Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemanovy 74. narozeniny: Jágr na Hradě, Babiš a Klaus mu přáli po telefonu

Autor: jt, simao - 
28. září 2018
15:31

Prezident Miloš Zeman slaví 28. září narozeniny, letos už s pořadovým číslem 74. Podle informací Blesk Zpráv žádnou velkou oslavu prezident nepřichystal, jeho blízcí mu přáli v úzkém kruhu. Na Hradě pak Zeman při slavnostní recepci přijal sportovce - a dorazili třeba i Jaromír Jágr s Veronikou Kopřivovou. 

28. září není jenom velkým dnem pro Česko, jelikož si připomínáme Den české státnosti. Velký den je to i pro prezidenta Miloše Zemana kvůli jeho narozeninám. Letos slavil na Hradě se sportovci, kterým vyslal jasný vzkaz.

Vzkazy přes telefon mu pak zaslali premiér Andrej Babiš (ANO) či Zemanův předchůdce Václav Klaus. „Panu prezidentovi už popřáli jeho nejbližší, telefonicky mu gratuloval Václav Klaus a pan premiér Andrej Babiš. Četná blahopřání zazněla i na akci ‚100 let českého sportu‘,“ vzkázal Blesk Zprávám hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Naopak na narozeniny Václava Klause 18. června 2018 dorazil Miloš Zeman osobně - Klaus totiž uspořádal zahradní oslavu na půdě svého Institutu na Hanspaulce. Exprezident letos oslavil 77. narozeniny. „Vzpomněl jsem si na jednoho dobrého přítele, který říká, že lidský život se dělí do tří částí - část mládí, část dospělosti a část vypadáte dobře,“ říkal tehdy Zeman a dodal: „Václave, vypadáš dobře!“

Babiš, který se dnes účastnil pro změnu dne otevřených dveří Ministerstva financí, k Zemanovým narozeninám pro Blesk Zprávy podotkl: „Mluvil jsem s ním telefonicky a dárek mu předám 2. října.“

Změna hymny? Pitomost, rýpl si Zeman

Kdo by čekal bujaré oslavy Zemanových narozenin alespoň se sportovci, tak bude zklamán. V Rudolfově galerii na Pražském hradě se s nimi setkal u příležitosti oslav 100 let českého sportu.

Video  Koncentrace hvězd na Hradě! Jágr a další legendy u společného oběda.  - iSportTV
Video se připravuje ...

I přesto, že od předsedy České unie sportu Miroslava Jansty (56) dostal ke svému velkému dni první výtisk nové knihy o českém sportu, neudržel se sportovce pokárat. „Jestliže sportovci budou dělat takové pitomosti, jako je pokus změnit českou národní hymnu, nebudu je mít rád,“ řekl Janstovi.

Jágr s Kopřivovou i Panenka

Na Hradě v pátek nechyběl Jaromír Jágr s partnerkou Veronikou Kopřivovou, mezi dalšími sportovními hvězdami byli třeba Kateřina Neumannová či legendární fotbalista Antonín Panenka, jak píše iSport.cz

Ve svém projevu k sportovním legendám také prezident připomněl osud olympijského vítěze z roku 1960, skifaře Václava Kozáka (†66). „Byl velmi úspěšný olympionik a skončil jako bezdomovec. Já bych si proto velice přál, abychom nezapomínali na naše skvělé sportovce,“ řekl. „Byl bych rád, kdyby se tedy vytvořil systém péče o sportovní legendy, aby nikdo nebyl zapomenut,“ dodal Zeman.

Video  Nejlepší sportovci Česka se sešli na Pražském hradě! Přijel Panenka, Nový i Jágr.  - iSportTV
Video se připravuje ...

ohorelakocka ( 2. října 2018 10:16 )

Ta chodí jen mezi slušné lidi.

Leonie ( 30. září 2018 19:18 )

Správně. Veronika je pouhý doprovod sportovce. Fotograf se měl zaměřit na sportovce, kteří něco dokázali a kterých tam bylo dostatek, ne na něčí doprovod.

Morrijan ( 29. září 2018 19:59 )

pravdasenesmi1: Je nekrofil

osinek ( 29. září 2018 17:38 )

Jágr nosil v Česku i v Kanadě dres s číslem 68 na protest proti invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa v r. 1968. A nyní Jágr posluhuje lidem, kteří v dobách normalizace (tj. po likvidaci Pražského jara) profitovali z represivního komunistického režimu. Konkrétní příměr je A.Babiš. Celá jeho rodina (všichni komouši) posluhovala Husákovi a jeho lidem v době nejtužší normalizace, kdy slušné lidi vyhazovali z práce a disidenti končili za mřížemi k V době, kdy nebylo možné se dostat na Západ, tak se Babiš dostal na studia do Švýcarska...... Slovenské soudy potvrdily, že A.Babiš byl spolupracovníkem komunistické tajné policie STB, která pronásledovala odpůrce režimu. A před volbami do parlamentní Sněmovny Jágr natočil s A.Babišem v Babišově firmě Vodňanské kuře reklamní spot na podporu Babiše a Hnutí ANO. Uvědomuje si Jágr, že podporou ABabiše znehodnocuje svoje rozhodnutí nosit na dresu číslo 68 na znak protestu proti invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa r.1968? Uvědomuje si Jágr že A.Babiš a jeho rodiče profitovali v době normalizace ze spolupráce s represivním komunistickým režimem?

abasta ( 29. září 2018 17:06 )

veronika je doprovod jagra ma 100 let sportu, prezident pokud vime nikdy nesportoval

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa