Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Strach o Zemanovo zdraví: Ovčáček o dovolené prolomil mlčení o prezidentovi

Autor: pal - 
17. prosince 2018
17:20

Na Hradě si na konec roku naplánovali dovolenou a s jedinou výjimkou chtěli tiše odpočívat. Dlouho jim to ale nevydrželo. Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček hned při pondělku na Twitteru hromoval: „Fáma, dezinformace, šířená lidmi s pokřiveným charakterem.“ To vše kvůli spekulacím, že prezidenta převezl vrtulník z Lán do nemocnice. Hrad přitom dohady o zdraví Miloše Zemana neodráží poprvé. Řešilo se už například, zda prezidenta nesužuje rakovina nebo zda nemá amputovanou nohu. Prezident však tvrdí, že ho trápí jen neuropatie dolních končetin, kvůli které mu dělají problém například schody.

I o dovolené si Jiří Ovčáček našel chvíli, aby se vyjádřil ke spekulacím o zdraví prezidenta Miloše Zemana. Zprávu o tom, že hlavu státu údajně převezl vrtulník z Lán do nemocnice, prověřovaly i Blesk Zprávy.

„Je to fáma, dezinformace, šířená lidmi s pokřiveným charakterem, což se o dovolené nestalo poprvé. Pan prezident je v Lánech. 26. 12. natočí Vánoční poselství,“ přislíbil Ovčáček.

Zeman už dříve pojmenoval svini

Hrad už v minulosti musel odrážet spekulace, které se týkaly zdraví Miloše Zemana. Brněnský radní Svatopluk Bartík před volbami na sociální síti Facebook vyvěsil informaci, že má Miloš Zeman rakovinu a zbývá mu pár měsíců života. Prezident ho označil za „svini“ a mluvčí Jiří Ovčáček slova prohlásil za „odporné lži“. Na slova radního reagoval Hrad trestním oznámením.

Další ze zvěstí zněla, že prezident podstoupil amputaci nohy a že nosí protézu, aby vše utajil. „Kdyby si někdo chtěl sáhnout na mou pravou nohu, aby se přesvědčil, že tam nemám protézu, tak jsem mu při odchodu k dispozici,“ prohlásil v té době na předvolebním setkání v Boskovicích prezident před médii. Příležitosti tehdy využil například reportér TV Nova. 

Spekulace o zdraví prezidenta se objevují neustále i po jeho opětovném zvolení. Zeman i jeho lékaři ovšem tvrdí, že ho sužuje jen neuropatie dolních končetin, kvůli které mu dělají problém například schody, a cukrovka se dostala do normálu.

Video  Vypadá nemocně, říká, že je zdráv: Tak šel čas s fyzičkou Miloše Zemana.  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kupredu-leva ( 19. prosince 2018 07:52 )

Soudruh Zeman již dříve řekl, že jedna polovina Čechů jsou debilové a druhá polovina jsou alkoholici. Tito debilové a alkoholici jej zvolili prezidentem. Svůj k svému.

aIIahakbar ( 18. prosince 2018 19:17 )

To bychom tady nic neměli.

PPP150W ( 18. prosince 2018 17:22 )

To vidím. Bakala, Kožený, Krejčíř, Satanas....pěkná partička.

PPP150W ( 18. prosince 2018 17:16 )

Schází, rozum...

PPP150W ( 18. prosince 2018 17:06 )

Díky svému nízkému vzdělání jste nazval "svého" prezidenta křivákem. Interpunkce je sviňa, že? A čeština je krásná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa