Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Soukup zmizel z obrazovky, Barrandov měnil program. Trable kvůli nesplaceným milionům?

Autor: sab - 
7. února 2020
16:50

Nejdřív přišel o Miloše Zemana a pravidelné čtvrteční hovory s prezidentem. Moderátor mnoha pořadů na své televizi Jaromír Soukup (50) nyní nezvykle zmizel z obrazovky i v dalším případě. A začaly se šířit zvěsti, že může jít o problém s dluhy.

Úterní večer měl na Televizi Barrandov patřit klasicky samotnému Soukupovi. Místo toho ale dostal v hlavním vysílacím čase prostor béčkový western Tulák z širých plání. Kam se Soukup poděl? Šéfa Barrandova stíhá jedna rána za druhou. Rozloučil se s ním nejprve Miloš Zeman, od nového roku zmizel do propadliště televizních dějin pořad Týden s prezidentem.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček to zdůvodnil přímo Soukupovi slovy o tom, že pořad „již vyčerpal svůj potenciál a nemůže tedy přinést nové impulsy“. Spekulovalo se, že se Soukup dostal do konfliktu s ekonomickým poradcem prezidenta Martinem Nejedlým, Hrad i Barrandov pojí vřelé vztahy k Číně. Nejedlý označil za nesmysl, že by s bývalým boxerem Soukupem došlo na pěsti, sám Zeman na Frekvenci 1 podotkl: „Nevím o tom, že by byla hádka mezi Soukupem a jakýmkoli pracovníkem z mého okolí.“

Další pokuta od RRTV

Nešlo však o jediný zásah do vysílacího schématu na Barrandově. Svůj pořad v televizi zrušil i Ovčáček. Strastem Jaromíra Soukupa však není konec. Minulý týden jeho televize dostala pokutu čtvrt milionu od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. V pořadu Moje zprávy Soukup mluvil o tom, že Národní divadlo špatně hospodaří. Kontrolní orgán ale kritizoval, že Soukupovo líčení nebylo vyvážené a neposkytl divadlu prostor na vyjádření. Své domněnky vydával za pravdu. 

Pevně v kramflecích mediální magnát nestojí, co se týče televizního programu, ani nadále. Změn ve vysílání Barrandova přibývá. V tištěných televizních magazínech byl na úterý avizovaný pořad Volejte a pište šéfovi a hned potom další Duel Jaromíra Soukupa. Na poslední chvíli ale televize do vysílání zařadila náhradu a divákům to sdělila na twitteru až v úterý po poledni.

Server Neovlivní.cz upozornil na to, že měl Soukup v tento den v diáři zásadní jednání. Měl se totiž údajně sejít se zástupci bank, kterým dluží miliony. Do konce ledna měl prý splatit ČSOB 460 milionů. Banka podobně jako další věřitelé totiž podle serveru znejistila a Soukupovi vypověděla úvěrový rámec. Ve stejný den měl Soukup jednat i s další věřitelskou bankou Creditas.

„Změna v programu jen a pouze z provozních důvodů“

V dluzích se Soukup údajně topí už delší dobu. Upozornila na to už před rokem Česká televize. V pořadu 168 hodin zaznělo, že Soukup figuruje v 39 společnostech a téměř všechny jsou významně zadlužené. Jeho dluhy jsou až stomilionové, zaznělo tehdy v reportáži ČT a na konci roku 2017 jeho vydavatelství Empresa Media dlužilo 887 milionů. Soukup si měl údajně půjčit čtvrt milionu i od čínské společnosti CEFC.

Po detailech Soukupova náhlého zmizení z obrazovky pátraly i Blesk Zprávy. Daniel Köppl, výkonný ředitel vydavatelství Empresa Media, ale moc sdílný nebyl.

Změna v programu byla dána jen a pouze z provozních důvodů. Nic jiného za tím není,“ tvrdil. O jaké provozní důvody šlo, to už ale neprozradil. Na to, že šlo o nečekanou událost, však poukazuje právě fakt, že nešlo o předem avizovanou změnu ve vysílacím schématu. „Příští týden bude zase vše podle programu,“ slíbil Köppl. Otázka je, na jak dlouho.

vasounek ( 8. února 2020 08:04 )

Konečně dobrá zpráva,a hlavně by měl zmizet ten vlezlej *** který má v palici tak nasr áno že neví jestli je na chlapy nebo ženský a chce rozdávat rady

snehulak ( 8. února 2020 07:58 )

Ale tvá oblíbená ČT24 zůstala, ne krapotkine? Tak to ses musel zbláznit radostí, že?

snehulak ( 8. února 2020 07:56 )

Nejspíš je to jen propaganda. Já si včera přepnul na Barandov a Soukup tam právě rozprávěl. Na článku je nejzajímavější to, že když se ČT dopustí mnohem závažnějšího přestupku pomluvy, je to normálka, když Soukup, tak pokuty od RRTV jen prší. Není to můj šálek kávy, ale ta RRTV by nutně potřebovaLA ROZPUSTIT ne jen vyměnit dva členy.

gjim ( 8. února 2020 07:36 )

Když jsem uviděl toto stvoření v televizi, tak jsem si myslel, že to je nějaká komedie. Jo velký hoovvno - invidium tam pobíhalo, stálo, poposedávalo a mlátilo tam rukama jako regulovčík na křižovatce. Na jeho proslov hospodskýho nássosky, který trochu vystřízlivý, když se jde vyychhcat jsem opravdu neměl náladu.

kakamilek ( 8. února 2020 05:51 )

No tak ty jsi na Bohnice, chlape.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa