Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Andrej Kiska je v Česku: Kvůli smrti v rodině

Autor: rc - 
6. října 2018
18:21

Andreje Kisku (55) přivedla do České republiky smutná událost. Před rokem tu zemřel jeho švagr Rastislav Živor (†43), na jehož počest se konala akce, na které slovenský prezident nemohl chybět. Slovenský prezident však kromě toho, že  tráví volné chvíle s přáteli, sleduje i volby a prozradil, kdo je jeho favorit!

Před rokem rodinu prezidenta Andreje Kisky postihla smutná událost. Zemřel bratr první dámy Martiny Kiskové (43) Rastislav Živor. Manželka slovenského prezidenta měla se svým bratrem velmi dobrý vztah. Zůstali si blízcí i tehdy, kdy se Rastislav přestěhoval do Prahy, kde také před rokem zemřel po problémech se srdcem.

Rastislav byl vášnivý běžec. Těsně před smrtí podle informací Pluska.sk běžel půlmaraton v Budapešti a před několika lety se dokonce účastnil maratonu v New Yorku. Rastislav, který pracoval jako finančník, po sobě zanechal dvě malé děti. Na jeho počest se o víkendu konala vzpomínková akce, na které nechyběl ani Andrej Kiska. „Jsem tu kvůli takové smutné příležitosti, protože je to asi rok, co umřel v Čechách můj švagr. Úžasný člověk a dnes je tu právě vzpomínková akce. Je tu spousta dobrých lidí, kteří ho měli velmi rádi, a přišel jsem tak uctít jeho památku a spolu s přáteli zavzpomínat a zasportovat,“ řekl pro Aktu Kiska. Ovšem přesto, že je prezident v Česku soukromě, volby sledoval.

„Určitě jsem sledoval. Sledoval jsem poselství, které jednotlivé strany dávají, ale jako prezident mám vždy zásadu, že se nevyjadřuji k vnitropolitickému dění našich sousedů, takže nebudu komentovat, komu fandím a nefandím. Ale věřím, že vyhrají strany, které mají takové ty poselství, které jsou tak v dnešní době potřebné: porozumění, pomoc, odpuštění, takové, které z naší celé Evropy udělají dobrou moderní Evropu,“ dodal prezident Kiska.

Video  Andrej Kiska je na dovolené v Česku a sleduje volby: Kdo byl jeho favorit?  - aktu
Video se připravuje ...

 

 

ccir ( 7. října 2018 15:43 )

A čo tak starať sa o podobnú katastrofálnu situáciu na domácej politickej scéne? To nevonia? Zatiaľ nebol vynesený žiaden rozsudok a preto platí prezumpcia neviny!!!

vorel41 ( 7. října 2018 12:06 )

Pan prezident je velký člověk a jistě pochopí i jiný názor. Já si myslím, že k odpuštění a k porozumění zlého skutku je nejdříve potřeba,aby viník projevil lítost a samozřejmě přestal se svými zlými činy. Pokud to tak není deformuje takové odpouštění celý právní systém. Zjednodušeně řečeno zrušme policii, zrušme soudy, zrušme věznice a odpouštějme automaticky úplně vše...

illyria ( 7. října 2018 00:43 )

najlepsi prezident? z jakeho vyberu? Kiska a Porosenko? pak by to snad i bylo mozne... Nicméně, už vrátil tomu zubárovi Francovi pozemek? A co ty rodiny, které jeho uzernická firma vyhodila na ulici?

pulsar ( 6. října 2018 23:26 )

Kiska je najlepsi prezident

pulsar ( 6. října 2018 23:23 )

NAJDI SI PRACU ZEBRAK!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa