Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman se vysmál Sobotkovi v davu. A návrat Klause má za oživení proti „nudařům“

Autor: simao - 
2. května 2019
21:01

Prezident Miloš Zeman bude již v neděli od 11:00 čelit dotazům Blesku. Předtím však vystoupil v tradičním barrandovském okénku s Jaromírem Soukupem a mluvil mj. o demonstracích proti Andreji Babišovi a Marii Benešové a účasti expremiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) v davu na Staroměstském náměstí, nebo třeba možnosti návratu Václava Klause staršího do politiky.

Zeman se v úvodu pořadu pozastavil nad účastí expremiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) na protestu proti jmenování Marie Benešové ministryní spravedlnosti. „Pane Soukupe, já jsem se teď zasmál, když jsem zjistil, že na demonstracích ohledně změn v justici byli dva bývalí premiéři Topolánek a Sobotka, kteří jako premiéři měli spoustu příležitostí, jak tu justici zlepšit, nepovedlo se jim to, a teď demonstrují za její zlepšení,“ podivoval se Zeman na TV Barrandov.

„Jak ušlechtilé,“ prohodil ironicky. Neúspěšným politikům přeje, aby už ani nechodili na demonstrace, naopak za úspěšného politika označil Andreje Babiše (ANO).

Zeptejte se i vy na to, co vás zajímá. Miloš Zeman bude hostem pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech v neděli od 11:00

Online chat

Klause si vážím, říká Zeman

Reagoval však i na možnost, že by se jeho předchůdce Václav Klaus starší mohl vrátit do aktivní politiky. „To říká už delší dobu pod heslem: Nikdy neříkej nikdy. Víte, já si Václava Klause vážím, měl jsem s ním celou řadu sporů, ať už se týkaly kuponové privatizace nebo té jeho poslední amnestie. Ale za prvé je to člověk, který něco ví a něco zná, a za druhé dokázal držet slovo, což je v české politice téměř neobvyklé,“ cenil Zeman Klause. „Kdyby se skutečně vrátil do politiky, bylo by to jisté oživení proti těm nudařům,“ doplnil.

Zeman u Soukupa řešil mj. svou poslední, již pátou návštěvu Číny. „Myslím si, že z těch pěti návštěv to byla nejúspěšnější návštěva, protože se podařilo odblokovat některé problémy,“ tvrdí Zeman. Věří, že bude pokračovat „čínská investiční expanze“.

Video  Celý projev Zemana na Klausových narozeninách: Václave, vypadáš dobře!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

„Je to taková milá třešnička na dortu, nejvíc se psalo o Jágrovi, Nedvědovi, fajn, je to hezké, je to milé, je to fajn, ale pro mě bylo při nejmenším stejně tak důležité jednání s čínským prezidentem – a tohoto tématu si nikdo z českých novinářů nepovšiml - o certifikaci českých letadel L410 na čínském trhu, protože ten trh je bezpochyby obrovský a protože náš letecký průmysl by tam mohl získat významné odbytiště, jako ho už dnes má třeba automobilka Škoda,“ upozornil Zeman. 

Soukupovy „zrůdné“ myšlenky

Soukup připomněl Zemanovu stížnost ve státní televizi CCTV na nedostatečnou výši investic. „Já jsem četl, že oni to nakonec neodvysílali,“ rýpl si do Zemana. „Vím, co jsem řekl, vím, že tady to bylo nějakým způsobem tlumočeno, a dost pochybuji, že by to cenzurovali. Nevím, je to moje chyba, že jsem se na to nedíval, pokud to bylo v čínštině, měl bych drobné problémy, abych tomu porozuměl,“ uvedl. 

Soukup, v jehož televizi mají podíl právě Číňané, během dotazů na Zemanovu návštěvu Číny připomněl i své vlastní trable. „Minulý týden prvostupňový soud odsoudil mě, že se mám omluvit ČT, že jsem o nich mluvil dryáčnickým způsobem,“ podotkl.

V průběhu pořadu si přitom sám Zeman do Soukupa i výrazněji rýpl. „Pronesl jste několik zrůdných myšlenek, pane Soukupe,“ vytkl moderátorovi v momentu, kdy se bavili o financování české kultury.

petr12 ( 3. května 2019 12:24 )

pooresch!! a kdopak jsi ty znám tě jsi obyčejný
chudák,sajrajt,křivák,smažka nic neumíš,nic nemáš 6kč,ošklivou
ženu,jeblé děti, tak hurá urážet prezidenta anonymní hrdino ty jsi
stejná špína,humus jako umělci,fetáci,neziskovky,aktivisti smažky,udavači
pirátu,pakáž senátoru,opozice tunelářu,kmotru,žumpy!

snehulak ( 3. května 2019 07:09 )

Je oblíbenou kratochvílí současné "demokratické" opozice, kritizovat
současnou vládu za to, co oni za svých vlád neudělali a někdy na to ani
nepomysleli. U nás se tomu říká - Pozdě bycha honit.

Co_vy_na_to ( 3. května 2019 06:39 )

Rozumné

Manowar ( 3. května 2019 05:20 )

Nemáš prášky zapíjet krabičákem a nebude ti na blití,příští
příspěvek napiš třeba přes nick anonym01 howado.

Pohybovenadany ( 3. května 2019 05:04 )

Virózo, raději se postarej o Terezu v Pákistánu . No jo , Klaus je ten co
krade při návštěvách ty propisky ? To budete dvojka jak
Vačkář-Vymazal !!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa