Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Úleva pro ministry ČSSD: „Slohovku“ o tom, jak pracují, psát nemusí

Autor: ČTK - 
4. února 2019
14:35

Vicepremiér a předseda ČSSD Jan Hamáček nebude vyžadovat od ministrů své strany „domácí úkoly“, ve kterých by hodnotili svoji práci a napsali i plány do budoucna, jako to chce od ministrů ANO premiér a předseda hnutí Andrej Babiš. Hamáček to dnes řekl novinářům při příchodu na jednání vlády. Zdůvodnil to tím, že se sociálnědemokratickými ministry komunikuje průběžně.

„Já s ministry za sociální demokracii mluvím průběžně, takže já vím, co dělají, a nepotřebuji, aby to dělali v nějaké slohové práci. Já jsem s jejich prací spokojen a průběžně s nimi ty věci konzultuji, takže rozhodně nějaké organizované akce, že by chodili do Lidového domu s deskami, nechystám,“ řekl Hamáček.

Babiš v neděli v pořadu Blesku Ptám se, pane premiére uvedl, že od ministrů nominovaných do vlády ANO bude chtít, aby do konce února odevzdali popis své dosavadní činnosti. Měli by ho informovat i o svých plánech do budoucna z hlediska legislativy či toho, na čem ušetří.

Babiš nechtěl být konkrétní ohledně vládní budoucnosti jednotlivých ministrů. U ministrů školství Roberta Plagy (ANO) a spravedlnosti Jana Kněžínka (za ANO) ale vnímá podporu odborné veřejnosti. Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO), který byl kritizován kvůli prosincovému kolapsu na D1, je podle Babiše poctivý ministr, za kterého se „na úřadu nekrade“.

Video  Babiš o nemocném synovi, „neviditelných“ sypačích i obědech zdarma: Celý záznam  - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

 

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa