Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Politici na dovolené: Kdo ukázal vnady, kdo vyrazil k moři a kdo byl bez signálu?

  • Autor: simao,vei,for - 
    26. 8. 2019
    05:10

    Vládní prázdniny končí až za týden, premiér Andrej Babiš (ANO) i vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) už jsou ale z dovolené zpátky v Česku. A i další zákonodárci se vrací z teplých krajin, hor i výletů na kole. Premiér vyrazil s rodinou k moři na Krétu, odkud jeho manželka Monika zveřejnila řadu rozdováděných snímků. Ministryně Jana Maláčová (ČSSD) volila s rodinou Alpy. Hamáček si užíval na kolech v Polsku a Pirát Ivan Bartoš si se svou ženou Lydií vyrazil do Katalánska. Marek Výborný (KDU-ČSL) se pak chlubil kulturními zážitky. 

  • 1.Babiš s Monikou dováděl na Krétě

    Premiér Andrej Babiš (64, ANO) vyrazil s manželkou Monikou (45) a dcerou Vivien (19) do Řecka. „Budu s rodinou týden na Krétě a týden ve Francii. Do Řecka historicky jezdíme nejvíc. Máme to tam rádi, lidé jsou příjemní, strava je dobrá, moře a všechno. Jezdili jsme na Eloundu a teď jedeme do nového místa blízko Heraklionu,“ uvedl předseda vlády.

    „Mimochodem, je tu moc hezky. Krásné moře, podle tenisového trenéra je na Krétě největší koncentrace jódu v Evropě,“ uvedl premiér na svém facebookovém účtě. Paní Monika byla ještě aktivnější. Svůj instagram postupně plnila příspěvky, kde dovádí s manželem Andrejem v moři, či selfíčky z pláže. 

    Premiér se pochlubil i tím, že zhubl do plavek, jak ostatně sliboval i v rozhovoru pro Blesk Zprávy před několika měsíci. „Pravidelně chodím na preventivní prohlídky a běhám. Nyní hubnu do plavek,“ svěřil se redaktorovi Blesk Zpráv a svoje předsevzetí splnil. Od začátku roku zhubl 12 kilo. 

    Premiér Andrej Babiš s manželkou Monikou relaxují na Krétě. Premiér Andrej Babiš s manželkou Monikou relaxují na Krétě. | Instagram Moniky Babišové

  • 2.Maláčová obula pohorky v Rakousku

    Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (38, ČSSD) se tropickému prostředí vyhnula a s manželem a synem obula pohorky a zamířila na biofarmuSvým výletem do Rakouska, přesněji do Tyrolska, se pochlubila také na sociální sítí. 

    „S Alešem (manžel, pozn.red.) a Gustíkem jsme si našli dokonalé místo. Malá vesnička s výhledem na kostelík a okolo samé třítisícovky. Bydlíme na biofarmě, takže žádné fastfoody, ale poctivá domácí kuchyně z místní produkce. Signál tu člověk sice musí chvíli hledat, ale tím líp," pochvalovala si sociální demokratka ticho a klid uprostřed hor. 

    Maláčová si pláže nejspíše neužije a volí raději aktivnější odpočinek. „Za sebou už máme od včerejška taky jednu pořádnou túru a tentokrát statečně pochodoval i Gustík. Před dvěma lety jsem ho ještě nosila na zádech, tak se mi docela ulevilo. První den jsme padli jak podťatí a dopřáli si krásných 12 hodin spánku na čerstvém vzduchu. Tohle stojí za víc než pět hvězdiček v drahém hotelu a přecpané pláže,“ zmínila ministryně. 

    Na konci dovolené, když se konečně dostala na signál, přiznala, že je plná energie. „Z ozdravné kúry zpátky do politického ringu! Zítra to zase vypukne a já se na to těším. Z dovolené ale budu čerpat energii ještě hodně dlouho. Ať žije rodina!“ pochvalovala si volno ministryně.

    Ministryně Jana Maláčová (ČSSD) vyrazila během vládních prázdnin s rodinou - manželem Alešem a synem Gustavem - do východního Tyrolska Ministryně Jana Maláčová (ČSSD) vyrazila během vládních prázdnin s rodinou - manželem Alešem a synem Gustavem - do východního Tyrolska | Facebook J. Maláčové

  • 3.Hamáček dojeldo Polska na kole

    Blesk Zprávám neunikla ani dovolená předsedy sociálních demokratů Jana Hamáčka, který ujel od stále nedořešené výměny ministrů na resortu kultury na kole, a to až do Polska.

    „Chci moc pozdravit všechny z dovolené v Polsku. Je dobré vypnout, aktivně odpočívat a věnovat se rodině. Je tu krásně!“ sdílel své pocity od řídítek Hamáček. 

    Předseda ČSSD se kromě návštěvy města a okolních hájí vydal i k polskému moři. „P.S. A jestli si někdo myslí, že je v Polsku zima a nedá se na sluníčku spálit, tak ho vyvedu z omylu. Konkrétní důkazní fotografie ale radši přikládat nebudu, “ dodal s humorem na sociální síti. 

    Jan Hamáček se pochlubil, že se dostal až do Polska... a to usilovným šlapáním do pedálů! Jan Hamáček se pochlubil, že se dostal až do Polska... a to usilovným šlapáním do pedálů! | Facebook/Jan Hamáček

  • 4.Bartoš řádil s manželkou v Katalánsku

    Lídr Pirátů Ivan Bartoš (39) nezahálel a s manželkou Lydií (36) vyrazil do španělského Katalánska. Předseda strany podle příspěvků experimentoval se selfie tyčí.  „Po dvou letech nám Lyl pro pobavení pořídila na dovolenou v pořadí již druhou (první se někde ztratila v kampani) společnou rodinnou selfítyčku. Některé věci se nemění. Furt tomu nerozumíme a neumíme to. Ale je to sranda,“ uvedl dredatý Pirát na facebooku

    V komentářích dokonce přihodil dva roky starou fotku z téměř identického místa. Blesk Zprávám ještě před odjezdem svěřil, že Katalánsko mají s ženou mezi oblíbenými destinacemi, což i sérií fotek potvrdil. 

    Šéf Pirátů Ivan Bartoš vyrazil s manželkou Lydií Frankou na dovolenou do Katalánska a užil si Barcelony (červenec 2019) Šéf Pirátů Ivan Bartoš vyrazil s manželkou Lydií Frankou na dovolenou do Katalánska a užil si Barcelony (červenec 2019) | Facebook I. Bartoše

  • 5.Skopeček poprvé s miminkem

    S přehledem měl opravdu jedinečnou dovolenou poslanec Jan Skopeček (38, ODS). Poprvé si totiž s sebou do teplých krajin vezl ani ne ročního syna Jana. „První opravdová rodinná dovolená. Je to všechno trochu náročnější, ale taky o dost radostnější,“ pochlubil se na facebooku Skopeček fotografií od italského jezera Lago di Garda. 

    Stejně jako i řada dalších ústavních činitelů se Skopeček snažil udělat i něco pro své zdraví. Okolí jezera projel na kole a v místní restauraci se posilnil oblíbenou italskou pochoutkou. „Nevím, jestli jsou těstoviny dietní, každopádně doháním cyklisticky slabší jaro a snažím se udržet ve formě, resp. ve své konfekční velikosti,“ zveřejnil Skopeček spolu s fotografií v helmě. Poškádlil i kolegy poslance.

    „Sněmovna cyklistické postavy zrovna neformuje, tak se to musí dohnat na kopcích. A ty jsou kolem Lago di Garda úchvatný. Itálie je prostě krásná. Sice je to hříšník, co se týče státního dluhu, ale zase tu teď díky Salvinimu zpřísnili migrační legislativu. Kéž by dostaly rozum i další země EU,“ dodal k fotce občanskodemokratický poslanec. 

    Jan Skopeček, místopředseda ODS, vyrazil dohánět kilometry na kole a také se pochlubil svou první opravdovou dovolenou, jak ji nazval. Konečně se totiž vydal do teplých krajin i s potomkem Jan Skopeček, místopředseda ODS, vyrazil dohánět kilometry na kole a také se pochlubil svou první opravdovou dovolenou, jak ji nazval. Konečně se totiž vydal do teplých krajin i s potomkem | Facebook/Jan Skopeček

  • 6.Výborný lezl po skalách

    Předseda lidovců Marek Výborný (43) měl aktivní prázdniny. Se svými straníky vyrazil na teambuilding, a to přímo na vrcholky skal, jako mnozí další se vydal také na kolo. 

    „Tři dny v Praze byly pracovně fakt výživný, končil jsem po sedmé na Kavčích horách komentováním vcelku nesmyslných nápadů ve financování zdravotnictví. O to víc jsem se těšil na dnešní ranní výjezd. Od pěti jsme dali na počest včerejší etapy TdF, kopce v Železných horách, legendární Cíl de Nowak, Col de Lichtenburg a Col de Secz. Super ranní vzpruha.  Všem pěkný den,“ chlubil se Výborný svou cyklotúrou.

    Lidovec ale netrávil léto pouze s kolegy a přáteli. Na facebooku se pochlubil i romantikou s manželkou Markétou. „Impozantní show barokní hudby, baletu a světelných efektů v kulisách zámecké zahrady,“ sdílel vzpomínku z hudebního festivalu Český Krumlov. 

    Marek Výborný (KDU-ČSL) si užíval i hudebního festivalu Český Krumlov s manželkou Marek Výborný (KDU-ČSL) si užíval i hudebního festivalu Český Krumlov s manželkou | Facebook/Marek Výborný

  • 7.Dolejš svého psa nezapře

     Jiří Dolejš (KSČM) oproti svým kolegům nevyrazil za hranice, ale na svou chatu, kde odpočíval v obležení svých pejsků. 

    „Tak do plavek a z postele... ale prší už od rána,“ posteskl si zákonodárce na sociální síti. „Když se v sobotu probudíte do deště, je lepší zůstat v posteli i se štěnětem,“ dodává následně. 

    Dolejš trávil hezké i deštivé dny u rybníka a na chatě. Společnost mu kromě psů dělala i dcera Vendy a plápolající ohýnek, u kterého si dělal ústavní činitel buřty. Zmínil i déšť a zahřmění z dálky. 

    Jiří Dolejš nejraději lebedí se svým psem. Pochlubil se fotkami z chaty, kde se budil do deště a s psíkem vyčkával v plavkách na lepší počasí Jiří Dolejš nejraději lebedí se svým psem. Pochlubil se fotkami z chaty, kde se budil do deště a s psíkem vyčkával v plavkách na lepší počasí | Facebook/ Jiří Dolejš

  • 8.Vít Rakušan zkusil jízdu na starém kole

    Běžecký závod Dačického 12 nalákal předsedu Starostů a nezávislých Víta Rakušana (41) do Kutné hory. „Starostu nedoběhneš! No nevyhrál jsem ani omylem a motá se mi hlava... Do desátého kilometru všechno ok, ale pak přišla krize. V cíli mě před omdlením naštěstí zachránila moje žena Marie. Příští rok rozhodně běžím zas,“ uvedl Rakušan na svém profilu. 

    Během putování po Kutné hoře si předseda STAN vyzkoušel i jízdu na starém kole. Nutno dodat, že ze série fotografií bylo poznat, že mu největší problém dělá samotné nasednutí. 

    Vít Rakušan si v Českém Krumlově vyzkoušel, jak se jezdilo na starém kole. Mimo to vyjel také na kamarádovu svatbu a během návštěvy krajů se účastnil mnohých slavností Vít Rakušan si v Českém Krumlově vyzkoušel, jak se jezdilo na starém kole. Mimo to vyjel také na kamarádovu svatbu a během návštěvy krajů se účastnil mnohých slavností | Facebook/ Vít Rakušan

     

  • 9.Pekarová Adamová poznává Česko

    Krásy České republiky se rozhodla ocenit poslankyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová (34) společně se svým manželem. Instagram tak plnila snímky z různých koutů naší země. 

    Adamová se tak pochlubila návštěvou Mumlavských vodopádů, Adršpašských skal i Sázavského kláštera. Podobně jako i další ústavní činitelé neváhala šlápnout do pedálů a vyrazila na Čertovu horu. Připojila i koláž dvou fotografií - jedné ze zimy a druhé z léta, aby ukázala čtyřměsíční rozdíl. 

     

    Čertova hora přilákala poslankyni za TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou hned dvakrát. V zimě si s manželem vyjeli na lyže a v létě na kole Čertova hora přilákala poslankyni za TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou hned dvakrát. V zimě si s manželem vyjeli na lyže a v létě na kole | Reprofoto Instagram

  • 10.Vondráček v rodné zemi Babiše

    Předseda Sněmovny a Babišův muž Radek Vondráček (45, ANO) se rozhodl poznat rodnou zemi svého premiéra Andreje Babiše. Krásy Slovenska, přesněji krásy Vysokých Tater se rozhodl šéf dolní komory poznat po svých. 


    Radek Vondráček (ANO) si užíval dovolenou v Tatrách Radek Vondráček (ANO) si užíval dovolenou v Tatrách | Reprofoto Facebook/Vondráček

    Během pěší túry neopomněl pozdravit své přátele a kolegy. „Všechny vás zdravím z nádherné přírody Vysokých Tater… a všude jsou tu „motýle”“ pošťouchl si do svého předsedy Vondráček narážkou na památnou hlášku Andreje Babiše, že v Česku chceme znovu motýle. 

    Vondráček se ale nevydal jen do hor, na Slovenku zažil i pořádnou vodní makačku. „Tentokrát posílám pozdrav z raftu. Sjížděli jsme Dunajec na Slovensku. Nádherná příroda a řeka jedna báseň, vody dostatek. Dokonalý zážitek ale trochu kazí opravdu masová turistika na všudypřítomných pltích,“ podělil se o další část své dovolené předseda Sněmovny. 

    Radek Vondráček (ANO) poznával v létě našeho východního souseda. S rodinou sjel Dunajec a podělil se o jeho krásy Radek Vondráček (ANO) poznával v létě našeho východního souseda. S rodinou sjel Dunajec a podělil se o jeho krásy | Facebook/Radek Vondrářek

  • 11.Fiala se pochlubil Chorvatskem

    Za odpočinkem vyrazil i šéf ODS Petr Fiala. Opoziční předseda se vydal do oblíbeného dovolenkového ráje Čechů. „Dovolená v Chorvatsku se nám bohužel pomalu blíží ke konci. Jak tak ale sleduji dění na české politické scéně, je na návrat ten pravý čas,“ uvedl spolu s fotografií na sociální síti.

    Fiala narážel na to, že na poslance už se chystá práce a ve Sněmovně už na ně čeká ústavní žaloba, rozštěkaná ČSSD, stále čekající Michal Šmarda a hromada zákonů. 

    I Petr Fiala (ODS) se pochlubil dovolenou. Opoziční předseda zajel do Chorvatska I Petr Fiala (ODS) se pochlubil dovolenou. Opoziční předseda zajel do Chorvatska | Facebook/Petr Fiala

  • 12.Dostálová se „zachtala“ ve Španělsku

    Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (48, ANO) se v létě vydala do Španělska. „Je tu nádherně, a tak nabírám sil do dalších pracovních dní,“ napsala si k příspěvku. 

    Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) vyrazila během vládních prázdnin do Španělska Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) vyrazila během vládních prázdnin do Španělska | Facebook K. Dostálové

  • 13.Jurečka hospodařil

    Exministr zemědělství Marian Jurečka (38, KDU-ČSL) svůj předchozí post nezapře a v létě se opřel do práce na kombajnu. Na sociální síti se pochlubil fotografií z večerní siesty se scenérií odpočívajícího stroje na žně a vycházejícího měsíce. 

    „Večerní siesta, pozorování měsíce aneb romantika večerního foukání kombajnu. Jinak jestli pořád hledáte ten měsíc, tak je u levého zpětného zrcátka,“ sdílel lidovec na svém profilu na facebooku. Jurečka se jal chytit i vrtačky a podle dalších snímků spolu s rodinou dával do kupy svůj zemědělský pozemek. 

    Jurečka se nedávno vyjádřil tak, že hraboší epidemie se výrazně podepíše na zemědělcích, nejspíše právě proto, že sám hospodaří a v létě jej čekaly žně. 

    Marian Jurečka (KDU-ČSL) se vrhl na práci. V období žní se pochlubil fotkou u traktoru Marian Jurečka (KDU-ČSL) se vrhl na práci. V období žní se pochlubil fotkou u traktoru | Facebook/Marian Jurečka

  • 14.Válek se vydal do Tater

    Vlastimil Válek (59, TOP 09) se také nebál hor a vyrazil na Slovensko do Tater. „Pár momentek z dovolené v Tatrách. Jezdíme tam s rodinou rok co rok a člověk přesto stále objevuje místa, která ho dokáží překvapit a fyzicky zničit,“ uveřejnil poslanec. 

    Válek ale zamířil i do Toskánska, kde se neváhal ujmout lahve vína. Na svém profilu dokonce sdílel postřehy o vínu i o zákoně. 

    Vlastimil Válek (TOP 09) vyrazil i do Toskánska. Italská vína mu zachutnala Vlastimil Válek (TOP 09) vyrazil i do Toskánska. Italská vína mu zachutnala | Facebook/Vlastimil Válek

  • 15.Malá ukázala vnady

    Exministryně spravedlnosti Taťána Malá (37, ANO), která musela odejít z úřadu kvůli plagiátu diplomky, vyrazila stejně jako Skopeček k italskému jezeru Lago di Garda.

    Neukázala ale prvorozeného syna, nýbrž své vnady. „Prostě relax..., napsala si na instagram ke snímku, kde odpočívá na břehu jezera. S sebou měla i obě dcery, které si nechaly zaplést copánky. 

    Taťána Malá dala na obdiv výstavní tělíčko, po dvou dětech jí mohou leckteré maminky závidět. Taťána Malá dala na obdiv výstavní tělíčko, po dvou dětech jí mohou leckteré maminky závidět. | Reprofoto instagram

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zewe ( 28. srpna 2019 21:59 )

Dosálová má svý a Sili tečou

Vox-populi ( 26. srpna 2019 11:34 )

Vidím tu fetku od Pirátů a zvracim 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮👎👎👎👎👎👎👎

naidka ( 26. srpna 2019 10:36 )

A co nadupané rozkroky a dekolty?

naidka ( 26. srpna 2019 09:42 )

Krvelační žraloci a smrtonosné vosy a komáři tam nebyli?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa