Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiše hřeje pochvala od Vivien. Po projevu v OSN to ale schytal za „ufňukanost“

Autor: simao - 
26. září 2019
17:39

Andrej Babiš (ANO) si pochvaluje, jak se mu povedl projev na Valném shromáždění OSN. Prozradil, že angličtinu konzultoval se svou dcerou Vivien, která s ním je v USA také. Jak premiér upozornil, letenku a hotel platil své rodině ze svého. A sdílel fotku, jak v New Yorku sledovaly jeho žena a dcera jeho slova. Za některá prohlášení to ale premiér od části české opozice schytal. A to poměrně nevybíravě.

„Monika a Vivien včera v restauraci v New Yorku  poslouchají můj projev na Valném shromáždění OSN. Trval 22 minut. Vivien mluví perfektně anglicky, četl jsem jí ho dvakrát a opravovala mi výslovnost. A pochválila mě,“ pochvaloval si premiér Andrej Babiš (ANO), který se po středečním vrcholu své návštěvy USA přesunul ve čtvrtek z New Yorku do Bostonu.

„Mám dobrý pocit z toho, že jsem měl příležitost naši zemi a lidi pochválit. Říct nahlas, že se nám daří. A že chceme hrát v aktivní roli. V řešení klimatu, kde plníme, co jsme slíbili, v migraci nebo v tlaku na výhodné obchodní dohody mezi EU a partnery,“ podotkl také Babiš ke svému projevu.

Andrej Babiš bude ve středu 2. října hostem v pořadu Ptám se, pane premiére na Blesk.cz. Ptejte se již nyní na to, co vás zajímá:

Online chat

Ne všichni mu ale po jeho projevu tleskali. „Babiš v OSN: Chceme být lídrem v inovacích v celé EU. To chci taky. Řekl mu ale někdo, že o inovace ve smyslu nejpomaleji stavěné nové kilometry dálnic, nejdelší stavební řízení v EU, obrovský střet zájmu premiéra či motýle v EU nikdo nestojí?“ rýpl si do Babiše Marek Ženíšek z TOP 09.

Babiš v OSN pronesl mj. i toto: „Po pádu komunismu jsme však promrhali spoustu času a zdrojů a naše nezkušené politické elity udělaly spoustu chyb, místo aby se učily od okolního světa.“ Za tahle slova to schytal pro změnu od poslance ODS Jana Skopečka, který je blízký kruhům kolem exprezidenta Václava Klause.

„Premiér Babiš plive v OSN na své předchůdce, kteří po r. 1989 demontovali socialismus a provedli úspěšnou transformaci. Sám není schopen žádné reformy, pouze se veze na hospodářském růstu. Být A. Babiš v premiérském křesle po r. 1989, ještě dnes se topíme v reálném socialismu,“ rozvášnil se Skopeček na twitteru.

Video  „Češi jsou skvělým národem.“ Babiš zmínil ale i promrhaný čas po roce 1989.  - OSN
Video se připravuje ...

Babiš zkritizoval Gretu. A schytal to

Babiš také v projevu zkritizoval 16letou švédskou aktivistku Gretu Thunbergovou. „Greta Thunbergová má několik zajímavých poznatků, ale nejsem si jistý, že emotivní a hysterické výstupy a někdy až agresivní projevy vedou k racionální diskusi,“ uvedl Babiš v New Yorku.

„Ufňukaný, hysterický a občas agresivní Andrej Babiš,“ vrátil mu na twitteru jeho slova krátce a stručně internetový expert Daniel Dočekal.

„Tohle je strašně komediální. Babiš teda promluví na zasedání OSN, zkritizuje Gretu, že mluví moc kriticky – to on by nikdy neudělal, v životě nikoho nekritizoval, rozhodně o svých ministrech a poslancích nikdy nemluví jako o d*bilech, idiotech a dementech a rozhodně to nebylo určitě v posledních dvou minutách, nikdy by třeba neřekl, že náš stát řídí nemehla a že je někdo zkorumpovaný  že přece není pravda, že nikdo nic nedělá, aby to následně plně potvrdil sdělením teze že klimatická změna není jediným problémem současného světa – miliony lidí stále hladoví a nemají přístup k pitné vodě, žijí v extrémní chudobě a nemají přístup ke vzdělání ani základní zdravotní péči. Jasně. Tyto věci spolu totiž vůůůůůbec nesouvisí,“ komentoval Babišův projev brněnský politik Matěj Hollan (Žít Brno).

Video  Podívejte se na emotivní projev Grety Thunbergové: Ukradli jste mi dětství!  - Reuters
Video se připravuje ...

Babiš svým projevem rozlítil i šéfa SPD Tomia Okamuru. „Andrej Babiš potvrdil, že slouží globalistům a podporuje diktát Bruselu  v projevu v OSN podpořil myšlenku jednotného evropského superstátu s jednou evropskou vládou. Řekl, že bruselský orgán Evropská rada by měl hrát roli evropské koaliční vlády, jejíž pokyny máme poslouchat,“ tvrdí Okamura.

marmat ( 28. září 2019 23:09 )

Shrnuto a podtrženo.....jedná se přesně o symboliku, které rozumí i trolli:
"KALICH HOŘKOSTI AŽ DO DNA "!!!

marmat ( 28. září 2019 22:59 )

Ostatně reakce místních trollů je v zákrytu s náladou Kaldy a spol.......

marmat ( 28. září 2019 22:56 )

Dovede si kdokoliv z Vás představit větší ponížení / Waterloo???
Místo "oslav" puče si pouštět z TV projevy premiéra Babiše z USA
DVA během 1/2 roku???
Je to POUKAZ na nejsilnější antidepresiva

prciprcicky ( 26. září 2019 20:38 )

Eman chvali Fialu

prciprcicky ( 26. září 2019 20:32 )

kobliho ty nam vyliz poslusne diry

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa