Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Babiš, Monika i Vivien se smějí. Štastná rodina premiéra si vyrazila do New Yorku

Autor: simao - 
22. září 2019
14:55

Selfie od sochy Svobody, spousta amerických úsměvů. Premiér Andrej Babiš (ANO) přiletěl do USA, kde ho doprovází i manželka Monika a dcera Vivien. Babiš vystoupí s projevem na Valném shromáždění OSN. V neděli ho i spolu s jeho chotí potěšil na dálku prezident Miloš Zeman, který v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech řekl, že případná abolice ohledně kauzy Čapí hnízdo se týká jak Babiše, tak jeho blízkých.

S projevem v OSN vystoupí Andrej Babiš  ve středu 25. září. Do té doby ho čeká řada pracovních aktivit, stihl však ale již i zapózovat před newyorským symbolem - sochou Svobody.

V souvislosti s Babišem se přitom v posledních dnech řešila především případná abolice, kterou slíbil udělit prezident Miloš Zeman v kauze Čapí hnízdo, pokud by Babišovi hrozilo, že by případ přece jen skončil u soudu. Zeman v neděli v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech uvedl, že by de facto bylo na Babišovi, zda by abolici přijal. 

Potěšující zpráva od Zemana zamířila za Atlantik

„Všichni občané jsou si rovni před zákonem, premiér jako prezident a jako řadový občan,“ tvrdí Zeman. Babiše však pochválil: „Víte, já si myslím, že Andrej Babiš je schopný premiér a že nemá smysl ho v případě tzv. justičního ping pongu, to znamená, kdyby se to vrátilo na začátek, zbytečně zatěžovat tím, co už jednou prožil.“

Video  Zeman o abolici pro Babiše i Moniku, 17. listopadu, nemocnici i strachu  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Státní zástupce Jaroslav Šaroch se rozhodl nepodat na Babiše a jeho rodinu obžalobu, naopak - stíhání se rozhodl zastavit. „Jestliže by nedej bůh došlo k tomu soudnímu ping pongu, no tak pak má pan premiér dvě možnosti. Buď se podrobit dalšímu dlouhodobému zpolitizovanému procesu, a nebo přijmout abolici. Nu, protože buď to musí spolupodepsat, a nebo pověřit nějakého člena vlády, aby to spolupodepsal, tak je to svým způsobem na něm,“ podotkl Zeman.

A potěšující zprávu poslal do New Yorku i paní Babišové. Případná abolice by se týkala i jí. „Samozřejmě celé rodiny, protože by bylo nesmyslné dát abolici Andreji Babišovi a nedat ji těm rodinným příslušníkům,“ zdůvodnil to Zeman. 

Babiš přesto zopakoval, že by abolici nepřijal. Nastolování úvah o ní pokládá za nesmyslné, když městský státní zástupce pravomocně zastavil jeho stíhání. 

Babišovi v nebeských výšinách

Právě instagram Moniky Babišové přinesl bližší pohled na to, jak si rodina premiéra USA užívá. Po společném fotu před sochou Svobody následovalo i další - z Empire State Building, kde se Babišovým ve slunečný den naskytl skvělý výhled na město.

Za Babišem se v neděli vydali i dva členové jeho vlády s doprovodem - vicepremiér Karel Havlíček (za ANO), který vede resort průmyslu a obchodu, a také šéf ministerstva životního prostředí Richard Brabec (ANO). K české delegaci se v New Yorku připojí i ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

Video  Za Babišem v Bílém domě přivedli i Ivanku Trump: Lákal ji do Česka. A předal i Zemanovo pozvání  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy / Foto Úřad vlády ČR
Video se připravuje ...

Premiéra čeká za Atlantikem už úterý 24. září recepce prezidenta USA Donalda Trumpa či mj. bilaterální jednání s tureckým prezidentem Erdoganem či prezidentem Ukrajiny Zelenským.

Separátní program paní Moniky

Naposledy byl i s manželkou Monikou Babiš hostem v březnu v Bílém domě - Trump s manželkou Melanií ho přijal 7. března a Blesk Zprávy byly tehdy přímo u toho.

Monika Babišová má ve Spojených státech i tentokrát separátní program. „Na programu má návštěvu školy T. G. Masaryka v Arlingtonu či návštěvu charitativní organizace Roca,“ stojí ve zprávě Úřadu vlády.  

Video  Babiš o sobě i Monice v Bílém domě: Jak to měli s nervozitou a „ztraceným“ bratrancem?  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

marmat ( 22. září 2019 19:51 )

To musí být doslova peklo v přímém přenosu pro Fialu,Němcovou, Stanjuru, Pospíšila, Výbor­ného­....­..Pi­ráty s Kaldou! Miliony chvi­lek.­...De­mago­gický blok pučistů,
celou propracovanou Chobotnici , také tu v Mediích !!!

marmat ( 22. září 2019 19:31 )

Po dlouhé době NĚKDO !!! GRATULACE ....Po zoufalých premiérech reprezentant !!!

marmat ( 22. září 2019 19:29 )

Tak TOHLE je nádherná odměna premiérovi, vystoupit v OSN a jako beztrestný!!!
Všichni pučisti...koukejte se dobře... Málokdo z Vás by takovou honitbu vydržel a ustál !!! Odměny budou nepochybně i ve velkém nárůstu volebních preferencí!!!

Pohybovenadany ( 22. září 2019 17:58 )

Šťastná to rodinka . Vsem to sluší . Jenom ukázat amikům jak se v Česku žije z eurodotaci. A více selfíček příště .

Evka4 ( 22. září 2019 15:31 )

Moc vás Babišovi zdravím, jste krásná rodina Na pana premiéra jsem nesmírně pyšná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa