Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babišovi v New Yorku: Moniku hladila „půvabná dáma“, elegantní pár hostil Trump

Autor: simao - 
25. září 2019
13:40

Český premiér Andrej Babiš (ANO) vyrazil na politická jednání a zároveň nechal nahlédnout do zákulisí, kde se politici setkávají neformálněji. Jeho žena Monika Babišová si užívá New Yorku plnými doušky. Po rodinných procházkách - s Babišovými je v USA i dcera Vivien - či návštěvě oficiální recepce pořádané prezidentem Donaldem Trumpem měla paní Monika i separátní program. Včetně módní přehlídky.

Premiérova manželka Monika Babišová vyrazila za Atlantik i s dcerou Vivien, která Andreje Babiše v poslední době doprovázela i na některých oficiálních akcích.

Oficiality mají za sebou Babišovi i v New Yorku. V úterý večer tamního času (1:00 českého času) byla zahájena recepce pořádaná při příležitosti přivítání hostů Valného shromáždění OSN prezidentem Donaldem Trumpem. A paní Monika se na instagramu pochlubila fotkami, jak se s manželem na tuto akci „vymódili“.

„Recepce byla skvělá i v tom, že jsme s mou paní opět mohli neformálně mluvit se státníky z celého světa a jejich ženami. Potkal jsem se opět s tureckým prezidentem Erdoganem, se kterým mám dnes i bilaterální jednání, thajským premiérem, maďarským a srbským prezidentem,“ uvedl na twitteru Babiš.

Babišovi v New Yorku: Takhle si vyrazili na slavnostní recepci pořádanou Donaldem Trumpem Babišovi v New Yorku: Takhle si vyrazili na slavnostní recepci pořádanou Donaldem Trumpem | Instagram Moniky Babišové

Monika Babišová vedle toho vyrazila v New Yorku také na přehlídku Fashion 4 Development, což je globální platforma, kterou založila v roce 2011 Newyorčanka Evie Evangelouová na podporu 17 rozvojových cílů OSN a „udržitelného životního stylu pro zdravější svět“.

Andrej Babiš bude ve středu 2. října hostem v pořadu Ptám se, pane premiére na Blesk.cz. Ptejte se již nyní na to, co vás zajímá:

Online chat

Něžné pohlazení po tváří

Na instagramu se pochlubila i fotkami ze setkání s Emine, manželkou tureckého prezidenta Recepa Erdogana. „Tak půvabná dáma,“ podotkla Babišová u fotek, kdy ji Emine Erdoganová přátelsky a něžně hladí po tváři. Setkaly se předtím ostatně již během návštěvy premiéra Babiše v Turecku, která proběhla na začátku září.

Monika Babišová se v New Yorku potkala i s Emine Erdoganovou, manželkou tureckého prezidenta Monika Babišová se v New Yorku potkala i s Emine Erdoganovou, manželkou tureckého prezidenta | Úřad vlády ČR

Babiš se již stihl na bilaterálních jednáních sejít s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským či arménským premiérem Nikolem Pašinjanem. Absolvoval i oběd lídrů, kdy u jednoho stolu usedli s Babišem třeba i ministr zahraničí USA Mike Pompeo, generální tajemník NATO Jens Stoltengerg či belgický premiér Charles Michel. Hostitel Donald Trump seděl u stolu jiného - mj. s německou kancléřkou Angelou Merkelovou či polským premiérem Andrzejem Dudou.

Babišovi na recepci uspořádané Donaldem Trumpem se v New Yorku fotili s prezidentem USA i první dámou Melanií (25.9.2019) Babišovi na recepci uspořádané Donaldem Trumpem se v New Yorku fotili s prezidentem USA i první dámou Melanií (25.9.2019) | Twitter A. Babiše

Paní Monika šla spát dřív, prozradil Babiš

Vedle toho však Babiš stihl navštívit i neformální setkání, pořádané lucemburským premiérem Xavierem Bettelem, kam dorazila třeba šéfka diplomacie EU Federica Mogheriniová či premiéři Irska, Malty a Belgie. „Tahle parta zůstala až do konce. Manželka srbského prezidenta, lotyšský prezident s paní a moje paní šli spát dřív,“ prozradil Babiš.

Babiš v průběhu návštěvy New Yorku také reagoval na silně emotivní projev Grety Thunbergové na pondělním klimatickém summitu. „Greta Thunberg měla v mnohém pravdu. Ale vadil mi ten tón, ta agresivita, ta její hysterie, kvůli které spousta lidí zas nebude řešit klima, ale šestnáctiletou Švédku, která polarizuje společnost. A vadí mi taky ta její paušalizace, že nikdo nic nedělá. To není pravda,“ uvedl na svém profilu na facebooku český premiér.

Babiš v New Yorku: Sešel se i s britským premiérem Borisem Johnsonem Babiš v New Yorku: Sešel se i s britským premiérem Borisem Johnsonem | Facebook A. Babiše

Návštěva Babišových v USA končí v pátek v Muzeu Ground Zero na pietním místě teroristického útoku z 11. září 2001, do Česka se premiér a jeho žena vrací v sobotu. Babišová předtím navštíví i školu T. G. Masaryka v Arlingtonu či charitativní organizaci Roca.

marmat ( 25. září 2019 23:48 )

e.lesanova: Taky, ale stravenka "píše" Proto premiér dává vděčným samoživitelkám celé roky svůj poslanecký plat...m.j.i kvůli takovým JOUDŮM,jako vího.no

marmat ( 25. září 2019 23:43 )

viho: (nick ze zkr. ví ho.no?) Vy jste UFO, nebo jen předák MCH !!????????

marmat ( 25. září 2019 23:40 )

panda82: A jak od nich chcete "pochopení" a klid na scéně ???
Požírá je naprosto šílená závist! A chybí jim toho daleko víc, než uvádíte...

marmat ( 25. září 2019 23:37 )

junkiexl: Je evidentní, že tímto pohybem ve Vás vždy evokují lidé jakousi
i nepatrnou naději na dýško !!! Nebudeme raději spekulovat o Vašem zaměstnání

marmat ( 25. září 2019 23:31 )

Tím, jak na nejvyšší Světové úrovni reprezentuje tento premiér naši republiku s lehkostí, přiro­zenos­tí,vě­domos­tmi a šarmantním doprovodem, který také nevyžaduje tlumoč­níky,­zavál­coval do země všechny své předchůdce za VÍC, NEŽ 25 LET!Gratuluji a obdivuji

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa