Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kytice Zemana a Babiše Palachovi terčem aktivistů. Ovčáček zuří: Fašistická spodina

Autor: nkov - 
19. ledna 2019
13:15

Květiny od prezidenta republiky si opět vzali na paškál aktivisté. Už pugéty položené prezidentem Milošem Zemanem a premiérem Andrejem Babišem (ANO) na Národní třídě k výročí sametové republice skončily loni 17. listopadu v odpadkovém koši. Kytici uloženou na památku 50 let od sebeupálení studenta Jana Palacha k jeho pomníku u filozofické fakulty doplnila protestní skupina Rebelové České republiky vzkazem kritizující Zemanovo provýchodní jednání. Stejně pak dopadla i ta Babišova. Upozornil na to web Echo24.cz.

„Pokládat květiny k uctění památky, když člověk svými činy tuto památku soustavně pošlapává, je výsměchem,“ píše se v přiloženém dopise. Aktivisté jsou nespokojeni s českou politickou scénou. „Zvláště pak v souvislosti s Andrejem Babišem a se všemi nedemokratickými politiky,“ zmínili s tím, že vidí v Zemanově uctění Palachovi památky pokrytectví české politické scény.

„Miloš Zeman jde na ruku Rusům a Číňanům, to je dost v rozporu, dost se kolem něj objevují zajímavé kauzy, propaguje fake news a všechny uráží,“ řekla pro Echo24.cz jedna z aktivistek.

„Na pomníku Jana Palacha by neměla být kytice populisty, který soustavně rozdmýchává nenávist, kope příkopy mezi lidmi, které slíbil spojovat, a do veřejného prostoru vypouští vulgaritu a krutost,“ zní zdůvodnění listu aktivistů.

Video  Psychiatrička o rozhovoru s Palachem: „Byl přesvědčený, že přežije"  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Vzkaz pro Babiše: Mafián a lhář

Kromě kritického vzkazu prezidentu republiky připíchli aktivisté dopis také na kytici položenu premiérem na Václavské náměstí. V něm kritizují Babišovu kontroverzní minulost, například fakt, že soudně potvrzený spolupracovník StB a komunistického režimu uctívá památku studenta, který zemřel v boji za  svobodu.

Ve vzkazu nazývají aktivisté Babiše mimo jiné „lhářem, „prominentem komunistického režimu“ a „mafiánem“.

Čin aktivistů tvrdě odsoudil mluvčí přezidenta republiky Jiří Ovčáček. „Nenávistná fašistická spodina české společnosti opět vylezla ze smrdutého přítmí, aby zneuctila památku Jana Palacha a zaútočila na člověka, který v roce 1989 aktivně pomáhal návratu svobody,“ napsal na Twitteru.

Pokuta za ničení majetku

Stejný kolektiv stál údajně i za vyhozením premiérovy a prezidentovy kytice na Národní třídě v listopadu minulého roku. Ty oba politici položili na výročí 29 let od sametové revoluce.

Protest měl přitom dohru. Čin byl klasifikovaný jako přestupek ve věci ničení cizího majetku. Pachatelovi pak byla udělena pokuta ve výši 2000 korun za jednu kytici.

 

bullshit ( 20. ledna 2019 12:12 )

Pavlíku11, hezké je, když nějaký jedinec vystupuje "za celý národ"... Jinak ten popis/dopis připnutý feťáky na kytici od premiéra docela sedí. Napiš raději co není na tom popisu pravdivého, místo urážek 70% "národa" co AB nevolila.

pavel11 ( 20. ledna 2019 11:20 )

aktivisté jsou nejhorší špína,fetáci,buzny,šlapky,piráti, a když taková verbež,sajrajt napadá vynikajicího Babiše Zemana tak to je jako díra do hlavy.Ještě že národ bere aktivisty jako ***,špínu společnosti.

hejhej ( 19. ledna 2019 21:47 )

Od kdy se blbečci nazývají aktivisté ????

PPP150W ( 19. ledna 2019 21:09 )

Není mou povinností respektovat výsledky voleb. Je mou povinností respektovat zákon. Jestli to máte jinak, chápu, že píšete takové kraviny.

PPP150W ( 19. ledna 2019 21:06 )

Tak proč, vy blbe neustále někoho komentujete, vč. mně? Dočkáme se vašeho názoru k tematu, nebo budete ken pindat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa