Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Přicházím o oko.“ Schwarzenberg řekl, kdy skončí Babiš a co Zeman vzkázal lidem

Autor: kal - 
21. září 2019
17:45

I když se jeho zdravotní problémy prohlubují a přichází o zrak, na českou politiku má stále ostrý pohled. Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg (81) zmínil v rozhovoru pro Právo, že se prezident Miloš Zeman s avizovanou abolicí chová jako francouzský panovník Ludvík XIV. A prorokuje, že sláva Andreje Babiše (ANO) skončí ve chvíli, kdy v Česku přestane ekonomický růst.

Za dopředu slíbenou abolici v kauze Čapí hnízdo Schwarzenberg Zemana zkritizoval. „Tím, že to řekl dávno před tím, než nejvyšší státní zástupce mohl zvážit všechny argumenty, nám zvěstuje, že ho ty argumenty nezajímají, že vytáhne z bryndy svého poddaného premiéra a všichni si mohou políbit šos,“ uvedl.

„Kdyby do toho nejvyšší státní zástupce chtěl vstoupit, tak mu prezident Zeman vzkázal, ať se nesnaží, že to nemá smysl, protože on se už rozhodl, že Babiše z jeho problémů na každý pád vytrhne. A je to také vzkaz veřejnosti: Já zde vládnu, ostatní jsou mi poddáni. Jak to říkal Ludvík XIV.: Stát, to jsem já,“ dodal někdejší ministr zahraničí.

Schwarzenberg přiznal i nové zdravotní problémy se slovy: „Ztrácím jedno oko. Ohluchl jsem a pajdám hůř než prezident, ale jinak se mám docela dobře.“ V politice nejstarší český poslanec zůstává prý proto, že ho řada věcí štve a chce je ještě napravit.

Recept na to, jak porazit Babiše jako hegemona tuzemské parlamentní politiky, vidí Schwarzenberg v novém silném soupeři, ale také v tuzemském hospodářství.

„Jako starý lesník můžu říci, že jsem ještě neviděl, že by jeden strom vyrostl až do nebe. Nevím, co bude, možná tu vstane mladý a nadaný politik s charismatem. Ale jasné je, že jak přestane konjunktura, tak skončí Babišova sláva. Příliš rozdával a v čase nouze už nebude mít co,“ řekl v Právu.

Prezident Miloš Zeman bude tuto neděli od 11 hodin hostem živě vysílaného pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech. A nejen o případné abolici pro premiéra Babiše a reakcích na ni tu bude řeč.

 

housIista ( 22. září 2019 12:52 )

omlouvám se všem za svoje vulgarity, jsem nervově labilní a beru na to léky

housIista ( 22. září 2019 12:45 )

Karel Wild ( 22. září 2019 12:28 )

Já su tak šťastný, že máme tak stupidního houslistu.

housIista ( 22. září 2019 11:23 )

ja su tak neštastný že máme demen­tního,­ožra­lého,­nepoc­tivé­ho prvního prezidenta po třiceti letech který lže a nečestného estébáckého premiera!!!

xiioma ( 22. září 2019 10:49 )

Jjuso, ty nejsi vůbec ta pravá, která by měla posuzovat, kdy kdo má skončit a kritizovat. Sama tady kritizuješ každého, kdo nevelebí tvoje miláčky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa