Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemanova plavba na člunu a výlet k prameni: Otazníky kolem letní dovolené prezidenta

Autor: Jan Kálal, jt - 
10. srpna 2020
05:01

Prezident Miloš Zeman (75) se po dvouleté pauze v sobotu opět plavil na člunu na své milované Vysočině. Naposledy se tak národu ukázal v létě 2017. Člun Challenger je stále stejný, ale něco bylo letos přeci jinak. V minulosti prezidenta u jeho oblíbené kratochvíle viděli novináři, nebo dokonce i fanynky na břehu. Tentokrát lid pěti snímky potěšil „jen“ hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Ten přidal v neděli i fotku od turistického pramene Oslavy s pózující hlavou státu v turistickém úboru. Jenže i tady přichází jeden dotaz – jak dlouhou trasu prezident k místu urazil „po svých“?

Trpí neuropatií dolních končetin, oporou mu bývá hůlka nebo pultík a čelil i útokům, podle kterých je jedna z jeho nohou umělá. Prezident Miloš Zeman vytrvale říká, že politika se nedělá nohama, ale hlavou. Právě ty ale během své srpnové dovolené na Vysočině ukázal i bez kalhot. V létě na člunu to u něj ostatně bývalo tradicí.

Ve srovnání let 2014 a 2020 se nabízí lidem pohled na hlavu státu, která je daleko křehčí. Navzdory tomu, že si Zeman liboval, jak mu prospěl loňský „rekondiční pobyt“ v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, zachutnal pudink a že se mu vrátily dvě brady.

„Léto, dovolená, Vysočina,“ napsal hradní mluvčí Ovčáček k pěti snímkům, kterou jsou tím jediným, co jsme letos mohli z plavby prezidenta Zemana po Veselském rybníku vidět. Na jednom z nich je prezident v doprovodu svých bodyguardů, jinde mu dělá společnost už jen žlutomodrý člun a vodní hladina. Bylo by letos už nedůstojné vidět prezidenta, jak do člunu nasedá a kterak v něm vesluje?

Osvěžením letošního léta byla pak fotka z túry. „Vypravil jsem se dnes k turistickému prameni řeky Oslavy. Po nedávném poničení vandaly byl starostou Nového Veselí Zdeňkem Křivánkem a jeho kolegy krásně opraven. Děkuji za skvěle odvedenou práci!“ citoval Zemana na Facebooku jeho mluvčí v neděli.

Prezident Miloš Zeman u turistického pramene Oslavy Prezident Miloš Zeman u turistického pramene Oslavy | Jiří Ovčáček / Twitter

Prezident má na snímku tričko, kraťasy, podkolenky i sportovní obuv. Nicméně je otázkou, jak daleko v tomto úboru došel. „Nevím, nejsem na Vysočině,“ opáčil Ovčáček na dotaz Blesku. Pokud Zeman ušel celou trasu z Nového Veselí k prameni a zpět pěšky - a vynechal silnici – měl by v nohách až deset kilometrů. Je ale možné, že se část cesty přeci jen „popovezl“.

Starosta Nového Veselí Zdeněk Křivánek zmínil, že téměř na místo se dá dojet z městysu i autem. Pak už zájemci stačí ujít jen 200-300 metrů. Prezidentovi by takový postup nebyl cizí, v minulosti se už nechal vyfotit na běžkách, na kterých kvůli bolavým nohám strávil jen chvilku.

Video  Pirát z Vysočiny: Zeman znovu vyplul na rybník, fanynky mu mávaly.  - TV Nova, Hudební banka.cz
Video se připravuje ...

Ať už je to, jak chce, vláda by z hlavy státu měla mít radost. Zatímco premiér Andrej Babiš (ANO) strávil týden s manželkou Monikou na Krétě, Zeman zůstal věrný heslu: Dovolená v Česku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jjusa2 ( 12. srpna 2020 12:18 )

Nemám věštecké znalosti a nevím jak Zeman dožije do konce mandátu.Věř tomu že fanatičtí voliči Zemana nebudou volit podobné Drahošovi,Svajcovi a Kalouskovi a zvolí si podobného Zemanovi,protože ten je nejlepší prezident od r.89

jikar ( 12. srpna 2020 11:23 )

Zeman zase zmizí v LDN Lány, na veřejnosti se neukáže a v pyžamu dožije do konce svého mandátu či nějak jinak. Zeman se stal ke konci naprosto neviditelným a to je jedině dobře. Škody už napáchal dost a na další už mu nezbývají síly...

Vše jednou skončí a konec se pomalu blíží. Zmizí celá ta hradní parta, která si z Hradu udělala Eldorádo. Stejně tak jako komunistický lhář a demagog Ovčáček. Budeme mít šanci začít jinak a lépe. Využijeme ji? Stejně by mě zajímalo koho zdejší a někdy až fanatičtí voliči Zemana budou volit příště a na jaké lži si budou nadšeně naskakovat. Má současné Rusko - čínská hradní partička, která již zcela ovládla Hrad už připraveného někoho jiného...? Nebo do toho půjde sám viceprezident Ovčáček?
To opravdu potřebujeme ve funkci prezidenta notorického lháře, který těm svým lžím snad i sám věří.

jjusa2 ( 12. srpna 2020 10:59 )

Prezident nohy v úřadu nepotřebuje ani ukazovat se není třeba,hlavně že mu hlava funguje a to skvěle. Komedii hrát taky nemusí protože je docela zdráv o moc líp než byl Havel to se nedá k Zemanovi přirovnat a nikdo se nedivil že je na smrt nemocen a zastává tak významnou pozici,to se tenkrát ČR nestydělo že nás reprezentuje na smrt nemocný člověk?Vždyť z každé zahraniční návštěvy musel do špitálu a tenkrát jsi byl v pohodě?Tu atrakci se Zemanem nedělá Ovčáček ale Blesk a dělají ji pro lidi aby se měli čím bavit.

jikar ( 12. srpna 2020 09:36 )

Zeman je starý nemocný muž, který s holí či s pomocí ochranky udělá sotva pár kroků. Na veřejnosti se už dlouho ani neukázal. Ovšem lhát se musí až do posledního dechu. Nyní Ovčáček předvedl Zemana jako turistu...
K čemu ta komedie...? To si opravdu duo Zeman - Ovčáček myslí, že je tolik hloupých lidí pro které musí sehrát komedii o zdatném zdravém starci, který dovolenou tráví na člunu nebo jako turista? Nebo už si Zeman lže i sám sobě?

jjusa2 ( 11. srpna 2020 18:39 )

No přece ty,kdo by se tak bezvadně znal?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa