Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Radní ODS řídil pod vlivem drog. Při bouračce v Kladně přišel o řidičák

Autor: vr, jad - 
13. prosince 2018
20:10

Ten den mu bylo 36 let, ale na paty se mu místo štěstí a zdraví nalepila smůla. Na kladenské ulici Sportovců totiž do jeho volkswagenu minulou neděli narazil řidič mazdy, který nedodržel bezpečnou vzdálenost. A aby toho nebylo málo, oslavenec měl pozitivní test na drogy a teď má trable. To sdělila policie. Podle informací Blesk.cz se jedná o kladenského radního Lukáše Hanese (ODS), ten incident potvrdil Kladenskému deníku.

„Šestatřicetiletý řidič osobního vozidla VW zastavil na pozemní komunikaci před přechodem pro chodce. Jedenapadesátiletý řidič osobního vozidla Mazda nedodržel bezpečnou vzdálenost a do stojícího vozidla před přechodem pro chodce zezadu narazil,“ řekla Blesku Jana Šteinerová, mluvčí kladenské policie.

„Policisté oba dva řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla s negativním výsledkem. Dále byli oba dva řidiči podrobeni testu na drogy, který byl pozitivní u poškozeného řidiče této dopravní nehody, jenž odmítl další lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu,“ uvedla dál, aniž by specifikovala, o jaké množství či typ narkotika mohlo jít. Viník nehody dostal blokovou pokutu, řidiči s pozitivním nálezem na drogy zase oznámili přestupek v dopravě a postoupili jeho případ dál. Policie šoférovi pod vlivem drog zadržela také řidičský průkaz.

Právník okamžitě vyrukoval s hrozbou

Mobilní telefon, který Blesk.cz získal jako kontakt na radního Hanese, zvedl jeho právník Robert Hamouz. A aniž by redaktorka položila jasný dotaz, spustil jménem svého klienta: „Nebudeme se k tomu vyjadřovat a jenom bych chtěl upozornit, že v případě, že budou zveřejněny nějaké spekulativní nepodložené informace, klient se bude domáhat náhrady škody kvůli zásahu do osobnostních práv.“

„Nehoda se stala, ale já ji nezavinil. Nejsem však oprávněn se k tomu vyjadřovat, případ je i nadále v šetření. Obraťte se buď na mluvčí magistrátu nebo na mého právního zástupce,“ řekl pak Hanes Kladenskému deníku.

Hanes, rodilý Kladeňák, vstoupil do ODS v roce 2013, nyní je uvolněným členem Rady města Kladna pro oblast rozvoje města a zasazuje se o kvalitu silniční infrastruktury. Jinak dle kladenského webu občanských demokratů úspěšně podniká v oblasti ekologických nákupních tašek.

iFender ( 14. prosince 2018 08:14 )

Fialovomodri ODSaci Fiala a Stanjura si zacinaji velice dobre rozumet s Piraty a Buccaneers.Drogy zacinaji smakovat i dalsim "Ptakoritnim" radnim z ODS.🏴‍☠️

kukuku ( 14. prosince 2018 03:03 )

A když vidíš u mikrofonu ansámbl lidovecký nebo pirátský, tak Ti to připadá jiné ? A socanka Maláčová, když bezmyšlenkovitě rozhazuje miliardy, ta jede na čem ?

cocumysvole ( 13. prosince 2018 21:31 )

Radní ODS řídil pod vlivem drog. No to je novinka. Tady vidíme že nahoru se dostane jenom opravdový gauner.

Taurus70 ( 13. prosince 2018 21:29 )

Kdyz vidim Fialu a ten jeho ansabl u mikrofonu tak mi pripada ze jsou sjeti vsichni😂😂😂😂😂

kaja ( 13. prosince 2018 21:14 )

Hamouzi, ptáci už nelétají tak vysoko, jako dřív. Svou arogancí pracuješ na konci své kariéry

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa