Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš tasil „sysle“ a expert má jasno: Chce se ukázat jako dobrý a hodný člověk

Autor: Jakub Kopřiva - 
24. července 2019
05:50

Ano, bude líp, a to i syslům. Jejich záchranu si dal za cíl premiér Andrej Babiš (ANO), který v úterý kriticky ohroženého hlodavce vypustil do přírody. Po legendárním výroku „chceme znovu motýle“ zřejmě přišla řada i na  „sysle“. Expert na marketing má jasno - Babiš se chce voličům ukázat v pozitivním, lidském světle.

Syslů ve volné přírodě v Česku rapidně ubývá, a tak se o jejich záchranu ve stepích u Rané na Lounsku  zajímal vedle Babiše i ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Zejména on si akci náramně užíval, když držel hlodavce v rukou a ukazoval ho nejen svému šéfovi, ale i přítomným novinářům. A do toho se ještě neváhal chopit vrtačky a vyhloubit pár děr pro nové nájemníky. Hlavní hvězdy včerejška – vypouštění syslíci – byly odchyceny den předtím v pražské zoo, kde je poslední velká kolonie těchto zvířat v Praze.

Není to poprvé, co Babiš zapózoval se zvířátky. Často zveřejňuje fotky se psy, lemury nebo s koněm. Proč tomu tak je, popsal pro Blesk odborník na politický marketing  Karel Komínek. „Zvířata jsou klasickou pomůckou politiků pro vykreslení sama sebe jako dobrého, hodného člověka, protože zvířata (hlavně mláďata) přeci musí milovat každý,“ uvedl na příkladu britského expremiéra Davida Camerona, který se fotil  s jehňátkem, či italského expremiéra Silvia Berlusconiho, jenž jehně rovnou krmil kojeneckou lahví. „V USA je dokonce běžné, že američtí prezidenti mají  své psy přímo v Bílém domě, a pes Franklina D. Roosevelta je dokonce součástí bronzové sochy na jeho památku,“ doplnil Komínek.

Babiš má nové štěně. Německý ovčák dostal jméno Tango. Rodina se přírůstkem pochlubila na sociálních sítích. Babiš má nové štěně. Německý ovčák dostal jméno Tango. Rodina se přírůstkem pochlubila na sociálních sítích. | twitter Andrej Babiš

Už dnes navečer čeká Babiše další schůzka s prezidentem Milošem Zemanem, se kterým bude na zámku v Lánech řešit dva měsíce se táhnoucí spor o výměnu ministra kultury Antonína Staňka za Michala Šmardu (oba ČSSD). Zeman řekl, že je  připraven Staňka odvolat ke konci července, jmenování Šmardy ale neslíbil. Předsednictvo ČSSD ho minulý týden potvrdilo jako jediného kandidáta a předseda strany Jan Hamáček vyloučil, že by vedením ministerstva mohl být pověřen jiný ministr ČSSD. Sociální demokraté pohrozili odchodem z vlády, pokud by nemohli sami rozhodovat o svých zástupcích v kabinetu.

 

 

 

 

Nezadat ( 24. července 2019 14:12 )

Nezadat ( 24. července 2019 13:43 )

*** horší,statisíce tun DDT z Ameriky a údajně bez následků a do dnes následky jsou vidět.Stačí se podívat na náš senát a nebo evropský parlament a musíte uznat co tam sedí za dementy a za to vše může USA z DDT.

Nezadat ( 24. července 2019 13:39 )

valachia ( 24. července 2019 10:28 )

Pan předseda vlády Andrej Babiš je zatím nejlepší volba co kdy byla.Toto je zvlhčovač kalhotek. Ne nějaký blekota Fiala. No a je to tady. Zase si musím jít vyměnit spodní prádlo.

Lidi ( 24. července 2019 09:59 )

Tak už Vám vadí i sysle. Pisalkové z Blesku. Trapnost nade vše.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa