Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Adamcová kvůli práci u Babiše ztrácí přátele. S rodinou odletěla na Maledivy

Autor: Vera Renovica, Hana Höschlová - 
25. února 2019
17:02

„Prachy nesmrdí,“ „stojí vám to za to?“ anebo jen stručně „hnus“. Takovými komentáři zasypali lidé moderátorku Janu Adamcovou (47) poté, co Blesk odhalil, že bude novou mluvčí Úřadu vlády a premiéra Andreje Babiše (64, ANO). A odvracet se od ní začali i přátelé. Adamcová před tím, než se vydá na Úřad vlády, však zažívá i příjemné chvíle. S manželem a rodinou vyrazili na Maledivy.

To, že je česká politická scéna rozdělená, musela Adamcová tušit, než Babišovi na pracovní nabídku kývla. Premiér je totiž zmítán skandály, ať už jde o možný střet zájmů, podezření z dotačního podvodu, či s ním související údajný únos syna. I tak ale moderátorku zarazilo množství negativních komentářů na facebooku. „Za své rozhodnutí se ani trochu nestydím a své volby nelituji. Kdo je, nebo není zloděj, kdo je dobrý a kdo špatný člověk, si já netroufám soudit,“ napsala kritikům.

Vytrestat »póvl«

A vypadá to, že se nepřímo navezla i do takzvané pražské kavárny – skupiny lidí, jíž v žaludku leží jak Babiš, tak prezident Miloš Zeman (74). „Vím, že je to (kritika na facebooku) snaha upozornit na čistotu a počestnost určité skupiny těch nejlepších obyvatel této země, která s póvlem nemá nic společného, a zároveň je to pokus ten »póvl« vytrestat a zranit,“ poznamenala totiž ironicky. A také vyzvala každého, komu teď kvůli Babišovi leží v žaludku, ať opustí řady jejích facebookových přátel, což možná i k jejímu překvapení opravdu spousta lidí udělala.

Letěla do tepla

Na Úřad vlády má nastoupit 4. března, předtím ji ale z chmurné nálady může dostat dovolená v teple. Tam odletěla s manželem, režisérem Jiřím Adamcem (70). Na Maledivy vyrazili i s dětmi. Právě kvůli rodině přitom Babišovi málem řekla ne. „Vzala jsem si čas na rozmyšlenou hlavně kvůli časové náročnosti. Nechtěla jsem ohrozit chod rodiny,“ řekla Blesku. Nakonec se ale vzdala teplého místečka v pořadu ČT Sama doma a zkusí si jednu z nejexponovanějších úřednických funkcí v Česku.

Zůstala sama doma

Jak Blesku prozradili lidé z Babišova okolí, Adamcovou si premiér »klofnul« sám a pak na Úřadu vlády pouze oznámil, že nastoupí. Předtím mu to nevyšlo u dvou mluvčí, a tak asi chtěl vzít věc do vlastních rukou. Bývalá moderátorka ale asi ještě není připravena poskytnout mu potřebný servis na cestě do Spojených států, kde se má setkat s americkým prezidentem Donaldem Trumpem (72). A tak s ním nepoletí. „Paní Adamcová má být schválena vládou 4. března, tak asi nemůže rovnou 5. března letět do Spojených států. Musí se seznámit s chodem toho úřadu,“ řekl Blesku Babiš. 

Pepicek1953 ( 27. února 2019 14:14 )

když se od ní odvracejí kamarádi kvúly její práci tak to p.Adamcová nejsou kamarádi ani přátelé,prdnite na ně a buďte spokojena,sice Bábiška nevolím ale práce je práce a važte si jí

marmat ( 26. února 2019 19:46 )

Je to PROPLETENÁ a precizně sehraná , tunelovací Chobotnice a AB je pro ni kat /komisař Cattani......Dělat z něj podobného a VĚTŠÍHO mafiána/oligarchu než JE mnoho lobistů z minulých vlád je tudíž neuvěřitelná drzost

monhtik ( 26. února 2019 17:51 )

Proč by paní Adamcová nemohla dělat mluvčí vlády. co je na tom špatného. Jenom antibabišovská banda v čele s pražskou kavárnou musí hned řvát.

marmat ( 25. února 2019 23:47 )

ŽÁDÁM TÍMTO REDAKCI, ABY KONTROLOU UBOHÝCH=VULGÁRNÍCH A URÁŽEJÍCÍCH PŘÍSPĚVKŮ NÍŽE SAMA ZKONTROLOVALA DIAMETRÁLNÍ "ODCHÝLENÍ" ŘADY NICKŮ 100% (ZCELA) OD PRAVIDEL DISKUZE!!! JE TO VIZITKA VAŠE-KAM AŽ TOHLE DOŠLO !!!

turbina ( 25. února 2019 22:08 )

jjusa je koblihový fanatik rozumu mdlého.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa