Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Babiš bude slavit v oblacích a Monika řekla, co pro něj má. Zemanovi chystají party

Autor: Jakub Veinlich - 
31. srpna 2019
06:10

Hned několik jubileí oslaví přední čeští politici v průběhu září. Prezident, premiér i lídr opozice. Jako první bude slavit šéf ODS Petr Fiala - již 1. září, a to 55. narozeniny. Hned za tím stojí ve frontě o deset let starší premiér Andrej Babiš, v pondělí 2. září oslaví 65 let. A to nejspíš ve vzduchu, chystá se totiž do Turecka a jeho žena Monika Blesk Zprávám prozradila, jak se vybírá dárek pro vytíženého muže. Nejstarší z trojice jubilantů je pak prezident Miloš Zeman, cestující v sobotu pro změnu do Polska. Zemanovi bude 28. září 75 let.

Tři politici, tři životní jubilea - i když půl kulatá, ale významná. Mezi třemi zářijovými oslavenci přichází jako první na řadu někdejší ministr školství a nyní šéf opoziční ODS Petr Fiala. Právě on v neděli oslaví své 55. narozeniny. A je tak nejmladší ze zmiňované trojice českých politiků, které v prvním měsíci nového školního roku čekají oslavy.

Fiala: Na velké oslavy si nepotrpím

„Narozeniny oslavím jako vždy s rodinou a přáteli. Nejsou kulaté a já si na žádné velké oslavy nepotrpím. Jsem vděčný za vše, co mám, a za lidi, které mám rád – a to si při příležitosti narozenin vždy připomenu,“  prozradil Blesk Zprávám Fiala.

Když mu bylo přesně 40 let, stal se 32. rektorem Masarykovy univerzity a tím zůstal až do 31. srpna 2011. Dnes je místopředsedou Poslanecké sněmovny a šéfem nejsilnější opoziční strany. A brousí si zuby na premiérský post.

Babišová: Není to snadné, manžel je vytížený

Právě premiér Andrej Babiš paradoxně slaví narozeniny přesně den po Fialovi. Je o deset let starší. S trochou nadsázky se dá říct, že oslavu bude mít v oblacích. Na začátku školního roku totiž poletí i se svou manželkou Monikou na státní návštěvu Turecka.

Ještě před tím ale bude premiér řidit jednání svého kabinetu, odlet má plánovaný až v podvečer. A tak je pravděpodobné, že na gratulace dojde již ve Strakově akademii.

Co si pro premiéra připravila jeho žena? „Teprve přemýšlím co a jak. Není to vůbec jednoduché vzhledem k manželovu vytížení,“ reagovala Monika Babišová na dotaz Blesk Zpráv, zda pro svého muže chystá v příštích dnech nějakou větší oslavu vzhledem k tomu, že mu bude 65 let.

Dárek navíc může premiér v pondělí dostat také od státního zástupce. V tento den totiž končí lhůta, do kdy by měl rozhodnout o případné obžalobě premiéra kvůli dotacím na farmu Čapí hnízdo.

Tajemstvím zatím zůstává i to, jaký dárek premiér dostane od své manželky. Vymyšlený už ho má Monika ale podle svých slov nějakou dobu dopředu. „Není to ale nic drahého, spíš je to custom made,“ prozradila Monika Babišová. Premiér tak dostane dárek „šitý“ přímo na míru.

Babiš má ve svém věku nárok na starobní důchod. Sám o něj zatím ale nepožádal. Důvod? Prý nemůže najít maturitní vysvědčení, řekl v květnu v rozhovoru pro Blesk Zprávy v pořadu Ptám se, pane premiére.

Ovčáček: Oslava se určitě uskuteční

Poslední v řadě půlkulatých oslavenců je prezident Miloš Zeman. V den České státnosti – tedy 28. září - oslaví 75. narozeniny. Zatímco loni slavil na Pražském hradě se sportovci, kdy mu přišel pogratulovat například hokejista Jaromír Jágr, ostatní poslali gratulace po telefonu, letos zřejmě prezident udělá změnu.

Letos by měli mít gratulanti možnost pogratulovat prezidentovi osobně. „Zatím jsme podrobnosti neřešili, ale oslava se určitě uskuteční,“ řekl Blesk Zprávám mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček bez dalších podrobností. Kde se oslava uskuteční a jak bude vypadat, tak není jisté, prostory Pražského hradu se však k oslavě tohoto jubilea nabízí.

V poslední době si sám prezident nenechal ujít tradiční narozeniny svého předchůdce Václava Klause, slavené v Praze na Hanspaulce. V únory vyrazil osobně i na padesátiny šéfa TV Barrandov Jaromíra Soukupa, kterého rovněž označuje za svého přítele.

Kovo ( 31. srpna 2019 18:41 )

Pavelbukovsky, ty se prozměnu běž utopit řeději v horké vodě, tobě už není pomoci

Kovo ( 31. srpna 2019 18:37 )

Za 5min.12 a prazanda1 nemáte upal když Zeman je váš vzor, asi jste byli dlouhou na sluníčku, běžte se utopit ve studené vodě to vám pomůže pak dostanete novej rozum

Kovo ( 31. srpna 2019 18:30 )

Babiš 6 září oslavuje 65 nározky, kde se dá koupit novej mozek jako dárek?

marmat ( 31. srpna 2019 18:21 )

Ještě, že ten průměr místní trollí /dětské IQ rozdrolí

marmat ( 31. srpna 2019 18:18 )

Kdybyste viděli zde ve smyčce večerní "UPALOVÁNÍ premiéra" před pondělním rozhodnutím Justice, tak by jste nespali!!! Peklo charakterů....asi 8 lidí !!!
Ve studiu exceloval Pospíšil...vedla Vitovská..."CO BY KDYBY"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa