tom handlu za mlčení o Vrběticích.

wenzel trousil ( 7. května 2021 18:08 )

Neni cas stou komedii skoncit? Cesko se Rusku omluvi,,,diplomate se vrati a podruhe si sve zakazane vybusniny Cesko snad pohlida...Zlatej "vejbuch" pod perinou! Ten lze svest jen tezko na Putina!!

DanY67 ( 6. května 2021 19:47 )

Průser jsou takový lidé jako vy!

xxxx678 ( 6. května 2021 19:45 )

Zvláštní. Nevím, co napsal Fík proti pravidlům diskuse!? "Zase jste vy dvě tlustoprdy zlé" nebo tak něco...babizna nahlašuje a svádí na druhé.

UFO1 ( 6. května 2021 19:37 )

StB divadlo které zastírá probíhající průs er

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa