Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslední region v Česku má hejtmana. Karlovarský kraj povede exprimátor Kulhánek

Autor: ČTK - 
14. prosince 2020
11:40

Zastupitelé Karlovarského kraje v pondělí zvolili hejtmanem Petra Kulhánka (za STAN). Stalo se tak více než dva měsíce po krajských volbách. Koalice bude mít v 45členném zastupitelstvu 25 hlasů. Tvoří ji zastupitelé ze STAN, Pirátů, koalice ODS/KDU-ČSL, hnutí Místních, Volby pro kraj (VOK) a SNK1 - Starostové našeho kraje.

Pondělního jednání zastupitelstva se účastnilo 44 ze 45 zastupitelů, chyběl jen Josef Váňa (ANO). Kulhánek dostal ve volbě 24 hlasů, sám se hlasování zdržel.

Dosavadní náměstkyně hejtmana Jana Mračková Vildumetzová (ANO) navrhla jako protikandidáta dosavadního hejtmana Petra Kubise (ANO), který, jak řekla, získal dvojnásobný počet preferenčních hlasů než Petr Kulhánek. Návrh ale podpořilo jen 19 zastupitelů.

Mohu slíbit mé plné nasazení a ti, kdo mě znají, ví, že moje trvale udržitelné tempo je vysoké, a věřím, že i moji kolegové jej budou dodržovat. Vždy jsem ctil a preferoval princip partnerství a otevřené a přívětivé komunikace. Na principu partnerství jsme postupovali i při skládání koalice. Tento princip bych rád preferoval nejen zde, ale zejména k celé administrativě krajského úřadu,“ řekl po zvolení Kulhánek.

wittys ( 14. prosince 2020 13:29 )

Karlovaráci co jsme komu udělali. Bůh s Námi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa