Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřel bývalý senátor ČSSD Bis (†77). „Úžasný člověk,“ teskní primátor Plzně

V 77 letech zemřel ve středu 3.10. v Plzni komunální politik ČSSD a bývalý senátor Jiří Bis (vlevo). Oznámil to jeho přítel, primátor Plzně Martin Zrzavecký (ČSSD)
V 77 letech zemřel ve středu 3.10. v Plzni komunální politik ČSSD a bývalý senátor Jiří Bis (vlevo). Oznámil to jeho přítel, primátor Plzně Martin Zrzavecký (ČSSD)  (Autor: Senát ČR a abl)
Autor: ČTK, AKu - 
4. října 2018
12:45

V 77 letech zemřel ve středu v Plzni komunální politik ČSSD, v letech 2008 až 2014 senátor za Plzeň-město a místopředseda představenstva Plzeňské teplárenské Jiří Bis. Na kandidátce ČSSD pro magistrát a pro obvod Plzeň 2 Slovany byl i v letošních obecních volbách, ale na nízkých pozicích. 

Bise jako politika i odborníka na energetiku uznávali politici napříč politickými stranami, řekl ve čtvrtek ČTK Bisův přítel, primátor Plzně a šéf městské organizace ČSSD Martin Zrzavecký. 

Zastupitelem města Plzně byl Bis od podzimu 1994, v Senátu byl předsedou Podvýboru pro energetiku. „Je obecně vnímán především jako úžasný člověk. Bude chybět všem, především lidskostí, rozumem, rozvahou. Pro mnohé byl nejen vzorem, ale i učitelem. Nevěnoval se politice jako politikaření, ale věnoval se politice jako odborník. Především oblast teplárenství a energetiky s ním byla v Plzni, ale i v celé ČR významně spojena,“ uvedl Zrzavecký. Náhrada za Bise do vedení Plzeňské teplárenské se bude podle něj hledat obtížně.

Na kandidátce ČSSD pro letošní volby byl Bis na 32. místě pro volby do zastupitelstva města Plzně a na 21. místě pro volby do zastupitelstva Slovan. Patřil k nejstarším kandidátům. Šanci na zvolení by měl jen při velkém množství preferenčních hlasů.

sores ( 4. října 2018 14:20 )

Kéž by se každý dožil toho věku!!!!!!

egyptanka ( 4. října 2018 14:04 )

Oni jsou všichni úžasní a proto jde všechno do pr…..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa