Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman se poprvé po operaci ukázal na veřejnosti: Oteklou ruku má v ortéze. Varuje před panikou

Autor: Jakub Veinlich, ČTK - 
5. září 2020
14:44

Týden od propuštění z Ústřední vojenské nemocnice se prezident Miloš Zeman ukázal veřejnosti. TV Prima s ním v sobotu předtáčela na zámku v Lánech rozhovor a mluvčí Hradu Jiří Ovčáček zveřejnil z natáčení fotky na svém Twitteru. Zeman nemá sako ani kravatu. Ukázal ale operovanou pravačku, kterou má zafixovanou v ortéze.

Část rozhovoru pustila televize v sobotních Velkých zprávách na PRIME a CNN Prima NEWS. Prezident varuje ve svém vystoupení před panikou z koronaviru covid-19 a před povinností nosit plošně roušky. 

„Myslím, že by bylo dobré, aby roušky byly povinné jen v ohniscích, kterých je 160, zatímco všude jinde by byly dobrovolné,“ řekl Zeman v rozhovoru, který CNN Prima NEWS odvysílá celý až v neděli. 

Prezident Miloš Zeman se týden po propuštění z nemocnice ukázal veřejnosti. TV Prima s ním na zámku v Lánech předtáčela rozhovor. Hlava státu má stále oteklou ruku, kterou nosí v ortéze. Prezident Miloš Zeman se týden po propuštění z nemocnice ukázal veřejnosti. TV Prima s ním na zámku v Lánech předtáčela rozhovor. Hlava státu má stále oteklou ruku, kterou nosí v ortéze. | Twitter/Jiří Ovčáček

„Před panikou varuji, buďme opatrnými optimisty,“ dodal prezident na zámku v Lánech. 

Do Lán se Zeman přesunul po několikadenní hospitalizaci v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, kde mu lékaři při operaci voperovali do paže titanový šroub. Nyní podstupuje rekonvalescenci.

„Co má pan prezident zlomenou ruku, tak jsem s ním nemluvila, ale manžel za ním jezdí každý den a vše se podle mých informací vyvíjí dobře, musím to zaťukat,“ řekla Blesk Zprávám manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře Alex Mynářová.

Zeman se zranil 25. srpna poté, co se po sledování večerních zpráv v televizi rozhodl jít bez hole a bez pomoci ochranky. Už delší dobu trpí polyfunkční neuropatií, což bývá neurologická komplikace při cukrovce, kvůli které hůře cítí nohy. Lékaři vojenské nemocnice mu ještě ten večer paži operovali a po čtyřech dnech propustili. Rekonvalescence by měla trvat šest až osm týdnů.

Video  Vratislav Mynář o stavu prezidenta Miloše Zemana: Ruku mu zpevnili titanovými hřeby  - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Zeman kvůli zranění zrušil návštěvu Jihomoravského kraje plánovanou na začátek září. V úterý osmého října se Zeman setká v Lánech s premiérem Andrejem Babišem a vicepremiérem Janem Hamáčkem

„Na úterý ve 14 hodin v Lánech je naplánováno setkání s panem premiérem a panem 1. vicepremiérem, kteří před časem o tuto schůzku požádali,“ řekl Blesk Zprávám v pátek před polednem mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

Oba politici by spolu měli projednat především možnost odvolání šéfa Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petra Rafaje.„Předpokládám, že hlavním tématem schůzky bude ÚOHS,“ řekl v pátek Blesk Zprávám vicepremiér Jan Hamáček.

Video  Jiří Ovčáček o zdraví prezidenta  - Blesk TV
Video se připravuje ...

jjusa2 ( 6. září 2020 03:39 )

kwido ty musíš být kámoš prezidenta nebo aspoň kámoš nebo Mynáře když víš že Zeman už asi po Vysočině tak netouží,nebo se bojí dožít bez komfortů.Havel měl plno jiných objektů kde mohl trávit zbytek života No vybral si Hrádeček chtěl být víc na očích aby se na něj nezapomnělo,myslel si jak je důležitý a to nevěděl jak moc byl u lidí "oblíben"že někdy někdo o něm napíše Pravda o zrůdě-Václav Havel.

PPP150W ( 5. září 2020 23:04 )

Pan Trousil je dospělý muž. Příliš dospělý muž, až by se dalo říci stařec.

Covid_19 ( 5. září 2020 23:00 )

tu prodali Zeman s Klausem

Covid_19 ( 5. září 2020 22:55 )

Zeman má kolem sebe neustále testované lidi, takže ostatním říká, aby nepropadali panice a sám je chráněný víc než korunovační klenoty

nespokojeny ( 5. září 2020 21:30 )

Reagovat na boty je ubohost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa