Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Kiska je prázdná bublina, navozil by k nám tisíce migrantů,“ zaútočil expremiér Fico

Autor: peb, ČTK - 
9. prosince 2018
18:31

Předseda nejsilnější slovenské vládní strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD) a někdejší premiér Robert Fico označil současného prezidenta Andreje Kisku za prázdnou bublinu, která nadává na vlastní stát. Slovensko potřebuje jiného prezidenta, kterého budou přijímat ve světě, prohlásil Fico, Kiskův častý kritik, v televizi TA3.

Šéf Směru-SD také prezidenta obvinil z toho, že kdyby měl výkonné pravomoci, navozil by na Slovensko tisíce migrantů". Fico patřil mezi odpůrce paktu o migraci OSN, který slovenská vláda, stejně jako už dříve ta česká, nedávno odmítla.

Video  Reportérka chtěla udělat rozhovor s Ficem. Zabouchl jí před nosem  - tv Joj
Video se připravuje ...

Kiska během debat o migračním paktu slovenským politikům připomínal, že dohoda jejich zemi neukládá žádné povinnosti ohledně přijímání migrantů a kritizoval je za to, že mnohé z nich slovo migrace žene k populistickým vyjádřením. 

Slováci budou na jaře příštího roku v přímé volbě vybírat nového prezidenta. Kiska už dříve oznámil, že se o znovuzvolení ucházet nebude. Směr ještě žádného kandidáta nenominoval, ale podle Fica to bude známý člověk, který nebude potřebovat kampaň

Vztahy mezi Kiskou a Ficem, kterého současná hlava státu porazila před čtyřmi lety ve druhém kole prezidentských voleb, jsou dlouhodobě napjaté. Vyhrotily se zejména letos v zimě během krize po vraždě investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky, kdy se ukázalo, jak hluboká je nedůvěra Slováků ve stát. Fico v březnu na post premiéra rezignoval.

Video  Zeman se Babišem chlubil Kiskovi: Jmenoval jsem Slováka premiérem  - Tv Joj
Video se připravuje ...

pavel11 ( 10. prosince 2018 14:18 )

Kiska,Havel,Halík,Kocáb,Schwarzenberk,jeblá ŠROJDROVÁ,AKTIVISTI,ZELENÍ,LEVICOVÝ EXTREMISTI PIRÁTU BY ZASRA.I I NÁŠ STÁT. Pokud dáte hlasy těmto křivákum zbude z našeho státu humus,fetáci,udavači,uprchlíci, zločinci,teroristi,netáhla a dopadnem jako francie,itálie,španělsko,německo, ti kteří celý život pracují musí živit uprchlíckou zločineckou chamrad proč!!! střežme si naší svobodu,klid a pohodu.

Taurus70 ( 10. prosince 2018 07:23 )

Fico ma sice taky maslo na hlave ale zidobolsevik Kiska se vymyka racionalnim predstavam snad zbyva jen jedna, slouha Sorose kdyby mohl tak Slovensko bude cerne jak vix😠😠

illyria ( 10. prosince 2018 01:18 )

ne. Před volbami nic moc neříkal, poukazoval na svojí charitu (Dobrý anjel - kde jen vybral peníze od lidí a přerozdělil to potřebným...) Byl jako Macron před volbami - plnou hubu krásných keců...

iFender ( 9. prosince 2018 21:15 )

At je jakykoliv byl svobodne zvolen.Ja souhlasim s Ficem,ale to pred tim zadn slovak nevedel,ze Kiska je tvrde proevropsky?

XLADI ( 9. prosince 2018 20:21 )

Kiska je takový Slovenský Drahoš . Ale je to jejich volba koho si zvolili.

Zobrazit celou diskusi