Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Odporné.“ Babiš zuřil kvůli rodině, ovlivnění žalobce u Čapího hnízda odmítá

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
2. září 2019
19:13
Autor: simao - 
2. září 2019
11:22

Státní zástupce Jaroslav Šaroch prý změnil názor a zastavil stíhání Andreje Babiše i dalších obviněných - tedy včetně premiérovy manželky Moniky - v kauze Čapí hnízdo. Uvedl to v pondělí Deník N. Premiér Andrej Babiš při návštěvě škole v Rudné uvedl, že tuto informaci nemá. Doufá však, že se tak skutečně stalo, protože nic neudělal. Dění kolem posunu v ostře sledované kauze sledujeme online.

Andrej Babiš slaví v pondělí své 65. narozeniny, od státního zástupce Jaroslava Šarocha dostal pro někoho možná nečekaný „dárek“ - návrh na zastavení premiérova stíhání v kauze Čapí hnízdo. Uvedl to Deník N.

• Unie státních zástupců žádá vysvětlení, proč Šaroch, který kauzu dozoruje od začátku, změnil názor.

• Co zvrat v případu Čapí hnízdo znamená, probrali v Epicentru na Blesk.cz o0d 15:00 politolog Jan Kubáček a opoziční politik a někdejší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (TOP 09). Sledujte ZDE

• V případu jsou stíhané i další osoby - včetně Moniky Babišové. I jejich stíhání mělo být zastaveno, tvrdí Deník N.

Babiš o kauze promluvil v pondělí při návštěvě školy v Rudné. Obviněn byl z údajného dotačního podvodu a z poškození finančních zájmů EU. Dlouhodobě však odmítá, že by učinil cokoli nezákonného.

Babiš a Čapí hnízdo: Stíhání zastaveno?
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
Datum:
13:05
2. 9. 2019

Předseda STAN Vít Rakušan napsal, že by byl lepší verdikt nezávislého soudu, protože v kauze jde o premiéra. "Odpadly by veškeré pochybnosti o tom, zda byl spáchán dotační podvod. Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF) ve své zprávě konstatoval, že takové podezření existuje, státní zástupce Šaroch by teď měl jasně říct, zda vyšetřování Čapího hnízda toto podezření zcela vyvrátilo," vyzval Rakušan.

12:40
2. 9. 2019
!

"Nikdo nic neukradl, nebyla žádná korupce a je to úplně absurdní záležitost, která vznikla před 10 lety. Je to pro mně absurdní příběh a já pevně doufám, že to bude zastaveno, protože podle mého názoru to nikdy nemělo ani vzniknout,"

poznamenal také Babiš. "Určitě pan státní zástupce k tomu přistoupil objektivně a samozřejmě že byl pod tlakem, samozřejmě, že je tady plno aktivistických novinářů, kteří by rádi viděli Babšie před soudem," postěžoval si. 

Podívejte se, co všechno řekl premiér Andrej Babiš po návštěvě školy v Rudné ke zvratu v kauze Čapí hnízdo:

Video  
Video se připravuje ...
12:43
2. 9. 2019

"Skutečně ten stav je aktuálně takový, že dozorový státní zástupce vypracoval rozhodnutí, ale nebylo žádné rozhodnutí vydáno, probíhá navazující administrativní a procesní postup,"

uvedl mluvčí pražských žalobců Aleš Cimbala.

12:16
2. 9. 2019
!

Při dotazu, zda by přece jen nebylo lepší, aby kauza doputovala před soud, Babiš odpověděl: "Kdyby tohle bylo před soudem, tak okamžitě začnou demonstrace a vy budete od rána do večera vysílat Čapí hnízdo (...) Co jsem já udělal? Neudělal jsem vůbec nic. Ta farma slouží veřejnosti, všichni jsou nadšení, co tam chodí."

12:12
2. 9. 2019
!

"Je to nesmysl, žádný podvod se nestal a samozřejmě zažíváme své, už dlouho. A já pevně věřím, že i když neznám to rozhodnutí, že státní zástupce to zastaví," zopakoval dnes v Rudné Babiš.

Odmítl přitom, že by státního zástupce Šarocha jakkoli ovlivňoval. "Je to nesmysl, já nikoho neovlivňuji, já jsem jenom řekl, jak to bylo. A pokud někdo se snažil ovlivňovat státního zástupce, tak to byli přece demonstranti na Letné, to byli demonstranti na Václaváku. Všichni říkali, že Babiš patří do vězení. A proč? Co udělal Babiš? Babiš neudělal nic," tvrdí premiér a opět přečetl, co znamená presumpce neviny.

12:05
2. 9. 2019
!

Babiš při návštěvě školy v Rudné k posunu v kauze Čapí hnízdo řekl: "Já v podstatě jsem se to dozvěděl z Deníku, který to zveřejnil. Moji advokáti ani já sám, my nevíme, my nemáme žádné stanovisko. Nám nikdo nic neřekl, nás nikdo nekontaktoval. Já vlastně ani nevím, jak státní zástupce rozhodl. Asi je to nějaký normální proces. Jak jsem se dozvěděl z médií, tak pan státní zástupce to postoupil nadřízeným a ještě to bude mít nějaký proces."

Rozhodnutí je tak na vedení městského státního zastupitelství. Babiš připomněl, že státní zástupce Jaroslav Šaroch dříve osvobodil Jaroslava Faltýnka. "Já se nemám čeho obávat. Já jsem to řekl x krát, že kdybych nebyl v politice, tak lidi nikdy o Čapím hnízdě neslyšeli, že zkrátka je to kauza, která slouží k tomu, aby mě to poškozovalo. Přišlo to před volbami, " vzkázal Babiš a dodal: "Jsem přesvědčen o své nevině a stejně tak o nevině mojí rodiny."

11:49
2. 9. 2019
11:45
2. 9. 2019

Premiér Babiš s ministryní financí Schillerovou zavítali do školy v Rudné.

Na premiéra Andreje Babiše se po příjezdu do Rudné sesypala hromada dětí. Předseda společně s ministryní financí a exministryní školství společně s ředitelem školy přivítali děti v nové školy (2.9.2019) Na premiéra Andreje Babiše se po příjezdu do Rudné sesypala hromada dětí. Předseda společně s ministryní financí a exministryní školství společně s ředitelem školy přivítali děti v nové školy (2.9.2019) Na premiéra Andreje Babiše se po příjezdu do Rudné sesypala hromada dětí. Předseda společně s ministryní financí a exministryní školství společně s ředitelem školy přivítali děti v nové školy (2.9.2019) S ministryní financí Alenou Schillerovou se také vyfotili
11:31
2. 9. 2019

"Unie státních zástupců nemá informace o obsahu rozhodnutí v kauze Čapí hnízdo. Pokud Městské státní zastupitelství v Praze uvedlo, že dozorový státní zástupce změnil svůj původní právní názor, lze očekávat, že takové rozhodnutí bude přesvědčivě odůvodněno, a to i vzhledem k dosavadní délce trestního řízení," upozornila v prohlášení Unie státních zástupců.

"Pokud dozorový státní zástupce, který kauzu zpracovával čtyři roky, shledal zahájení trestního stíhání důvodným, měl by vysvětlit, jaké okolnosti, zjištěné po jeho zahájení, jej vedly k vydání meritorního rozhodnutí," doplnila unie.

11:20
2. 9. 2019
!

Premiér dnes společně s vicepremiérkou Schillerovou otevírá slavnostně novou základní školu v Rudné. Promluví Babiš před žáky či novináři o aktuálním vývoji v kauze Čapí hnízdo? Sledujte živě ZDE

11:16
2. 9. 2019

Výrazně ostřejší byl ve svém komentáři Babišův rival a exministr financí Miroslav Kalousek. "Čert vem Andreje Babiše, Vyšší Spravedlnost si ho nakonec stejně najde. Malér je v tom, že důvěra veřejnosti v nestranný výkon státního zastupitelství se zhroutí. Ode dneška se státní zastupitelství bude těšit stejné důvěře, jako komunistická prokuratura před rokem 1989. A náprava bude těžká a dlouhá," vzkázal Kalousek na facebooku. Další politické reakce čtěte ZDE

11:13
2. 9. 2019

"Byla to jedna z možností, kterou měl pan státní zástupce. A nám nezbývá než jeho rozhodnutí respektovat. Neznám do detailů spis, důvody, které ho k tomu vedly. Očekávám, že to rozhodnutí bude odůvodněno poté, co proběhne přezkum v rámci Městského státního zastupitelství v Praze,"

uvedl Babišův koaliční partner, vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

11:08
2. 9. 2019

"Rozhodl se a úplně změnil názor,"

sdělil Deníku N ohledně rozhodnutí státního zástupce Jaroslava Šarocha v kauze Čapí hnízdo jeden ze zdrojů. "To rozhodnutí odevzdal v pátek odpoledne, stíhání všech zastavil," řekl Deníku N další zdroj.

11:03
2. 9. 2019

Babiš, kterému hrozila obžaloba, již v neděli řekl, že pokud existuje spravedlnost, státní zástupce jeho stíhání zastaví. Kdyby žalobce podal obžalobu, Babiš by z čela vlády neodešel.

Video  
Video se připravuje ...
11:00
2. 9. 2019
!

Státní zástupce Jaroslav Šaroch zastavil stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO) v případu padesátimilionové evropské dotace na výstavbu farmy Čapí hnízdo, uvedl zpravodajský server Deník N s odvoláním na informace dvou zdrojů obeznámených s výsledkem. Žalobce podle Deníku N zastavil i stíhání Babišových rodinných příslušníků a spolupracovníků.

Papousek1 ( 4. září 2019 08:55 )

Intrikářská lůza pomatenců, primitivové s vymytým mozkem a zlodejsky kavárenské špíny budou vždy proti p.Babišovi. Lidé s čistým svědomím,ctí, charakterem a vlastenci budou při p.Babišovi a Zemanovi stát VŽDY! A vy se z toho sluničkařsky havloidni odpade a milión chca.nek třeba pose rte

marmat ( 4. září 2019 00:03 )

Ještě CHVILKU šlapejte hystericky na plyn....odporně, bezhlavě a kupodivu amatérsky !!! Je v tom tolik, ale tolik nezvládnutého EGA, samožerství a opojení dlouholetou mocí, že vůbec netušíte kolik hlasů pro ANO takhle "naženete"

marmat ( 3. září 2019 19:45 )

Mediální hon je NUTNĚ spon­zoro­ván.­..dl­ouho!­Jinak by nebylo absolutně možné podsouvat lidem, že premiér OVLIVŇUJE ROZHODNUTÍ tím, že řekne v pátek (po tom co je Šantrochovo řízení ukončeno),že doufá pevně ve svou nevinu,protože NIC neudělal !!!

Nezadat ( 3. září 2019 14:54 )

Sluníčkáři a neoliberalisté by v dnešní době udělali zločince i S Ježíše Krista a jeho bratrstva.Je mi jich líto,jsou nemocní když si myslí,že sex je strkat ho do řiti.

Inicio ( 2. září 2019 22:20 )

Zrůdy rudý

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa