Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Soukup přišel o Zemana, prezident na Barrandově už nebude. Ovčáček řekl důvod

Aktualizováno -
15. ledna 2020
14:25
Autor: simao - 
13. ledna 2020
12:50

Pořad Týden s prezidentem na TV Barrandov skončí. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček v dopise majiteli televize a zároveň moderátorovi Jaromíru Soukupovi napsal, že pořad vyčerpal svůj potenciál. Rozhovory s Milošem Zemanem měly své místo v programu ve čtvrtek večer. Už první lednový týden tu ale chyběl. Soukup přiznal, že na Hrad odeslal žádost o natáčení, kladné odpovědi se nedočkal. Přečtěte si celý text hradního odmítnutí. Potvrdily se tak dřívější informace Blesk Zpráv.

Přišel konec Miloše Zemana u Jaromíra Soukupa. „Omezím se na konstatování, že nyní pracujeme na inovovaném a zajímavém plánu pravidelných mediálních aktivit pana prezidenta. Plán bude zahrnovat osvědčené i nové pořady,“ řekl v pondělí Blesk Zprávám Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

I s novým rokem se tak vrátil pořad Blesku S prezidentem v Lánech, odvysílaný živě 12. ledna přímo z Lán, kde Zeman mluvil o mnohém, včetně případu 11leté Alexie či aféře kolem nakonec stažené kandidatury Heleny Válkové (ANO) na ombudsmanku. 

Video  Prezident Zeman o Válkové, kauze Alexie, polibku dcery i tanci s Babišovou  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zda se Zeman vrátí na Barrandov – ať už v pravidelném čtvrtečním okénku, či alespoň nepravidelně – na to prezidentův mluvčí ještě v pondělí neodpověděl. Ve středu už bylo ale jasno.

„Dospěl jsem k závěru, že pořad „Týden s prezidentem“ na TV Barrandov již vyčerpal svůj potenciál a nemůže tedy přinést nové impulsy,“ uvedl Ovčáček v dopise Soukupovi. Celé znění najdete na konci článku.

Soukup na Twitteru napsal, že rozhodnutí Hradu respektuje a čas, který byl věnovaný Zemanovi, nahradí jinými pořady.

Hrad dál řeší změny v prezentaci. Zemanovi s ní nyní pomáhá i jeho dcera Kateřina, která se „dobrovolně zapojila do správy hradního instagramu“, jak před časem prozradil Blesku Ovčáček. Na youtube kanálu se pak průvodkyní po hradním zákulisí, ale i akcemi za účasti prezidenta stala pro změnu hradní kancléřka Alex Mynářová.

Barrandov už v lednu bez prezidenta

Hrad tak rozjel řadu nových, vlastních aktivit. Zkřížil plány čtvrtečním rozhovorům Soukupa se Zemanem? Ve čtvrtek 9. ledna premiéra nového Týdnu s prezidentem v programu chyběla. A už se sem nevrátí.

Mediální magnát Jaromír Soukup v neděli na svém twitteru upozornil na Zemanovo vyjádření pro Blesk ohledně nominace exministryně spravedlnosti Válkové na ombudsmanku.

Válková se stala terčem kritiky poté, co info.cz informovalo o její údajné spolupráci s někdejším komunistickým prokurátorem Josefem Urválkem. Soukup do ní šil, že „zcela ztratila soudnost“.

Každý má své limity, tvrdí moderátor

„Miloš Zeman se vyjádřil, že Urválek byl zrůda a Válkovou nominovat nebude. Tak hurá. Debat o tom, jestli Válková patří do správy svobodného státu, se účastnit nebudu. Svoboda je jedna kategorie a Urválek jiná. Nabídneme tedy KPR dalčí natáčení Týdne s prezidentem. Schválně co odpoví,“ podotkl Soukup, kterému byl Zeman loni i na oslavě jeho padesátin.

„Každý má své limity. A mým je, že odmítám dávat prostor lidem, kteří hájí vrahy,“ uvedl Soukup na twitteru v pondělí odpoledne. „Urválek je stejný vrah jako Eichmann. A pokud v tom nejsme s hlavou státu zajedno, nevím, zda jsme schopni najít v něčem jiném společnou řeč… Nechci, aby Česko řídili jako Válková,“ dodal.

Prezident Miloš Zeman na oslavě 50. narozenin šéfa TV Barrandov Jaromíra Soukupa Prezident Miloš Zeman na oslavě 50. narozenin šéfa TV Barrandov Jaromíra Soukupa | Twitter / Jiří Ovčáček

I Soukup už v pondělí naznačil, že návrat pravidelných barrandovských čtvrtků se Zemanem není samozřejmostí. Právě Soukup přitom nechyběl třeba ani mezi hosty na inauguraci Miloše Zemana po jeho druhé výhře v prezidentských volbách, kdy usedl vedle hradního ekonomického poradce Martina Nejedlého, stejně tak se předtím objevil ve štábu vítězného Zemana.

Soukup: Jsme připraveni natáčet. Co na to Hrad?

Soukup v pondělí v podvečer na svém twitteru potvrdil, že situace s dalším dílem Týdne s prezidentem je nejistá.

„Ohledně čtvrtečního vysílání Týdne s prezidentem je to jednoduché. Jsme připraveni vysílat a natáčet. Návrh jsme poslali na Hrad. Na odpověď čekáme. Obsahem by měla být Válková a Urválek a nepřekročitelnost morálních limitů v politice,“ uvedl Soukup. Prezidenta už se ale nedočká.

Dopis z Hradu Soukupovi

Ředitel Odboru tiskového a tiskový mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček zaslal ve středu dne 15. ledna 2020 dopis generálnímu řediteli TV Barrandov Jaromíru Soukupovi.  

Vážený pane generální řediteli,

v těchto dnech připravuji z pozice ředitele Odboru tiskového Kanceláře prezidenta republiky a tiskového mluvčího prezidenta republiky nový plán pravidelných mediálních aktivit prezidenta republiky. Tato činnost je odpovědností mně svěřenou a vyžaduje pečlivé rozvažování.

Nedílným prvkem přípravy nového plánu je zhodnocení mediálních aktivit uplynulých let a posouzení jejich přínosu pro budoucí období.

Součástí balíčku pravidelných mediálních aktivit v minulých letech byl i pořad „Týden s prezidentem“, který vysílala TV Barrandov, a který jste moderoval. Při hodnocení uplynulého období jsem dospěl k závěru, že ve svém čase šlo o pořad, který byl pro diváky přínosem a měl své místo.

Pokud jde o etapu od roku 2020 do roku 2023, kdy skončí druhé funkční období prezidenta republiky, situace je zcela odlišná. Dospěl jsem k závěru, že pořad „Týden s prezidentem“ na TV Barrandov již vyčerpal svůj potenciál a nemůže tedy přinést nové impulsy.

Dovolte mi proto, abych Vás informoval o svém rozhodnutí, že pořad „Týden s prezidentem“ na TV Barrandov již nebude zařazen do nového plánu pravidelných mediálních aktivit prezidenta republiky. Se zahájením natáčení proto již nepočítáme.

Zároveň mi dovolte, vážený pane generální řediteli, abych Vám poděkoval za Vaši profesionalitu, vstřícný přístup i čas věnovaný pořadu „Týden s prezidentem“ na TV Barrandov.

Přeji TV Barrandov, aby dál rozvíjela úspěšně své aktivity a získávala další diváky. Vám osobně pak u příležitosti zahájení nového roku 2020 přeji pevné zdraví a životní spokojenost.

V dokonalé úctě,

Jiří Ovčáček ředitel Odboru tiskového a tiskový mluvčí prezidenta republiky

Inaugurace Miloše Zemana: Do popředí usedli i Nejedlý či Soukup s přítelkyní. Inaugurace Miloše Zemana: Do popředí usedli i Nejedlý či Soukup s přítelkyní. | Archiv Blesku

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

.tg.bb ( 15. ledna 2020 14:40 )

Přečti si raděj knížku, blbko. Anebo si zapni Novu, tam se ti za chvíli zjeví tvůj guru Z Emanů.

.tg.bb ( 15. ledna 2020 14:36 )

Čína se stěhuje na Novu, préza už tam kvačí.

kakamilek ( 15. ledna 2020 14:29 )

Tak to oni přecházejó pod Kellnera. Tož nekukam na Barandov, nebudu kukat i na Nóvu.

villon ( 15. ledna 2020 13:53 )

Eman se stahuje i fizycky z veřejného života, nebo jen na Českou?

xiioma ( 15. ledna 2020 13:23 )

On to někdo sledoval?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa