Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Zeman už má v Lánech místo pro nový obývák a ložnici. Bungalov utěšeně roste

Autor: kal, jko - 
9. srpna 2020
05:01

Tady bude obývací pokoj, tady ložnice a tady prezidentova pracovna plná knih. Řeč je o bungalovu Miloše Zemana, kam by se hlava státu měla přestěhovat po konci svého hradního mandátu v roce 2023. A který už získává jasné obrysy. Na snímcích, které na místě pořídil Blesk, je už vidět rozdělení jednotlivých místností. „Koplo“ se tu poprvé v květnu, brzy už by stavba mohla růst do výšky.

Zatímco Zeman si užíval volna na zámku v Lánech, kousek od něj se rozjely práce na jeho pozemku. Vyrůst má bungalov, kam se chce hlava státu po konci mandátu s rodinou uchýlit. „Na vilu nemám, ale mám celoživotní úspory, které mi umožní koupit si malý bungalov, a v něm budu mít jednu místnost naplněnou knihami, bude tam houpací křeslo, budu si číst zajímavé knihy,“ popsal už dříve prezident, jak si představuje svůj ideální domov.

Stavební povolení získal prezident letos v únoru, plánování domu má na starosti jeho choť a první dáma Ivana Zemanová. Podle zjištění Blesku Zeman v Lánech vlastní zhruba tisíc metrů čtverečních na dvou parcelách (185/266 a 185/192).

Mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček už v květnu, kdy se poprvé „koplo“, řekl, že součástí stavby bude i zahrádka. Připomněl, že Miloš Zeman je milovníkem květin. Prezident se do Lán navíc chystá přestěhovat s celou rodinou, tedy s manželkou, dcerou a psem Darcym.

Otec prodal pozemek, dcera dostala zakázku

Pozemek na svůj bungalov koupil Zeman od lánského podnikatele Josefa Hoška za 2,5 milionu korun. A krátce nato podle webu Aktuálně.cz dostala Hoškova dcera Ivana Píšová zakázku od Lesní správy Lány za celkem 1,5 milionu korun na výrobu prken. Píšová ovšem nevlastní žádnou pilu, avšak živnost na zpracování dřeva má. A tak si místo na zpracování dřeva pronajala od svého otce Hoška. Jak on, tak i Hrad ale odmítají, že by mezi zakázkami a prodejem pozemku byla nějaká souvislost. Prý se jedná jen o náhodu.

Video  Zeman s první dámou Ivanou v Polsku: Překonal schod, pozdravil Dudu s manželkou Agatou a poslechl si českou hymnu  - Youtube / Prezydent.pl
Video se připravuje ...

Zatímco v červenci prezident dovolenou trávil v Lánech, v srpnu vyrazil i na svoji milovanou Vysočinu. A po dvouleté pauze se svezl ve žlutém nafukovacím člunu Challenger. Zeman tu stráví „pár dní“, jak Blesk Zprávám sdělil hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

stoura ( 17. listopadu 2020 11:03 )

Tak tohle je hustý!!!

stoura ( 17. listopadu 2020 10:53 )

stoura ( 17. listopadu 2020 10:52 )

Přesně tak,vždyť už ho lokajové vodí jak slepého koně

manunu ( 10. srpna 2020 09:10 )

xxxx678: Je to přesně tak.

manunu ( 10. srpna 2020 09:09 )

kaki: Pan Havel společnost spojoval, doufejme, že příští prezident ji nebude rozdělovat, tak jako ten současný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa