Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Trapas ve Sněmovně: Chvojka (ČSSD) vylil Kováčikovi (KSČM) kávu do hlasovacího zařízení

Autor: ČTK - 
5. prosince 2018
10:53

Dnešní hlasování Sněmovny o novele zákona o zrušení bývalého Fondu národního majetku (FNM) zkomplikovala káva, kterou nechtěně vylil předseda klubu ČSSD Jan Chvojka do hlasovacího zařízení svého souseda, předsedy klubu KSČM Pavla Kováčika. Předsedající kvůli tomu přerušil schůzi, aby se mohlo zařízení opravit.

Sněmovna rozhodovala o tom, zda přehlasuje senátní veto zákona o zrušení FNM, pro prosazení zákona bylo zapotřebí nejméně 101 hlasů. Pro však bylo jen 100 poslanců, a zákon by tak nebyl přijat. Kováčik se ozval, že chtěl hlasovat pro, ale na hlasovací sjetině má uvedeno, že se zdržel.

„Omlouvám se, že s takovou banalitou vyrušuji, nicméně hlasoval jsem pro, ale na sjetině mám křížek, neboť mi nefungovalo hlasovací zařízení, kam mi pan soused kolega Chvojka neidentifikovatelnou tekutinou způsobil nefunkčnost,“ řekl Kováčik.

Chvojka upřesnil, že šlo o kávu. „Je to pravda. Já jsem už asi podesáté za toto volební období bohužel nalil kolegovi předsedovi Kováčikovi kafe na jeho stranu lavice, tentokrát do hlasovacího zařízení. Omlouvám se mu za to,“ uvedl od řečnického pultu.

Po desetiminutové přestávce Kováčik oznámil, že už mu hlasovací zařízení funguje. Sněmovna pak v opakovaném hlasování většinou 102 poslanců novelu zákona prosadila.

jentakjenkobliha ( 5. prosince 2018 15:55 )

magorák77: Já vím a taky tě zdravím.

iFender ( 5. prosince 2018 12:27 )

Ti maji starosti.Detske jesle ..hadr!!!

spliny ( 5. prosince 2018 12:17 )

Jak vidíte vážení naši upracovaný politici všichni čumí jen do mobilu a čtou si,místo aby ho všichni povinně v práci mobil byl vypnutý!! Za ty statisíce co berou se chudáci předřou, pěkně v teplíčku a v kantýně vše za hubičku! A češi po.s.r.a.ný bojácný drží zobák, nejsou statečný jako frantíci co denně stávkují i jen kvůli zdražování!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa