Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rath bojuje s bratrem o dědictví i z vězení. „Používá fauly a pomluvy,“ píše exhejtman z Teplic

Autor: Jakub Veinlich - 
1. prosince 2019
05:35

Už měsíc a půl bývalý hejtman Středočeského kraje David Rath „bručí“ v teplické věznici. Odsedět si má sedm let za poškození zájmů EU v korupční kauze při rekonstrukci buštěhradského zámku. V této souvislosti musí také zaplatit 10 milionů korun, jinak se mu prodlouží trest o dva a půl roku. Rath v dopise Blesk Zprávám napsal, že mu soud povolil splátkový kalendář, zároveň ale o větší část peněz bojuje také se svým bratrem, jako o dědictví po jejich otci.

Vztahy v rodině Davida Ratha nebyly nikdy ideální. A jak to vypadá, situace není o nic lepší ani poté, co bývalému politikovi zemřel před pěti lety otec a on sám skončil po sedmi letech soudů za mřížemi. Ani tehdy se neudobřil se svým bratrem Michalem.

Blesk Zprávám Rath o vztazích s bratrem napsal také v jedné z odpovědí na 28 zaslaných otázek. Ručně psaný dopis, jehož třetí část uveřejňujeme nyní, vznikla ve věznici v Teplicích, kterou si Rath vybral pro svůj nástup k výkonu trestu. Soud mu přitom doporučoval nastoupit k trestu ve věznici Ruzyně.

„S bratrem je to těžké,“ začal David Rath odpověď na otázku, zda se stihl se svým bratrem před nástupem do vězení usmířit a táhlé spory urovnat. A vypadá to, že příkopy jsou hodně hluboké.

„Jeho konflikty s otcem si teď vylévá a vyřizuje se mnou, který s tím neměl nic společného. Myslím si, že nejsme jediná rodina, kde se někteří členové přou. Bratr bojuje o otcův majetek

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa