Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zeman: Demonstrují proti svobodným volbám. Babiš předčasně neskončí

Autor: ČTK - 
25. června 2019
12:15

Účastníci demonstrací proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) podle prezidenta Miloše Zemana protestují proti svobodným volbám, zatímco demonstrace v roce 1989 po svobodných volbách volaly. Neočekává, že by Babišova vláda skončila dřív, než za 2,5 roku. Na změnu si Babišovi kritici budou muset podle Zemana počkat do voleb. Prezident to řekl dnes v Jihlavě při zahájení návštěvy Kraje Vysočina.

Poslední demonstrace proti Babišovi se v neděli na pražské Letné zúčastnilo na 283.000 lidí. Premiérovi vytýkají, že je ve střetu zájmů a obávají se o nezávislost justice.

Zeman je na páté oficiální návštěvě kraje. V úterý navštíví Humpolec na Pelhřimovsku, v dalších dnech Třebíčsko a Žďársko. Oficiální návštěvu ukončí 27. června v Bystřici nad Pernštejnem. V kraji pak stráví několik dní dovolené v Novém Veselí, kde spoluvlastní nemovitost.

K demonstraci se prezident vyjádřil ještě před jejím konáním, a to 9. června pro Frekvenci 1. „V roce 1989 jsem na Letné byl. Byla to demonstrace, která měla smysl. Dnešní demonstrace sice smysl nemají, ale když se tam někdo chce přijít vyřádit, ať to dělá,“ řekl Zeman a připomněl, že od roku 1989 měla úspěch pouze demonstrace před 30 lety, která vedla k pádu socialistického režimu v tehdejším Československu.


salto ( 27. června 2019 18:03 )

Zeman to lépe říct nemohl. Sluníčka, kavárna, demoblok, milon chlívek a pod se nyní předhánějí v tom, jak to zaonačit, aby to vypadalo, že právě oni jsou ti Timurové

luder ( 26. června 2019 14:43 )

Hošové z DB budou mít i jiné starosti, než stále útočit na Babiše : Na 30.schůzi PS dne 6.6.2019 bylo 108 hlasy přijato usnesení, podle kterého se vláda musí vrátit k obřím přesunům státního majetku v letech 1992 až 2005. Usnesení vyplynulo z debaty o prodeji státních podniků za vlád ODS, Občanské demokratické aliance a KDU-ČSL v 90. letech minulého století. Komunisté původně chtěli vyšetřovat privatizace jen do roku 1998, ale Piráti doplnili jejich návrh o léta až do roku 2005. Podle schváleného usnesení má vláda zahájit legislativní kroky k tomu, aby se alespoň „část ukradeného majetku vrátila do rukou lidu České republiky.

luder ( 26. června 2019 11:40 )

Mikuláš Minář se v neděli na Letné ukázal v kompletním oblečení nacistické NSDAP a ve stejných hnědých barvách, které používala nacistická strana nejen pro své uniformy, ale stejnou barvu používala i Hitlerjugend. Klasická nacistická světle hnědá písková barva Minářova oblečení, jako kdyby tím chtěl něco sdělit a vyslat signál. Mikuláš Minář v oblečení a barvách NSDAP a Hitlerjugend Uniforma NSDAP Jenže, to zdaleka není všechno. Již před dvěma týdny na Václavském náměstí vystoupil Mikuláš Minář opět v téže barvě, tentokrát v podobě trička. Když si zadáte jméno Mikuláše Mináře do Google Image vyhledávání obrázků, spatříte z poslední doby obrovskou záplavu “hnědých” fotek předsedy spolku Milion chvilek, což znepokojuje především starší spoluobčany. Mladický vzhled jednatele neziskovky a jeho hnědé oblečení doslova evokuje Hitlerjugend. Co je však zajímavé, že v případě Minářovy hnědé košile jde o stejný střih límce, kterou používala na košilích NSDAP koncem 20. let minulého století. Aniž si to zmanipulovaní občané na Letné uvědomili, u mikrofonu na pódiu stál muž oblečený v hnědém outfitu předválečné NSDAP a Hitlerjugend. Najednou vám s hrůzou začnou docvakávat jednotlivosti a souvislosti, které jste předtím přehlížel

PPP150W ( 25. června 2019 23:54 )

A vás někdo už vykadil?

PPP150W ( 25. června 2019 23:51 )

To jsem netušil, že jste *** z E55 s s věčně vlhkou...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa