Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeman míří do Varšavy, Trump účast ruší. Kvůli hurikánu, který míří na Floridu

Autor: simao, ČTK - 
29. srpna 2019
23:18

Prezident USA Donald Trump zrušil svou nadcházející cestu do Polska kvůli hurikánu Dorian, který se řítí na Floridu. Česko bude ve Varšavě zastupovat prezident Miloš Zeman. Za Trumpa dorazí viceprezident Mike Pence.

Donald Trump měl zahájit dvoudenní návštěvu Polska v neděli. Na místě se měl zúčastnit ceremonie u příležitosti 80. výročí začátku druhé světové války. Polská vláda měla v plánu během návštěvy také podepsat se Spojenými státy dohodu o bezpečnosti a spolupráci v oblasti mobilních sítí páté generace (5G).

Nyní bude na místě Trumpa zastupovat viceprezident Mike Pence. Česko bude při pietě v Polsku reprezentovat prezident Miloš Zeman.

Nejde o jedinou zrušenou pracovní cestu prezidenta USA v poslední době. Minulý týden Trump zrušil cestu do Kodaně, která se měla uskutečnit začátkem září, kvůli tomu, že s ním dánská premiérka Mette Frederiksenová nechtěla probrat případný prodej Grónska Spojeným státům.

Hurikán Dorian po přechodu přes severní Karibik nyní postupuje dál na západ Atlantickým oceánem, kde podle amerického Národního střediska pro hurikány (NHC) výrazně zesílí a o víkendu zasáhne Bahamy a Floridu. V neděli by mohl Floridu bičovat vítr o rychlosti přes 200 kilometrů v hodině, ohrožen může být i jih Georgie. Karibik ale vyvázl jen s omezenými škodami.

zewe ( 30. srpna 2019 11:06 )


http­s://ww­w.re­flex­.cz/cl­anek­/komen­tare/­97211/­ovca­cek-ve-svem-televiznim-poradu-neselhal-i-kdyz-slibovana-show-to-vubec-neby­la.ht­ml?ut­m_sou­rce=ww­w.sez­nam.cz­&utm_m­edium=­sekce-z-internetu

cyrilko ( 30. srpna 2019 11:03 )

Keď sa Trump dozvedel, že v Polsku bude aj pročínsky Zeman, tak to zabalil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa