Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rus, který se zastal Čechů: Novotný nahrál propagandě a jejímu „bálu gayů s nacisty“

Autor: blv - 
13. prosince 2019
05:01

„Váš starosta získal v Česku PR body k dobru, ale také výborně nahrál ruské propagandě,“ řekl exkluzivně politolog Andrej Nikulin na adresu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) pro Blesk Zprávy. Řeporyjské zastupitelstvo v Moskvě způsobilo mediální uragán, když odsouhlasilo vybudování pomníku vlasovcům. O dva tisíce kilometrů dál tomu věnovala ruská státní televize Rossija 1 skoro polovinu pořadu 60 minut. Tentokrát tam ale chyběl přenos s řeporyjským starostou Pavlem Novotným a český zástupcem vůbec. A také tam nebyl nikdo jako Nikulin, který se v jednom z minulých dílů Česka zastával. Sám by ale vlasovcům pomník nestavěl. 

Pořad 60 minut ruské státní televize a vystoupení, ve kterém Pavel Novotný Rusům vysvětloval, kdo byli vlasovci, účastníka debaty nařkl z opilosti a chvílemi v přenosu předstíral usínání, zůstane v paměti dlouho. Ruská propaganda věnuje plánovanému pomníku vlasovcům nebývalou pozornost, tento týden se k němu vrátila poté, co zastupitelé Řeporyjí pomník jednomyslně odsouhlasili.

„Vystoupení Pavla Novotného bylo jasně provokativní, přičemž jak to chápu, tak je to jeho běžné chování. Váš starosta získal v Česku PR body k dobru, ale také výborně nahrál ruské propagandě,“ říká Nikulin. Ta totiž Rusům dlouhodobě představuje Evropu z pohledu, který je pro nás naprosto neznámý.

Tweet Pavla Novotného o vystoupení v televizi Rossija 1 Tweet Pavla Novotného o vystoupení v televizi Rossija 1 | twitter/Pavel Novotný

Ruská zahraniční politika Českou republiku řadí na Západ, a ten provládní média vykreslují v temných barvách. Podle ruského politologa jim Novotný velmi pomohl: „Předvedl několik stereotypů, které jsou o

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa