Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Revoluční bageta, „sametová“ sedmnáctka i zákusky. Obchody „rejžují“ na oslavách revoluce

Autor: Nikola Forejtová - 
13. listopadu 2019
20:36

Ne každý bere oslavy 30. výročí od pádu železné opony jako moment, kdy by si měli lidé připomenou důležitost svobody. Blesk Zprávy objevily firmy, které se snaží na atmosféře 17. listopadu vytěžit i nějaké ty peníze navíc. S nadsázkou tak nabízejí například revoluční bagetu, či snad sametovou sladkou mističku. Kromě marketingových tahů nás ale čekají i tahy politické. O víkendu se tak může Česko „těšit“ nejen na sametové pivo, ale i na protesty proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Tomu se má dokonce vyslovit ultimátum k odstoupení. 

Řada firem sází na atmosféru 17. listopadu a připravuje lahůdky s nádechem výročí. Blesk Zprávy objevily například „revoluční bagetu.“ Revoluční je na ní podle frančízi především cena, tedy 89 korun, která má připomenout památný rok, kdy padla železná opona. 

Podobně si s čísly hraje i pivovar, který připravuje „sametové pivo“. Ti si ale nehrají s číslem 89, ale se samotným datem. Barva je tak na stupni 17 a jedná o „jedenáctku“. 

Pozadu nejsou ani cukrárny. Ty vytáhly třeba sametovou misku, kterou zdobí čokoládové číslo 30. 

Kromě marketingových triků, slavnostních obědů a demonstrací se po celé republice budou o víkendu uvádět výstavy fotografií i divadelní představení. 

Ultimátum a oběd pro Babiše

Hlavním bodem pro demonstrující bude sobota na pražské Letné. Milion chvilek pro demokracii chystá od dvou hodin masivní protest. Tvář spolku Mikuláš Minář v pondělí uvedl, že se chystá premiérovi Andreji Babišovi udělit ultimátum. Buď vyřeší svůj střet zájmů, zbaví se holdingu Agrofert a médií a odvolá ministryni spravedlnosti Marii Benešovou (za ANO), anebo sám odstoupí. V opačném případě vypukne další vlna protestů, hrozil Minář. 

Babiš už vzkázal, že žádosti vyhovět nehodlá a protest nechápe. Zároveň s tím dále plánuje oběd s protějšky z Visegrádské čtyřky a s dalšími osobnostmi. V neděli se s nimi český premiér sejde v Kramářově vile a následně se přesunou do vzdušného prostoru, aby se s předsedou vlády Slovenska Peterem Pellegrinim sešli v Bratislavě na večeři. 

Loni se premiér pod rouškou tmy vydal krátce po půlnoci na Národní třídu, aby položil kytici k památníku. Ta ale skončila v koši, což se setkalo s vlnou nevole. 

Na 30. výročí se připravují i Blesk Zprávy. Ve čtvrtek uvedou speciální debatu ze studia, které se účastní například i známá zpěvačka Marta Kubišová nebo Václav Klaus. Blesk vás bude provázet i celým revolučním víkendem. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

exitus ( 14. listopadu 2019 02:01 )

MARMAT JEST HROTIČ DISKUZE 💀 NEB MÁ BOLŠEVIK NAHNANO

murQ ( 14. listopadu 2019 00:49 )

Ty budeš baba z hodně zlou minulostí. Nevím co máš na triku, ale ZLO z tebe sálá.

murQ ( 14. listopadu 2019 00:44 )

Marmati je tu chtěj. 15letí už jsou i vrahy, kolem 12 let holky rodí a oni jim říkají děti, jak to ta fizule vyjmenovala že 14,15,16,17 nejsou děti? Jistě, snad v Česku ale né v Arábii.

murQ ( 14. listopadu 2019 00:38 )

marmat ( 13. listopadu 2019 23:55 )

Milion chvilek bude HODNĚ shánět potřebnou negativní energii........
Vykázat činnost, natož program dalo už posledně hlavně v druhém poločase fušku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa