Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babišová na jachtě: Premiér čelí koronaviru, jeho žena se v Chorvatsku loučila s létem

Autor: sab - 
8. září 2020
05:15

Západ slunce, moře, jachta a parta přátel. Manželka Andreje Babiše (ANO) Monika se loučila s létem ve velkém stylu. Zatímco premiér se jen tak tak vyhnul karanténě a Česko „dostává zabrat“ nárůsty počtů nakažených koronavirem, jeho žena si užívala poslední horké dny na souostroví Kornati. A zdá se, že když teď nemůže vyrazit do oblíbených luxusních exotických destinací, tak si Jadran celkem oblíbila. Kromě rodinné dovolené na Krétě je letos Monika Babišová v Chorvatsku podruhé. Poprvé sem manželovi odjela se synem Frederikem.

Minimálně čtvrtou slunečnou dovolenou za tento rok si teď užívá manželka premiéra Babiše Monika. Se třemi kamarádkami vyrazila na jachtu. Tou se společně vydaly brázdit vody Jaderského moře. A vybraly si pro to vyhlášené místo - Kornatské ostrovy. Celkem 89 ostrůvků je dokonce součástí čtyřicet let starého chorvatského národního parku.

„Good bay summer,“ napsala si k fotografii Monika Babišová. Zřejmě ale chtěla napsat slovíčko „goodbye“, které znamená nashledanou. Tedy „nashledanou, léto“. Takto ale Monika napsala „dobrý záliv léto“.

Jazykové dovednosti jsou přitom v politických kruzích aktuálním tématem. Premiér Babiš nedávno kritizoval předsedu Senátu Miloše Vystrčila (ODS), že neumí anglicky. S angličtinou měla však problém i jeho ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). 

Krásný konec léta

„Byl to krásný konec léta,“ okomentovala pak česky fotografie jedna z Moničiných kamarádek. A komentář přidal i proslulý florista Babišových Ivan Šablatúra. K fotografiím z dovolené své kamarádky napsal #sexinthecity, což lze přeložit jako „sex ve městě“.

K moři vzala dceru i syna

Babišovi jezdí v zimě na hory a v létě do tepla, tropickou dovolenou ale Monika s dcerou Vivien stihly ještě před velkou vlnou pandemie koronaviru. Zatímco v Česku mrzlo, obě blondýnky nosící příjmení českého premiéra a miliardáře si užívaly luxusní dovolenou na africkém ostrově Zanzibar.

Monika Babišová už letos byla ale i v Chorvatsku. Na začátku léta se tam vypravila se synem Frederikem. Její manžel v té době vyzýval všechny Čechy, aby trávili dovolenou v České republice, ona si ale tyto výzvy k srdci nevzala. Původně měla být se synem na dovolené jen pár dní, nakonec si ji ale protáhli. „U nás není žádné léto,“ zdůvodnila tenkrát Monika Babišová, proč zůstali. I tehdy si užívali na jachtě.

Po lázních vyrazil za hranice i premiér

I přesto, že dovolenou v tuzemsku hájil, kudy chodil a ve svém nedělním hlášení použil jako argument i klasické české filmy jako Slunce, seno..., vyrazil nakonec i premiér k moři.

Video  Babiš v roušce o dovolené a omezení cestování kvůli koronaviru: Vytáhl české filmy i vouchery na cesty po tuzemsku.  - Facebook - A. Babiš
Video se připravuje ...

Už před koronavirovou krizí zaplatil Babiš celé rodině dovolenou na Krétě. I když ho pak mnozí kritizovali za riskování a pokrytectví, plány nezměnil. A to ani přesto, že se u nás začaly objevovat problémy s Chytrou karanténou a trasováním a začaly se zvedat počty nakažených.

Zeman hájil o víkendu Babiše: Kréta je hezká

K dovolenkování u Babišů se přitom během uplynulého víkendu vyjádřil i sám prezident Miloš Zeman, který stejně jako premiér vyzýval k trávení dovolené v ČR. Babiš se však těmito radami neřídil a vydal se na Krétu. „Kréta je také hezká, buďme tolerantní,“ reagoval však nyní smířlivě Zeman.

Ani Babiš, ani jeho manželka Monika však raději na sociálních sítích neprovokovali z Kréty žádnými fotkami, jejich dovolenou tak postihlo informační embargo.

Za to hned několikrát se Andrej Babiš nechal v létě vyfotit či natočit v českých lázních, jejichž návštěvy propagoval hlavně na svém facebooku. Dvakrát vyrazil do těch třeboňských a nevynechal ani Mariánské Lázně.

Video  Babiš lázeňský a jeho koronaléto: Bahno, nejlepší masáž v životě a relax v Třeboni i Mariánkách  - Facebook - A. Babiš
Video se připravuje ...

PPP150W ( 8. září 2020 16:35 )

Vy jste simeone?

RichterJana ( 8. září 2020 15:27 )

Měli by jít všichni po návratu do karantény,ale to asi v tomto případě nehrozí...

blamal ( 8. září 2020 14:52 )

Ubohy trhane

PPP150W ( 8. září 2020 12:06 )

Pane ketllere, vaše neotřelá čeština plná hrubých chyb, je pro vás charakteristická jako pro krocana hudrovadlo.

PPP150W ( 8. září 2020 12:04 )

Oceňuji váš smysl pro humor a svěží ironii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa